Mijn nieuwe website is live!

Reismeisje 30 oktober 2019

Reismeisje8

Nou daar gaan we dan! Een volgende stap met Reismeisje. Een nieuwe website. Iets waar ik sinds begin dit jaar mee bezig ben geweest. Brainstormen, schetsen, ontwerpen. Keuzes maken in wat wel of niet. Mijn dromen zijn namelijk groot! Niet eens zo zeer in groei. Het gaat meer om gebruiksgemak en ontwerp. Nóg meer manieren om te inspireren. Jullie als lezers meer bij Reismeisje betrekken. Een hyper intelligente wereldkaart, waar je je volgende reis mee kunt kiezen. En zo kan ik nog wel even door gaan Knipogen. Alles kan natuurlijk, maar ik heb keuzes gemaakt. Heel bewust. Gefocust op dat wat voor mij nu het meest belangrijk was: de volgende stap zetten met Reismeisje. Passend bij waar ik nu zelf sta. Een stukje meer volwassenheid enerzijds, meer ingangen naar inspiratie anderzijds. Met dank aan de mannen van The Webmen was het gisteren dan eindelijk zo ver. Ik ging live met mijn nieuwe website!

Wat is er veranderd op Reismeisje?

Er zijn best wat zaken veranderd op Reismeisje. Misschien valt het je nauwelijks op, omdat de overgang er ineens is, maar er zijn, zeker in design en qua gebruikersflow, best wat wijzigingen. Wat ik echter belangrijk vond, is dat Reismeisje herkenbaar bleef. Ik had duidelijk wensen en wilde een volgende stap maken. Tegelijkertijd waardeerde ik wat er was en wilde ik niet een totaal andere website. De grootste veranderingen die je zult gaan zien zijn:

☛ Allereerst is de (huis-)stijl van Reismeisje anders. Het lettertype is anders, het logo is mee gegroeid en het kleurgebruik is aangepast. Het zijn van die subtiele elementen, die een wereld van verschil kunnen maken. Voor mij geeft het Reismeisje wat meer eigenheid in een moderner jasje. 

☛ Indeling op de homepage is veranderd. Sowieso zul je zien dat de website niet meer bestaat uit één kolom aan chronologische artikelen. We hebben gekozen voor een indeling in 3 'blokken'; het maakt het speelser en geeft meer inspiratie. Ook zie je op de homepage andere ingangen naar artikelen: op basis van 'uitgelicht' (of welk thema ik maar kies) en 'populaire bestemmingen'. En uiteraard vind je hier ook nog steeds de meest actuele artikelen Lachen. Je kunt de homepage hier bekijken

☛ De landinformatie pagina's zijn uitgebreid. Ik ben alle informatie aan het actualiseren en voeg relevante, nieuwe info toe. Ook zie je bovenin een mooi beeld van het land. Costa Rica is daar een voorbeeld van. 

☛ In de artikelen zelf ga ik de komende tijd wat dingen veranderen. De jongens van het bureau hebben een prachtig grid voor me gecreëerd. Een grid is een soort blokkendoos waarmee ik artikelen vorm kan geven. Praktisch kun je denken aan verschillende afbeeldingen naast elkaar, quotes, ruimte voor specifieke reistips en links naar andere pagina's op Reismeisje. Dit zal een subtiele wijziging zijn in opmaak, maar wel eentje die voor mij de kers op de taart is!

☛ Tenslotte heb je misschien de afgelopen tijd wel gemerkt dat de artikelen die ik schrijf langer zijn geworden. Meer de inhoud in duiken. Het artikel over de beste vliegtickets boekende najaar roadtrip door Engeland en het artikel over Lake Atitlán in Guatemala zijn daar voorbeelden van. Sinds ik voor het fulltime ondernemerschap heb gekozen, heb ik meer tijd. Tijd om per artikel meer de diepte in te gaan. Dat is wat ik leuk vind. De wereld in de achtertuin brengen. Naast de persoonlijke artikelen, waar ik zeker ook mee door ga, mag je dat van me blijven verwachten.

Dit zijn de grootste wijzigingen op Reismeisje. Er zijn er aan de achterkant nog wel een paar, maar daar merk je als lezer niets van Knipogen

Voor nu wil ik jullie ontzettend bedanken voor de afgelopen 6 jaar. Voor al het lezen, de reacties, berichtjes en het mee denken. Zonder jullie was Reismeisje niet geworden wat het nu is. Onwijs bedankt daarvoor! Vertel, wat vinden jullie van de nieuwe website??

#bloggen #reisblog #reismeisje

6 reacties

 • Berjan Schimmel

  30 oktober 2019 om 08:17

  Wat een mooie en handzame site! Mijn complimenten!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Berjan Schimmel

   01 november 2019 om 08:32

   Dank Berjan, leuk te horen!

 • Steven L.

  30 oktober 2019 om 10:53

  Zo, die is mooi geworden! ;)

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Steven L.

   01 november 2019 om 08:32

   Dank Steven :-)!

 • Jeroen

  30 oktober 2019 om 12:15

  Wat mooi, rustig en overzichtelijk. Complimenten hoor! Alleen wel nog even de link naar de Costa Rica pagina aanpassen naar live in plaats van de staging-omgeving ;-)

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Jeroen

   01 november 2019 om 08:33

   Dank voor je tip Jeroen, ik heb 't meteen even aangepast!

 • Erik arentsen

  01 november 2019 om 05:42

  Mooie sites mooie foto
  Jij hebt er wéér een fan bij
  Erik arentsen

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Erik arentsen

   01 november 2019 om 08:33

   Dank Erik, superleuk te horen!

 • Hester

  01 november 2019 om 09:33

  Het ziet er goed uit!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Hester

   01 november 2019 om 11:22

   Thanks Hester!

 • Ireen

  03 november 2019 om 09:26

  Mooi geworden zeg!
  Ik vind het wel jammer dat de nieuwste artikelen niet bovenaan staan. Nu moet je als vaste bezoeker telkens eerst langs artikelen scrollen die je waarschijnlijk al gelezen hebt voordat je kunt zien of er een nieuw artikel is.

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Ireen

   05 november 2019 om 08:00

   Dank voor je reactie Ireen. Ik snap wat je zegt. Het is mijn bedoeling om op die manier op de homepage ook wat meer te inspireren cq andere ingangen te bieden naar andere artikelen (behalve de meest actuele). De komende tijd ga ik alles door testen, ervaren en reacties verzamelen. Die neem ik allemaal mee, zo ook deze! Dank voor het vast lezen van mijn artikelen!

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.