Culinaire wandeling met Wijn Spijs

Reismeisje 09 september 2015

Wijn en spijs

Afgelopen zondag was er een culinaire wandeling door de oude binnenstad van het prachtige Deventer. Georganiseerd door Wijn Spijs. Ooit van gehoord? Een te gek concept waarbij je kennis kunt maken met verschillende restaurants. Overal krijg je, inderdaad, wijn en spijs Lachen. Kleine hapjes natuurlijk, want anders is het snel gedaan met de wandeling! Een superleuke manier om een stad te ontdekken óf juist je eigen stad op culinair gebied te (her-)ontdekken! Ik heb zelf een aantal jaren in Deventer gewoond en ben dol op dit kleine, gezellige stadje. En hoewel ik best wat restaurants in Deventer ken, heb ik afgelopen zondag toch weer een heel stel leuke, nieuwe tentjes leren kennen.

Het concept Wijn Spijs.

Gedurende het hele jaar vinden er op van tevoren bepaalde data culinaire wandelingen plaats in allerlei steden. Je koopt dan een soort strippenkaart, waarmee je bij 8 verschillende restaurants aan kunt schuiven. De volgorde is van tevoren bepaald, om zo te voorkomen dat je in de rij moet staan voor je maaltje ;-). In ons geval begon de wandeling om 12 uur bij het eerste restaurant en eindigde de wandeling rond 17 uur. Natuurlijk kun je zelf bepalen hoelang je overal zit, zo lang je maar de volgorde van je strippenkaart aan houdt en zorgt dat je uiterlijk om 17h bij het achtste en laatste restaurant binnen bent. It’s as simple as that. De kosten van zo’n culinaire wandeling langs 8 verschillende restaurants bedragen €60 per persoon. Inclusief al het eten en drinken. Ik vond het zelf een superleuke manier om Deventer op een andere manier te leren kennen. Kennis te maken met restaurants waar ik nog niet eerder was geweest. Wil je een idee krijgen van hoe zo’n middagje er uit kan zien? Check dan de video!

Lijkt een culinaire wandeling door een stad van je keuze via Wijn Spijs jou ook wel iets? Neem dan een kijkje op hun website. Ik ben benieuwd of zoiets jou ook aanspreekt?

 

#wijn en spijs #Lekker eten

1 reactie

 • Mark Westerbeek

  09 september 2015 om 16:56

  Nice! Ik heb de wandeling in Amsterdam kado gekregen voor mijn verjaardag. Ook erg lekkere gerechten en wijnen genuttigd. Maar ik moet zeggen dat na 7 goede glazen wijn ik het wel prettig vond dat ik die avond niks meer hoefde te doen ;-)

  Beantwoorden

  • Reismeisje Mark Westerbeek

   10 september 2015 om 07:39

   Ja! Dat vertelde je toen inderdaad. Same here hoor, ik vond het ook wel pittig, al die wijn ;-).

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.