Een reis door India in foto's

Reismeisje 11 december 2017

India. Een fascinerend land. Een land met verschillende gezichten. Je verliest er je hart aan of je rent er gillend weg Knipogen. Er is bijna geen grijs. En juist dat maakt India  wat mij betreft een prachtig, avontuurlijk land om doorheen te reizen. Compleet eigen en met geen enkel ander land te vergelijken. Mijn allereerste verre reis was ooit naar India en daarna ben ik op verschillende plekken in dit immens grote land geweest. India is in woorden bijna niet uit te leggen en dus neem ik je vandaag mee op reis door India, in foto's. Ik ben benieuwd of het je aanspreekt!

India Taj Mahal

De Taj Mahal. Misschien wel het meest gefotografeerde gebouw van India. Of ter wereld Knipogen. En terecht, want wat is de Taj een plaatje! Veel mensen denken dat de Taj Mahal  een paleis is van een of andere Indiase prins, maar niets is minder waar. Dit wereldwonder is namelijk een mausoleum waar Mumtaz, de vrouw van Shah Jahan, begraven ligt. De Taj is bovendien een islamitisch bouwwerk; iets wat ik van tevoren eerlijk gezegd ook niet wist. Mocht je de Taj Mahal willen bezoeken, ga dan vroeg in de ochtend en zie de zon er op komen. Het witte marmer verandert van klaar naar gelang hoe ver de zon aan de hemel staat. Magisch!

India Srinagar

Srinagar in Kashmir. Een compleet andere regio in India. Verreweg het merendeel van de inwoners van Kashmir is moslim, in tegenstelling tot het hindoeïsme wat de 'basis religie' is in India. Srinagar wordt doorkruist met water, waardoor het leven zich langs en op dat water afspeelt. Deze mannen komen elke ochtend op hun schommelige bootjes samen en vormen gezamenlijk een soort markt. Ze ruilen fruit, groenten en vlees. Een prachtig gezicht!

India Ganges2

Een van mijn favoriete foto's die Gerben jaren geleden op een van onze reizen naar India maakte. Je ziet de rivier de Ganges, die in het leven van Indiërs een heel belangrijke en heilige rol speelt. De prachtig geklede Indiase vrouw. Het kleurrijke van de doeken die ze draagt. Supermooi! Deze foto is gemaakt in het stadje Haridwar. We waren er destijds vanwege het festival Kumb Mela, wat eens in de paar jaren in Haridwar plaats vindt. Duizenden Indiërs komen dan naar dit stadje toe en offeren van alles in de Ganges. Een hele belevenis!

India Sadhu

Deze meneer noemen ze een sadhu. Je ziet ze best wel veel in India. Sadhu's zijn over het algemeen mannen die het 'gewone' leven hebben opgegeven. Door middel van een ontzettend sober leven, waarin ze de dag grotendeels mediterend door brengen, hopen ze spirituele bevrijding te vinden. Ook wel moksha genoemd. Indiërs hebben enorm respect voor sadhu's en zullen hen altijd helpen of gastvrij ontvangen. 

India Lamayuru

Je denkt misschien dat deze foto in Tibet  is gemaakt Knipogen. En dat had zeker gekund. In het uiterste Noorden van India ligt de provincie Ladakh. Hier vind je veel Tibetanen in ballingschap, die stukjes van hun cultuur en leven mee brengen naar India. Een prachtige en bijzondere regio! Dit is het dorpje Lamayuru, gelegen op ruim 3.500 meter hoogte. Het is een crime om het te bereiken, maar als je er eenmaal bent wacht je de intense stilte, sprookjesachtige ligging en supervriendelijke mensen. 

India bus

Dit is voor mij ook typisch India. My ow my. De intense, broeierige blikken van de mannen...Ze bedoelen er vrijwel nooit iets mee, maar een westerse vrouw blijft in veel delen van India een beetje een bezienswaardigheid. Ik heb me nooit een seconden onveilig gevoeld in India, maar je moet soms wel even uit kunnen tunen als het ware...

India gouden tempel

India kent best wat minderheden. Punjabi's zijn een van de grootste groepen. Je herkent ze met name aan de mannen, die de zo kenmerkende tulband op hun hoofd dragen en een mooi verzorgde, lange baard hebben. Het zijn supervriendelijke mensen die hun cultuur en religie met trots dragen. De gouden tempel in Amritsar is voor hen een van de meest heilige plekken en meer dan het bezoeken waard. Mocht je er ooit heen gaan, ga dan in de ochtend EN avond. Beide momenten zijn prachtig!

India mensen

Dit is zo'n foto die Gerben geheel onverwacht schoot en die wat mij betreft zo prachtig India in al haar pracht en kleur heeft vast gelegd. Als ik deze foto zie, ruik in India bijna weer. Dat typisch zoete, weeïge luchtje wat je uit duizenden herkent. En dan de Indiase vrouwen met hun kleurrijke gewaden, de zo kenmerkende stip tussen hun ogen en hun rinkelende armbanden. De drukte ook. Het bijna niet kennen van je eigen privé ruimte. Dat alles straalt van deze foto af en is wat voor mij India is Lachen.

En zo kan ik nog wel tientallen foto's door gaan. India is zo onwijs veelzijdig, divers en op een bepaalde manier de wereld op z'n kop. Als ik er ben wil ik soms zo snel mogelijk weg, maar als ik een aantal jaren niet in India ben geweest, begint het onherroepelijk weer te kriebelen. Ben jij al eens in India geweest en herken je dit? Of misschien juist wel helemaal niet?

@Azië @India #India #fotografie #reisfotografie #Azie #reizen

0 reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.