10x wat ik ga missen aan langer reizen

Reismeisje 27 juni 2016

Laatst schreef ik al eens een artikel over dingen die ik vooral niet zal gaan missen aan het langer reizen. Nu het einde van onze wereldreis in zicht komt, ga je toch een beetje over dat soort dingen nadenken. Maar natuurlijk hebben het het afgelopen jaar te gek gehad en ga ik absoluut bepaalde dingen WEL missen Lachen. Vandaag vertel ik je welke dingen dat dan zijn!

Reizen 2 GvdW 4564

1. Opstaan met een lege agenda. Ik denk dat ik dat serieus het meeste van alles zal gaan missen. Natuurlijk heb je soms wel specifieke plannen of moet je een bus pakken naar de volgende bestemming, maar in basis kun je elke ochtend wakker worden met de vraag: wat gaan we vandaag eens doen Tong uitsteken? Heerlijk!

2. Inspirerende mensen ontmoeten. Niet dat je die niet in je dagelijkse leven kunt ontmoeten, maar dat is toch net even anders. Als je langer onder weg bent ontmoet je te gekke andere reizigers met een nog te gekker verhaal. Of locals die je een inkijkje geven in hun zo andere manier van leven. Bijzonder! Dat ga ik wel missen.

3. Variatie! Hoewel ik soms best wel naar wat stabiliteit kan verlangen, vind ik de afwisseling en variatie eigenlijk alleen maar geweldig. Van 3 weken eilandhoppen in Vanuatu naar een weekje duiken op de Salomonseilanden, 2.5 week op avontuur in Papoea Nieuw Guinea en dan 5 dagen relaxen op Bali. Ik noem maar een dwarsstraat Knipogen. Zalig toch?!

Reizen 3 GvdW 1756

4. Gerben! Ha. Dat klinkt natuurlijk megazoet en dat is het stiekem ook wel een beetje. Gerben is gewoon m'n beste vriend en we hebben het het afgelopen jaar helemaal te gek gehad samen. Natuurlijk ben je elkaar wel eens eventjes zat, maar over het algemeen is het erg goed bevallen. Het lijkt me heel gek om straks niet meer de hele dag samen te zijn.

5. Lekker actief buiten zijn. Hoewel ik in ons dagelijkse leven behoorlijk wat sport, gaat er toch niets boven lekker actief buiten bezig zijn vind ik. Een aantal dagen hiken, een ochtendje door een stad wandelen, duiken of zelfs lekker fietsen door de rijstvelden. Dat lekker buiten bezig zijn ga ik zeker weten missen!

Reizen 4 GvdW 4924

6. Zalig eten. Toegegeven, we hebben zeker niet overal tijdens deze reis lekker gegeten Knipogen. Zuid-Amerika was grotendeels niet echt de max en ook in de Pacific hoef je op zich niet veel te verwachten. Toch hebben we her en der, met Suriname voorop (!), superlekker gegeten en is het elke keer weer een verrassing waar je die dag terecht komt of wat je zelf staat te kokkerellen. En dan het eten op Bali, in Bangkok en dadelijk in Iran. My ow my, om te watertanden!

7. Los van al het nieuws zijn. De afgelopen maanden hebben we erg weinig mee gekregen van het Europese nieuws. Natuurlijk af en toe wel, maar je bent letterlijk zo ontzettend ver van alles vandaan dat het toch anders is. Toen familie ons in Ecuador op kwam zoeken en wat Nederlandse kranten mee had, werden we daar zelfs verdrietig van...Al die afschuwelijke berichten en die negativiteit. Het los zijn daarvan ga ik wel missen.

8. De dag beginnen met yoga. Ik stond echt niet elke dag op m'n yogamatje tijdens deze reis, maar wel redelijk vaak. En heel wat vaker dan in Nederland! Op reis heb je alle tijd en maak je er ook bewust tijd voor. Ik kan geen fijner begin van de dag bedenken, maar thuis gaat dat toch weer anders zijn ben ik bang...

9. Bladeren in de Lonely Planet. Dat vind ik heerlijk. Lezen over de bestemming waar we op dat moment zijn. De cultuur, geschiedenis en dat ook meteen tot leven zien komen in het land zelf. Reizen verrijkt je ook op dat vlak vind ik, omdat droge informatie ineens gaat leven.

Reizen 1 GvdW 5301

10. Binnen 1 minuut aangekleed zijn. Bijna dan Tong uitsteken. Ik doe serieus al die tijd al met een heel kleine garderobe. Omdat er simpelweg niet veel in mijn backpack bij paste en ik het bovendien wel prima vond zo. En het bevalt me helemaal prima! Tuurlijk, soms wil ik ook wel eens een fijn jurkje en goede hakken aan, maar eigenlijk is het wel heel relaxt om je daar verder geen zorgen over te hoeven maken.

Dat zijn de dingen die ik ga missen aan het langer op pad zijn. Ik ben erg benieuwd hoe het gaat zijn om weer in Nederland te zijn! Vertel, wat mis jij vooral aan langer reizen als je weer thuis bent?

#wereldreis #RTW #reizen

9 reacties

 • sanne

  27 juni 2016 om 08:23

  Sinds ik je blog volg, weet ik het zeker: mijn ultieme droom is het maken van een Wereldreis! En van dit soort berichten wordt het verlangen alleen maar groter....

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl sanne

   27 juni 2016 om 08:48

   Ahhhh, wat leuk om te horen Sanne :-). Als je gek bent op reizen, zeker doen!!

   Beantwoorden

 • Margreet Pruis

  27 juni 2016 om 08:31

  Ik ben dan nog nooit zolang op reis geweest, maar wat ik heerlijk vind is dat je niks moet ! Alleen maar genieten ! Ook mis ik altijd de natuur en de warmte en het samenzijn met partner. En ja, heerlijk 's morgens binnen een paar minuten aangekleed te zijn, klaar voor weer een heerlijke dag ! Wat zullen jullie het reizen straks gaan missen...Maar ik snap ook wel dat jullie nu ook wel graag naar huis willen na zo'n lange reis, om familie/vrienden en kat weer te zien en het comfort wat je thuis hebt. Het zal straks heel vreemd zijn om weer thuis te zijn en weer moeten wennen. Geniet nog van de laatste weken !

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Margreet Pruis

   27 juni 2016 om 08:49

   Gaan we doen Margreet! Thanks!!

   Beantwoorden

 • Ruud Kok

  27 juni 2016 om 09:15

  Nummer 7 is een belangrijke ja, al die negativiteit in onze huidige samenleving, iets waar je op reis juist heerlijk aan kunt ontsnappen, en waarbij je dan ook juist op die momenten merkt dat het in Nederland nog helemaal niet zo slecht is.

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Ruud Kok

   27 juni 2016 om 09:47

   Ja precies, dat vind ik ook. We hebben het zo ontzettend goed in Nederland, echt. Ik hoop dat het mee gaat vallen met de negativiteit als we terug zijn...

   Beantwoorden

 • Lotte

  27 juni 2016 om 10:01

  Wij gaan over 3 maanden op wereldreis met de kinderen
  Heb zo'n zin in die quality time samen
  Denk dat je dat daarna idd ga missen
  Ik lees je blogs met heel veel plezier !

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Lotte

   27 juni 2016 om 10:43

   Wat te gek Lotte! Klinkt als een droomreis, al vast heel veel plezier en dank dat je me zo volgt :-).

   Beantwoorden

 • Kim

  27 juni 2016 om 11:26

  Super leuk! Ik heb je vorige blog ook gelezen over wat je niet gaat missen! Ik ben nu 9 maanden op wereldreis met mijn vriend samen we hebben nog een paar maanden te gaan, maar we kunnen ons helemaal vinden in je blog!
  Geniet van jullie laatste weken op reis! We zijn benieuwd hoe het voor jullie is om weer thuis te komen ;-)

  Ps. Als reactie op je vorige blog, wat ik ook NIET ga missen is het 2x per dag insprayen met DEET, haha!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Kim

   27 juni 2016 om 16:19

   Wat leuk om te lezen Kim :-). Heel veel plezier nog he. En insprayen met DEET is een goeie ja ;-).

   Beantwoorden

 • Adi

  27 juni 2016 om 20:53

  Wens jullie nog een heel fijne (en veilige) laatste maand. En punt 1 is echt oh,zo heeeerlijk!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Adi

   28 juni 2016 om 03:48

   Yesssss, dank Adi! Dat komt goed :-). En inderdaad, punt 1 weet jij alles van ;-)!

   Beantwoorden

 • Dominique || dominiquetravels.com

  27 juni 2016 om 20:58

  Wat ik zou missen is inderdaad de vrijheid dat je op elk moment kan beslissen naar een andere locatie te gaan. Wat zou dat fijn zijn! Thuis zit werken soms wel een beetje in de weg. Dat gezegd hebbende vind ik het ook heerlijk om tijdens de lange werkdagen tripjes te plannen :)

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Dominique || dominiquetravels.com

   28 juni 2016 om 03:49

   Ja he. Dat is het ook! Maar inderdaad, de balans is ook heel fijn. Thuis blijft toch thuis ;-).

   Beantwoorden

 • Jeroen

  27 juni 2016 om 21:30

  Zo helemaal eens met puntje 7! Dat is voor mij wel 1 van de mooiste dingen.
  En natuurlijk het niets moeten... maar ik heb eigenlijk altijd wel een plan of een idee dat ik aan het najagen ben. Dus ik hoop nog een keer tot die staat van zen te komen dat ik ook daar van het niets kan genieten...

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Jeroen

   28 juni 2016 om 03:50

   Heel herkenbaar. Het heeft mij ook wel een maand of 2-3 gekost voor ik echt alles lost kon laten en met de dag ging leven. Blijft toch lastig ;-). Maar zeker weten dat het jou straks ook gaat lukken! Zo benieuwd naar je plannen!

   Beantwoorden

   • Jeroen Reismeisjenl

    28 juni 2016 om 07:31

    We gaan het er een keer over hebben als jullie terug zijn. Ben nog niet weg. Eerst nog 'even' een huis opknappen :-)

    Beantwoorden

 • Linda

  01 juli 2016 om 10:35

  Jullie reis....wauw en nog meer wauws!!! De foto's....Om My God, werkelijk te prachtig Gerben!!!

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.