2 films over India's pracht en gruwel die je móet zien

Reismeisje 21 februari 2018

India pracht en gruwel

India. Een land waar ik regelmatig over blog. Mijn eerste backpack bestemming ooit. Eentje waar ik een haat-liefde verhouding mee heb. Pracht en gruwel. Thuis krijg ik er de kriebels van, van India. In positieve zin. Ik zie de prachtig gekleurde sari's van de Indiase vrouwen voor me, ruik het kruidige vet waarin knapperige samosa's worden gebakken en hoor het eeuwig aanzwellende, zo zinloze getoeter in het altijd vast staande verkeer. Dat is India. Intense prikkels. Zintuigelijke overdaad. En ow zo kleurrijk en prachtig ♥. Dat is hoe ik het thuis ervaar. En dan ben je weer dáár. Zet je voet op Indiase bodem. Loop je de luchthaven van Delhi  of Mumbai binnen. Klamme, weeïge lucht vol met van alles. Broeierige blikken. Engels met dat typische accent. Schuddende hoofden die 'ja' bedoelen. 5x onderhandelen over de prijs van een taxiritje en als nog bedrogen worden. De eerste passen weer buiten, op straat. Bedelaars. Mannen die op blote voeten een fietsriksja voort trekken. Hun iets blankere broeders voort trekkend. Blank uit een potje trouwens. Dat ook. Beelden van Shiva, een belangrijke god in het Hindoeïsme. Wierook. Oranje bloemetjes als offer en een stip tussen je ogen als derde oog. En zo kan ik nog wel even door gaan...Het punt is, India is verwarrend. Overweldigend. Véél van alles en alles op z'n kop. Het is voor mij één van de mooiste, meest bijzondere landen en tegelijkertijd gruwelijk mensonterend. Pijnlijk arm en soms bizar nonchalant. 

Vorige week heb ik een film gezien die dit contrast fantastisch goed laat zien: Lion. Hoe het leven in India is. Kan lopen. Zonder dat het een uitzondering is of het iemand maar interesseert. Het deed me denken aan een andere film over India. Eentje die die pracht en gruwel ook zo mooi laat zien: Slumdog Millionaire. Ik wil ze beiden graag met je delen. Ze zijn erg de moeite. Of je nu naar India bent geweest of niet. Hieronder vind je de trailers. Slumdog Millionaire kun je via Netflix kijken en Lion kun je via Pathé Thuis huren. Laat je me weten wat je er van vindt?

 

 

@Azië @India #India #Azie #persoonlijk #reizen

2 reacties

 • Dominique || dominiquetravels.com

  21 februari 2018 om 20:03

  Allebei echt super goede films!!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Dominique || dominiquetravels.com

   24 februari 2018 om 19:25

   ♥♥♥

 • Jeroen

  23 februari 2018 om 15:35

  Lion moet ik dan ook maar eens bekijken!
  Hoop snel weer terug te zijn in India. Voelt toch een beetje als een tweede thuis ondanks alles wat je hierboven beschrijft

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Jeroen

   24 februari 2018 om 19:25

   Ja dat begrijp ik voor jou ja. Je bent er zó vaak geweest! Lion is in elk geval een dikke aanrader.

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.