De mooiste reisfoto’s uit Guyana

15 mei 2016

Guyana. Wat weet jij er van? Ik tot voor kort eigenlijk bijna niets. Voordat we onlangs besloten naar dit leuke land af te reizen. Tja, de Britten hadden er vroeger gezeten. De Fransen zaten in het andere Guyana, aan de overkant van Suriname. Ooh, en heb je er ook niet veel jungle? Dat laatste bleek zeker te kloppen! Guyana, vijf keer zo groot als Nederland, bestaat voor 75% uit Amazonewoud. En 80% daarvan is intact. Het heeft dus één van de meest goed bewaarde stukken jungle op aarde. En daarvan wilden we meer zien. Daarnaast hadden we ook de mazzel het Indiase Holi festival mee te maken in Guyana. Een mazzeltje, want er wonen in dit land ontzettend veel mensen met een Hindoestaanse afkomst, sterker; het is zelfs de grootste bevolkingsgroep van het land.

Hieronder zie je in foto’s wat we allemaal hebben meegemaakt.

1. Holi

Guyana GvdW 1915

Deze jongen lacht het uit van pret, met zijn gezicht helemaal onder de kleuren. Om de lente te vieren, een tijd waarin alle kleuren en de pracht van het leven op haar mooist is, gooien Hindoes met poeder of water vermengd met poeder en wensen elkaar vervolgens een Happy Holi. Het is ontzettend leuk dit festival te als fotograaf te kunnen meemaken want het is super fotogeniek. Het is alleen wel belangrijk dat je voor je camera voorzorgsmaatregelen neemt, want als toerist ben je ook zeker een doelwit Tong uitsteken!

2. Wildlife watching

Guyana GvdW 2280

Dit hert kwamen we tegen in het Iwokrama rainforest. Een groot nationaal park waar je veel wild en vogels kunt spotten. Het dier draaide zich, toen hij iets hoorde, net nog even om om te kijken of er gevaar was. Ik vind het mooi om te zien hoe het licht door zijn grote, rode oren schijnt. Je kunt zo goed zien hoe belangrijk gehoor is voor deze dieren.

3. Rupununi

Guyana GvdW 2415

Deze foto is genomen in de omgeving van Rock View Lodge in de Rupununi. Het is een lodge die gerund wordt door één van de weinige Westerlingen in dit deel van het land. De Rupununi is de traditionele leefomgeving van de Amerindians, de oorspronkelijke Indianen van Zuid-Amerika. Achter de lodge ligt een airstrip en dit vliegtuig komt een dorpeling evacueren om hem naar het ziekenhuis in de grote stad te brengen. Het vliegtuig is al aan de late kant want de zon is bijna onder en de landingsbanen hebben hier geen verlichting.

4. Great-Potoo

Guyana GvdW 2651

De afgelopen jaren ben ik best wel een vogelliefhebber geworden. Vooral in het buitenland omdat je er de meest fantastische vogels ziet. Sommigen kunnen geweldig zingen, anderen zijn weer heel mooi. Deze vogel heeft geen van beiden maar stond wel hoog op mijn lijstje om te zien. Deze Potoo is een nachtvogel en vangt ’s nachts allerlei insecten. Hij gaat dan op de grond staan en springt omhoog wanneer hij iets ziet. Maar overdag houdt hij zich het liefst schuil En dat doet hij door zich zo goed mogelijk te verbergen. Dus neemt hij de kleuren van zijn omgeving aan en gaat zo plat mogelijk tegen de baan aan zitten. Zelfs zijn staart druk hij plat tegen de tak aan. En check ook zijn ogen; ze zitten er echt Tong uitsteken!

4, Indiase danseressen

Guyana GvdW 1935

Prachtig toch? De gezichten, kleuren en sieraden. Dit is India op zijn best. Als je wel eens in India bent geweest dan kun je de muziek er ongetwijfeld bij denken. En wanneer ze beginnen met dansen dan weet je helemaal niet wat je ziet. Het lijkt wel kunst.

5. Pakaraima mountains

Guyana GvdW 2495

Dit zijn de Pakaraima mountains van de Rupununi. Het is een savannegebied dat grenst aan de jungle. Het ene moment waan je je in Afrika en verwacht je ieder moment een olifant uit de struiken te zien lopen. En het volgende moment vliegen krijsende macaws en toekans over je hoofd. Echt, we hebben nergens zoveel macaws gezien (en gehoord). En wanneer je deze bergen in een ochtendje beklimt, dan heb je een combinatie van beide werelden. Fantastisch!

Spreekt Guyana jou aan bij het zien van deze foto's? En wat vind je zelf de mooiste foto?

@Zuid-Amerika @Guyana #guyana #reizen #backpacken #fotografie #reisfotografie

2 reacties

 • Femke

  15 mei 2016 om 22:25

  Gave foto's! Had idd niet verwacht dat Guyana zoveel moois te bieden heeft. Het is niet een land die zo 1 2 3 bij je te binnen schiet voor een reis. Ik vind foto 1 het mooist! Het plezier straalt er vanaf! Echt top gedaan!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Femke

   19 mei 2016 om 10:20

   Leuk om te horen Femke! Het heeft ons ook echt heel erg verrast. Een superleuk land! Zeker in combinatie met bijvoorbeeld Suriname.

   Beantwoorden

 • Jeroen

  16 mei 2016 om 14:23

  Niet goed dit... Weer een land erbij om te ontdekken.

  Beantwoorden

  • Reismeisje Jeroen

   19 mei 2016 om 10:19

   Hahaha! Jouw lijstje wordt steeds langer he ;-)?!

   Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.