10x wat ik niet ga missen aan langer reizen

Reismeisje 22 juni 2016

Van tevoren had ik nooit gedacht dat onze wereldreis zó snel zou gaan. De eerste maanden viel het nog wel mee en telde ik de weken zelfs nog. Na 12 weken ben ik daarmee op gehouden Knipogen en vanaf oud & nieuw weet ik helemaal niet meer waar de tijd is gebleven! Ondanks dat we een aantal landen van ons wensenlijstje niet meer kunnen gaan bezoeken en ik dat erg jammer vind, zijn er ook zeker dingen die ik vooral NIET zal gaan missen aan het langer rond reizen. Welke dat zijn, lees je vandaag!

Niet missen 1 GvdW 0728

1. Dat typische backpackluchtje dat aan je kleren komt te zitten. En aan je toilettas en eigenlijk álles wat uit je backpack komt…Een typisch, muffig luchtje wat ik er met geen mogelijkheid uit krijg.

2. 15 uur in een bus hangen. Of langer. Man man, we hebben wat dagen en nachten in bussen door gebracht. Zeker in Zuid-Amerika. Dat ga ik missen als kiespijn!

3. Eieren als ontbijt. Ha! Normaal gesproken één van mijn favoriete ontbijtjes. Gekookt, gebakken, geroerd, het maakt me niet uit. De afgelopen maanden zijn echter wel een overkill aan eieren geweest. Ik kijk nu al uit naar een bakje fruit met kwark en noten. Of een bruine boterham met pindakaas. Mmm.

Niet missen 2 GvdW 5330

4. Steeds verkassen. Hoe leuk ik het ook vind om om de paar dagen weer naar een nieuwe bestemming te reizen, het wordt op een gegeven moment ook wat unheimisch. Lastig om je ergens thuis te voelen of zo.

5. Fysiek niet bij je familie en vrienden zijn. Ik moet zeggen dat het me erg is mee gevallen qua heimwee naar familie en vrienden, maar toch blijft thuis waar de mensen zijn van die je houdt. Dat bewijst deze langere reis voor mij des te meer.

Niet missen 3 GvdW 7739

6. Kamperen in de badkamer. Tja. Dat is het toch een beetje met je slippers aan en je toilettasje in de hand. Het lijkt me heerlijk om straks weer zo onder onze eigen douche te kunnen stappen. Luxe, maar toch.

7. Letten op je spullen. Als backpacker ben je soms toch wat kwetsbaar. Je loopt overduidelijk met heel je hebben en houden op je rug. Ik ben me daar vaak best bewust van en check gerust 3x of ik m’n geldbuidel wel om heb en of m’n e-reader niet is achter gebleven in de bus. Zulke dingen. Die alertheid ga ik zeker niet missen!

Niet missen 4 GvdW 7203

8. Gesnurk, geschreeuw of gewoon irritant gedrag in hostels. Een goed gerund hostel kan te gek zijn. In landen als Argentinië, Brazilië, Colombia en Samoa hebben we echt supergave hostels gevonden waar we helemaal niet weg wilden. Een hostel kan echter ook een wat shabby, cheap ass plek zijn waar een bepaald publiek op af komt. You get the picture. Daar hebben we er ook wat van gehad…Heel vervelend als je zelf gewoon een relaxt avondje wilt hebben en op een fatsoenlijke tijd wilt gaan slapen Roepen.

9. Zee! Hoewel ik op de Salomonseilanden dan toch eindelijk m’n duikbrevet heb gehaald en het duiken onverwacht gaaf vind, ben en blijf ik geen waterrat. Doe mij maar de bergen, hikes en wat outdoor avontuur. Aangezien we vanuit Zuid-Amerika door de South Pacific zijn gereisd, heb ik voorlopig wel even genoeg zee gezien en zee activiteiten gedaan.

Niet missen 5 GvdW 8795

10. Wachten, wachten, wachten. Als je backpackt en alles zelf regelt, ben je heel wat tijd kwijt met eigenlijk niets. Gewoon wachten. Omdat de bus naar die ene stad pas morgen blijkt te vertrekken, je pas met een latere vlucht mee kunt of omdat je simpelweg 10 uur doet over 600 kilometer. Hoewel ik me eigenlijk altijd wel vermaak en kan genieten van het lokale leven om me heen, hebben we heel wat tijd ‘verdaan’ met eigenlijk niets.

Dat zijn de dingen die ik niet zal gaan missen aan de lange reis die we er nu bijna op hebben zitten. Binnenkort zal ik ook een artikel schrijven over wat ik wèl ga missen van het reizen, want dat zijn heel wat dingen Lachen. Ik ben benieuwd of jij je herkent in bovenstaande dingen? Of misschien kun jij iets anders missen als kiespijn als je (langer) reist? Vertel!

#wereldreis #RTW #backpacken

8 reacties

 • Gerjanne

  22 juni 2016 om 09:07

  Heel herkenbaar! Waar ik zelf heel erg behoefte aan had na mijn wereldreis was een fatsoenlijke stoel of bank om gewoon goed op te zitten. 9 van de 10 x zit je op je hostelbed en dat is echt killing voor je rug! Maar verder, heel herkenbaar allemaal :-)

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Gerjanne

   24 juni 2016 om 02:44

   Haha, inderdaad ja ;-). Al zijn kleine (internet-)cafeetjes ook favoriet!

   Beantwoorden

 • Bart

  22 juni 2016 om 09:25

  Ik weet niet hoe dat in Zuid-Amerika was maar oh wat is het fijn om gewoon uit de kraan te kunnen drinken wanneer je wilt:)!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Bart

   24 juni 2016 om 02:45

   Dat kan ik me voorstellen ja. In de Pacific konden we wel op veel plekken uit de kraan drinken, maar verder inderdaad niet.

   Beantwoorden

 • Jeroen

  22 juni 2016 om 09:32

  Die alertheid die je hebt om je spullen in de gaten te houden en de omgeving om je heen. Die is op een gegeven moment erg vermoeiend lijkt me zo.
  Ook geen echt plekje hebben om even tot rust te komen kan erg lastig zijn... Even een keer goed slapen om dan weer een aantal dagen verder te kunnen. En als dat dan niet lukt... Argh

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Jeroen

   24 juni 2016 om 03:59

   Ja precies. Dat is het, die alertheid. Heerlijk om dat straks niet meer te hoeven hebben ;-).

   Beantwoorden

 • Eline

  22 juni 2016 om 09:51

  Leuk stuk en zoooo herkenbaar! :-) vooral dat muffe luchtje en die cheapy hostels die echt niet leuk zijn..
  Ik heb een tijdje terug gereageerd op een post van je over Iran, maar ik denk dat je het misschien niet gelezen hebt want het was n paar weken nadat je die blog postte. Anyhow: ik heb echt leuke tips voor je want ik heb zelf de hele maand april in Iran gereisd. Dus als je wilt kan ik je daar over mailen. Ik hoor het wel :-)

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Eline

   24 juni 2016 om 04:00

   Leuk te horen Eline ;-). Ow sorry, inderdaad; die heb ik even gemist. Je mag me zeker mailen met tips via wendy@reismeisje.nl.

   Beantwoorden

 • Daphne | LiveTheLifeYouLove.nl

  22 juni 2016 om 19:29

  Wat ik heel fijn vond toen ik terug kwam van mijn wereldreis was weer heerlijk op de bank zitten! Op reis heb je die vaak niet. En mijn eigen wc, ook daar werd ik blij van haha. En dat eeuwige wachten dat mistte ik ook als kiespijn haha

  Beantwoorden

 • lenneke

  22 juni 2016 om 21:39

  Gewoon je bed uitkunnen springen zonder eerst de vloer te checken op kakkerlakken/spinnen/padden/andere dieren... Genieten vond ik dat na thuiskomst.
  Onbeperkt stromend warm water uit de douche..een bruine boterham met kaas.. Wat waardeer je de 'kleine' dingen dan weer he!

  Beantwoorden

 • Roald

  25 juni 2016 om 03:27

  Hey Wendy..mooi onder woorden gebracht. Dit zijn exact dezelfde dingen die ik ook niet zal missen. Voor de rest is het ontzettend haaf hoor

  Beantwoorden

 • Roald

  25 juni 2016 om 03:30

  Hey Wendy..mooi onder woorden gebracht. Dit zijn exact dezelfde dingen die ik ook niet zal missen. Voor de rest is het ontzettend haaf hoor. Nog 7 weken dan ben ik weer thuis. Zie jullie daar weer en dan praten we elkaar bij over onze avonturen. Groetjes aan Gerben en geniet van de laatste weken.

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.