Favoriete, lokale koffietentjes op reis

Reismeisje 17 juni 2015

  koffiebarretjes

Ik houd van koffie. Lekker sterk of juist romige cappuccino :-) . Heerlijk. Hoewel ik niet veel koffie drink en er zeker op reis vaak genoeg dagen verstrijken waarop ik geen enkel bakje koffie naar binnen slurp, word ik toch altijd heel blij als ik een Starbucks vestiging ontdek. Of nog beter; een lokaal, gezellig tentje met supergoede koffie. Vandaag zet ik mijn favoriete, lokale koffietentjes op reis voor je op een rijtje.


Café Estudio in Antigua, Guatemala.

In een eerder artikel over Antigua schreef ik al eens over de leuke koffiebarretjes daar. Mijn old time favorite is echter Café Estudio. Totaal ondergesneeuwd in de bekendheid van Lonely Planet favoriet café Condesa, maar zo veel leuker! En betere koffie. Echt heerlijk! Ze serveren er ook superlekkere theesoorten en chai. Ennnn je hebt er supergoede wifi en lekkere banken om op te hangen. Echt de moeite van het bezoeken waard. Je vindt Café Estudio in het oude centrum aan de 2de Calle Y; vraag even rond, de locals kennen het tentje zeker.


The Coffee Bean in Maleisië.

Ik weet eerlijk gezegd niet of The Coffee Bean een specifieke koffieketen is in Maleisië, maar ik heb het zelf tot nu toe alleen nog maar daar gezien. De eerste keer dat ik een vestiging van The Coffee Bean tegen kwam, was tijdens een intensieve reis door Zuidoost Azië. We kwamen toen uit vies, armoedig en überdruk Calcutta in India zetten en landden op Kuala Lumpur. Het contrast had niet groter kunnen zijn. Het marmer glanst je op het vliegveld tegemoet, alles loopt georganiseerd en mensen houden net even wat meer afstand. En toen zag ik dus The Coffee Bean. Na 3 weken avontuurlijk en rauw reizen. Halleluja!! Misschien is mijn ervaring met The Coffee Bean lichtelijk gekleurd, maar lekkere koffie was het wel :-) .

Habesha Coffee in Gondar, Ethiopië.

Huh? Een goed koffietentje in Ethiopië? Yep. Heel goed zelfs! Vóór ik zelf in Ethiopië was geweest, linkte ik koffie ook niet bepaald aan Ethiopië, maar wist je dat er superveel koffiebonen worden verbouwd in dit Afrikaanse land? Er is zelfs een hele ceremonie rondom het drinken van koffie. Ethiopische koffie smaakt wel anders dan de gebruikelijke goede bak die wij kennen, maar het is erg lekkere, een tikkeltje kruidige koffie. Het stadje Gondar, dicht bij het Simien gebergte, voelt een tikkeltje Europees aan en heeft ook een aantal leuke koffietentjes. Waaronder dus Habesha waar ik echt een superlekkere cappuccino heb gedronken. Kruidig en romig tegelijk. Mocht je een reis naar Ethiopië plannen, kom je vast ook in Gondar terecht en dan zou ik zeker even in de ochtend op het terras van Habesha Coffee een koffietje drinken.

Café Central in Wenen, Oostenrijk.

Tja. Het is natuurlijk geen ver weg bestemming, maar toch behoort dit cafeetje in Wenen tot mijn favoriete koffietentjes. Toegegeven, in dit geval heeft het ook zeker met de sfeer te maken. Een live pianist, protserigheid waar Sissie trots op zou zijn en de lekkerste taartjes horen namelijk ook bij Café Central. En dat doet de koffie natuurlijk ook geen kwaad ;-) . Café Central bestaat al sinds 1876 en bekendheden als Freud en Trotski schijnen dit al als hun koffietentje te hebben gehad. Maar de koffie zelf is serieus ook erg de moeite; pittig, vol en sterk. Mocht je een stedentripje naar Wenen doen, zou ik zeker op zaterdag- of zondagochtend een kop koffie in dit café gaan doen, als de locals er ook allemaal zitten. Mèt Sachertorte :-) . Aiaiai.   Dat zijn mijn meest favoriete koffietentjes tot nu toe. Ik ben benieuwd wat er tijdens onze wereldreis nog bij gaat komen!

Heb jij nog tips voor fijne koffietentjes in Zuid-Amerika? Wat is jouw favoriet?

#reizen #ethiopie #maleisie #Oostenrijk #Wenen #Gondar #koffie #guatemala #antigua

2 reacties

 • Michel

  17 juni 2015 om 07:00

  In Indonesië "moet" je natuurlijk genieten van kopi Luwak (of Loewak in het Nederlands) als koffieliefhebber (Java of Bali, weet niet precies welk eiland jullie bezoeken). Heerlijke koffie, terwijl het niet eens écht de koffiesmaak heeft. Heel apart. Let wel even op dat je de echte krijgt. Zoals zo vaak in ZO-Azië is nep moeilijk te onderscheiden van echt.

  Beantwoorden

  • Reismeisje Michel

   17 juni 2015 om 07:38

   Staat genoteerd :-)!

 • Susan

  17 juni 2015 om 07:13

  Reaching Out teahouse in Hoi An, Vietnam, Épices in Marrakech, Espresso in Kampot, Cambodja, dat koffiezaakje achter in het smalle steegje op Times Square in Hong Kong...

  Beantwoorden

  • Reismeisje Susan

   17 juni 2015 om 07:38

   Thanks voor de aanvullingen. Ik krijg er helemaal zin van om naar Azie te reizen :-).

  • gerben Susan

   17 juni 2015 om 12:08

   Klinkt goed Susan! Gaan we er een paar van meepakken wat mij betreft :-)

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.