3 redenen om voor een homestay te kiezen

Reismeisje 05 juni 2014

Homestay

Op reis slapen we regelmatig bij de lokale bevolking. Soms totaal onverwacht omdat het reisschema niet lekker aan sluit en soms ook heel bewust. Mensen vragen me vaak of ik dat dan niet eng vind? Uh nee. Natuurlijk kun je altijd pech hebben en één of andere klaploper tegen het lijf lopen, maar ik moet eerlijk zeggen dat mij dat nog nooit is gebeurd. Sterker nog, de momenten die ik me het meeste herinner van reizen hebben vaak iets te maken met een verblijf bij de lokale bevolking :-) . Waarom je voor zo’n homestay zou moeten kiezen? Nou hierom!


1. Het geeft je een kijkje in ’t echte leven.
Als je wel eens een wat meer toeristische bestemming hebt bezocht, ken je ze vast wel; van die zogenaamd authentieke stammen die een dansje voor je op voeren en je naar een ‘authentiek’ hutje brengen om de nacht door te brengen. Met bed. En wc. En stromend water. So much voor authentiek :-? . Ik zeg niet dat dit niet evengoed superleuk kan zijn, maar voor een écht authentiek kijkje in ’t lokale leven zul je toch echt bij het dorpje om de hoek moeten zijn. Ik vind ’t altijd zo bijzonder om tijdelijk deel uit te maken van een lokaal gezin en te ervaren hoe anders het leven daar is. Voegt voor mij echt iets aan mijn reizen toe!


2. Je steunt de lokale bevolking.
Maar al te vaak wil de vrouw des huizes geen geld aan nemen als je een nachtje bij een lokaal gezin hebt door gebracht. Kan ik me ergens ook wel voorstellen, maar dat voelt toch niet lekker. Zeker als je ook nog een deel van hun magere eet voorraad hebt opgegeten. Meestal laten wij een bedragje achter op de kamer waar we hebben geslapen; zo vermijd je een awkward moment en je steunt toch de lokale bevolking. Zeker in afgelegen dorpjes zijn er vaak weinig manieren om geld te verdienen; mooi toch dat je daar een klein beetje verandering in kunt brengen? Tip: neem ook wat kleding, speelgoed en handige spulletjes mee als je op reis gaat. Perfect om bij jouw gastgezin uit te delen!


3. Fijne budgetoptie.
Laatst schreef ik al een artikel over hoe je zo veel mogelijk kunt reizen voor zo weinig mogelijk geld 8-) . Een homestay hoort daar zeker ook bij! Ondanks dat je jouw gastgezin natuurlijk wel een kleine vergoeding geeft, zal het maar een fractie zijn van de kosten die je maakt als je elke keer voor een hotel of zelfs hostel kiest. Op die manier kun je toch aardig wat kosten uit sparen op reis!

Kies jij op reis wel eens voor een homestay? Waarom wel of niet?

#reizen #backpacken #budget #homestay #reistip

6 reacties

 • Mara

  05 juni 2014 om 09:01

  Hi Wendy,
  Homestays klinken goed! Maar hoe regel jij altijd jouw homestays?
  Groeten, Mara

  Beantwoorden

  • Reismeisje Mara

   05 juni 2014 om 11:46

   Hey Mara! Via lokale gidsjes vaak en soms ook gewoon als je onderweg mensen tegen komt waar het mee klikt! Beetje durven en dan maak je echt de leukste dingen mee!

   Beantwoorden

 • Robert

  05 juni 2014 om 12:49

  Homestays zijn idd leuk. Heb ooit in noord Mexico in de Copper Canyon bij een boeren familie overnacht. Deze hadden enkele huisjes in de tuin gemaakt en we ontbeten en aten met hun in de keuken. Met pa hebben we twee dagen door de canyon getrokken. Dat was echt super.

  Beantwoorden

  • Reismeisje Robert

   05 juni 2014 om 13:01

   Wauw, klinkt inderdaad gaaf! Zijn de mooiste momenten op reis toch?!

   Beantwoorden

 • Laura - What about her

  05 juni 2014 om 13:07

  Jaaaa, homestays. Zo ben ik ook altijd in de meest bijzondere en bizarre situaties terecht gekomen. Fijn!

  Beantwoorden

 • Karbonkel

  06 juni 2014 om 22:19

  Lijkt me ook leuk om te doen! Ik hoor trouwens heel vaak dat je juist geen speeltjes etc. mee moet nemen omdat de mensen dan het idee krijgen dat ze altijd iets krijgen bij toeristen (maar dit ging toen vooral over de kinderen in Afrika, die maandelijks een nieuwe vrijwilliger krijgen e.d)

  Beantwoorden

  • Reismeisje Karbonkel

   09 juni 2014 om 07:37

   Ja kan inderdaad soms wel zo zijn ja. Maar ik neem zelf wel altijd iets mee moet ik zeggen. Die kindjes hebben vaak al zo weinig qua kleding en speelgoed...

   Beantwoorden

 • Lonneke

  07 juni 2014 om 09:53

  Klinkt goed!! Als alles volgens plan verloopt ga ik binnenkort wat homestays doen in Azië. Ben benieuwd!

  Beantwoorden

 • De mooiste lokale reiservaringen | Reismeisje

  05 augustus 2014 om 15:44

  […] openlucht ramen zijn eens wat anders dan ons warme wc’tje en VELUX dakraam . Er zijn een aantal homestays die toch wel een speciaal plekje in mijn reishart […]

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.