7 tips voor safari's in Afrika

Reismeisje 27 september 2017

Afrika. Niet mijn meest favoriete continent ter wereld, maar wat is het er qua wildlife prachtig! Ondanks dat er natuurlijk ook prachtige dieren in bijvoorbeeld Azië en Midden-Amerika te vinden zijn, is Afrika wat dieren aan gaat toch wel de bom. Die eindeloos lege, typisch Afrikaanse landschappen waar aan de horizon een stel olifanten de zonsondergang tegemoet sjokt, terwijl de nijlpaarden zich nog eens onder laten zakken in een modderpoeltje Lachen. Uniek! Hoewel er nog veel landen op het Afrikaanse continent zijn die ik nog niet heb bezocht, hebben we in landen als Oeganda, Kenia, Tanzania en Ethiopië verschillende safari's gedaan. Het leek me leuk om daar eens een artikel over te schrijven. Vandaag geef ik je dus 7 tips voor een te gekke safari in Afrika. Komen ze!

Safari eigen auto

1. Reis met je eigen auto. Misschien klinkt het wat vreemd om met je eigen auto een safari te doen, maar in veel Afrikaanse landen kan dat prima. Je betaalt dan weliswaar ook voor je auto entree, maar het geeft je ontzettend veel flexibiliteit. Plus dat het gewoon een heel avontuurlijk gevoel is om in je eigen auto door zo'n prachtig Afrikaans landschap te rijden Lachen.

2. Draag geen rode kleding of parfum. Bepaalde dieren, waaronder olifanten en stieren, reageren sterk op rode kleding. Beter dus om die kleur tijdens een safari niet te dragen. Hetzelfde geldt voor parfum of andere opvallende luchtjes, omdat je dan de insecten van je af zal moeten slaan...

3. Denk van tevoren goed na over een single of double entry. Als je een national park bezoekt, wil je dat waarschijnlijk meerdere keren doen. Een ochtend- en avondsafari bijvoorbeeld. Denk daar van tevoren goed over na, zodat je duidelijk weet of je een single, double of zelfs multiple entry wilt kopen. Dat bespaart flink wat kosten.

Safari water2

4. Ga op zoek naar water. Vooral aan het einde van de middag, als het minder warm wordt en de wilde dieren de beschutting van bomen en struikgewas niet meer zo nodig hebben. Ze zijn dan vaak dorstig en gaan op zoek naar water. Heb geduld en blijf een poosje bij een watertje posten. Zeker weten dat er vanzelf een prachtig dier voorbij komt!

5. Ga niet zo maar rennen. In sommige parken kun je ook te voet safari's doen. Heel erg gaaf en ook zeker doen, maar let altijd goed op met zo maar je pas versnellen. Met name leeuwen zien dat soort bewegingen als ware je een prooi...

6. Laat geen rotzooi slingeren. Klinkt misschien als een open deur, maar geloof me; mensen laten serieus rotzooi achter in national parken. Niet te doen. En die arme dieren eten vervolgens plastic of andere zooi op waar ze enorm ziek van worden of zelfs dood aan kunnen gaan. Laat dus echt geen rotzooi achter tijdens je safari.

Safari landen

7. Kies eens voor alternatieve safari landen. Bij safari's denk je waarschijnlijk al snel aan Zuid-Afrika, Kenia of Tanzania. Wat natuurlijk ook prachtige landen zijn. Denk echter ook eens aan een heel andere bestemming, zoals bijvoorbeeld Malawi, Oeganda of Mozambique. De wildparken zijn daar nog een stuk meer ruig, je vindt er veel minder toeristen en het is er vaak ook een stuk goedkoper.

Dat zijn de 7 tips die ik voor je heb als je op safari wilt naar Afrika. Vertel, ben jij al eens in een Afrikaans land geweest? Zo ja, waar?

 

@Afrika #Afrika #reistips #reizen #backpacken #safari #wildlife

2 reacties

 • Esther

  29 september 2017 om 09:59

  Ik heb een paar jaar geleden een reis gemaakt van Kaapstad naar de Victoria watervallen, en ben nu aan het aftellen voor mijn reis naar Oeganda over iets meer als 6 weken. As we speak op weg naar de SGZ voor eventuele vaccinaties al ben ik volgens mij nog volledig up to date met alles.

  Beantwoorden

 • Suzanne

  29 september 2017 om 11:13

  Afgelopen jaar verspreid over twee reizen ruim 10.000km door Afrika gereisd met een grote 4x4 met rooftoptent. Landen die we hebben bezocht zijn Botswana, Namibië, Zambia, Zuid-Afrika, Oeganda en Rwanda. Ruim 30 National parks, overal gekampeerd en zelf gekookt. Relatief dus goedkoop, maar Afrika blijft een dure bestemming, de parken zijn gewoon duur, net als de autohuur, visas en verzekeringen. Wel een enorme aanrader als je van avontuur houdt! Zou wel van tevoren een goede 4x4 cursus doen en zorgen dat je zelf reparaties kan uitvoeren en door zowel diep zand als flinke modderstromen en rivierbeddingen kunt rijden.
  Wij zijn alweer bezig met het plannen van een nieuwe bestemming, er is zoveel moois te zien en de mensen zijn ontzettend gastvrij en behulpzaam.

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.