Hoe ik heb geleerd vanuit mijn hart te leven en hoe ik jou wil inspireren

Reismeisje 13 november 2019

Texel zeehondjes

Wat kan er toch veel veranderen in een jaar tijd. Ongelofelijk. Specifiek ook dit moment. Precies een jaar geleden kwam ik nu terug uit Andalusië. Na 4 weken. 4 weken waarin ik 200 uur les had gekregen in alles wat met yoga en een holistische levensvisie te maken heeft. Dat najaar 2018 zal voor altijd een bijzondere herinnering blijven voor me. Op een bepaalde manier kwam daar veel samen van wat in de jaren daarvóór speelde. Waar ik mee geconfronteerd was. De keuzes die ik eerst voorzichtig en later steeds grootser begon te maken. Keuzes die bij mij pasten en waarmee ik geleidelijk aan het leven begon te creëren waar ik van droomde. Dat alles kwam daar in het Zuiden van Spanje samen. En nu zijn we al weer een jaar verder.

Persoonlijke groei en je intuïtie weer voelen

Het afgelopen jaar is prachtig geweest. Intens, overweldigend, mooi en bovenal onwijs leerzaam. Ik heb me over gegeven aan wat er op mijn pad kwam. Steeds opnieuw afgestemd met mijn intuïtie. Simpelweg door er ruimte voor te maken. Stil te staan en te zijn. Van nature ben ik ongeduldig en snel. Gaan met die banaan. Een gevolg daarvan is altijd geweest dat ik vrij gemakkelijk in mijn hoofd bleef zitten. Beslissingen veelal rationeel maakte. Daar is in basis niets mis mee, mits het voor jou de júiste beslissingen zijn. De afgelopen jaren werd me duidelijk dat dat voor mij niet langer het geval was. Mijn hoofd leidt me te vaak naar keuzes die kloppen voor de buitenkant. Die passen in het plaatje en binnen bepaalde lijntjes. Ze kloppen duidelijk minder bij wie ík ten diepste ben... Hoezeer ik ook vind dat je hoofd en hart beiden belangrijk zijn in keuzes, ik wilde weer meer gaan luisteren naar dat hart. Naar mijn intuïtie. Daar is mijn tijd in Spanje essentieel in geweest. Het heeft de basis gelegd voor het überhaupt weer gaan vóelen hoe mijn intuïtie zich uit. Dat was ik in al die jaren verloren. Ik begon bewust te kiezen voor een aantal dingen. Dingen die me goed deden en waardoor ik vertraagde. Zónder het goede aan een 'gaan met die banaan instelling' te verliezen Knipogen.

Die vertraging heb ik zelf nodig om dat stemmetje van binnen weer te horen. Te voelen waar het ongemak zit en waar de groei. Waar ik blij van word en waar de angst legitiem is.

Ik zal niet zeggen dat het altijd gemakkelijk is geweest. Verre van. Zeker in het begin nam mijn hoofd het erg vaak weer over. Zat ik ineens weer vast in allerlei beperkende gedachten. 'Wat als' en 'wat moet mijn familie wel niet denken'. Dat veranderde toen ik mijn gedachten in begon te zien. Dat ze ten grondslag liggen aan je emoties. En dat ik dus zélf kan sturen hoe ik me voel, door simpelweg de gedachte die ik heb te veranderen. Het levert je ook niets op, die beperkende gedachten. Ze houden je klein en doen totaal geen recht aan je potentie. Dat is echt wat ik heb geleerd en nog steeds leer. In feite kun je álles creëren wat je zelf wilt. Alles. Zo lang je het maar echt wilt en het bij jou klopt.

Yogabubbel2

Keuzes die ik bewust heb gemaakt

Nu, een jaar na die bijzondere tijd in Andalusië, sta ik er anders voor. Ik voel me intens gelukkig en dankbaar voor hoe mijn leven er nu uit ziet. Na 10 jaar in loondienst te hebben gezeten, heb ik gekozen voor het fulltime ondernemerschap. Met vrijheid als één van mijn belangrijkste waarden. Reismeisje maakt een te gekke groei door en ik heb een tweede bedrijfje opgericht, waarmee ik yoga events en weekenden organiseer: Yogabubbel. Het geeft bakken met energie en klopt helemaal bij wie ik ben en wat ik wil delen. Ik heb heftige gesprekken gevoerd met mensen om me heen. Mensen waar ik veel van houd en waar ik al jaren een bepaald patroon mee in stand hield. Dat diende me niet meer. Het beperkte me en ik was te weinig Wendy in die relaties. Door die gesprekken aan te gaan, zijn die relaties verbeterd. Enorm! Het heeft me opgelucht en mijn perspectief veranderd.

Ik maak bewust tijd voor mezelf: ik begin de dag met yoga en meditatie, wandel tussen de middag een uur in de natuur en lees elke dag. Dit zijn dingen die me verrijken en me de rust geven om bij mezelf te blijven. Hoe vol mijn agenda ook staat; ik maak hier élke dag tijd voor. Als ik iets heb geleerd, is het dat. Dat het vrij maken van tijd voor jezelf essentieel is om je intuïtie te kunnen blijven voelen. En dan de liefde. De liefde die voor mij uit zo'n onverwachte hoek kwam en me elke dag opnieuw dankbaar maakt. Maurice verrijkt mijn leven. In alle facetten. Hij luistert, spiegelt, praat, maakt me aan het lachen en is één van de meest autonome mensen die ik ken. Hij is helder in wie hij is en wat belangrijk voor hem is en tegelijkertijd in al zijn kracht prachtig kwetsbaar. Het klinkt allemaal wat zoet Knipogen, maar dat is wat het voor mij betekent. Wát een liefde!

2020 op jouw pad gaan lopen

Hoezeer zo'n persoonlijk groeiproces soms ook eenzaam kan voelen, ik ben er achter gekomen dat het dat allerminst is. Er zijn veel mensen die met soortgelijke situaties worstelen. Voelen dat het schuurt. Zich afvragen 'is dit het nou?'. Van hot naar her rennen in het dagelijkse leven om uitgeblust en teleurgesteld op de bank te ploffen 's avonds. Niet toe komen aan waar ze zélf blij van worden.

Los van dat het leven niet altijd over rozen gaat, is het absoluut mogelijk om een prachtig, mooi, verrijkend leven te creëren dat níet schuurt. Waarin je blij op staat. Zin hebt in de dag en 's avonds dankbaar terug kijkt. Waarin je het gevoel hebt te léven in plaats van te óverleven.

Yogaevent

Het begint bij dat stil staan. Bij het weer gaan voelen van je intuïtie. Hoe je dat doet? Daar wil je graag van alles over vertellen en leren. Vanuit mij eigen ervaringen. Hoe ik mijn beperkende overtuigingen heb om gezet in iets positiefs en verrijkends. En van daaruit het leven heb gecreëerd wat ik wil. Het volgende yoga event van Yogabubbel heeft precies dat thema: het los laten van oude, beperkende overtuigingen en op je eigen pad gaan lopen. Om 2020 krachtig en op jóuw manier te starten. Natuurlijk gecombineerd met yoga, lekker eten, meditatie en een gezellige borrel na afloop. Je kunt kiezen voor zaterdag 18 of zondag 19 januari en ervaring met yoga is niet vereist. Superleuk als je er bij bent; je kunt je via onderstaande link aanmelden óf mail me voor meer informatie. 

Meld je aan voor het yoga event

Het is een hele weg geweest. En nog steeds leer ik bij. Ik geloof dat het levens een continue leerschool is. Op allerlei vlakken. Het is aan ons om daar voor open te staan en te groeien als mens. Steeds dichter bij ons allermooiste leven. Alle liefs ♡♡♡.

#reismeisje #yogabubbel #yoga #persoonlijk #reisblog #ondernemerschap

0 reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.