Diner with locals

Reismeisje 08 juli 2015

With locals 1

Afgelopen weekend hadden we echt een té gek uitje. Diner with locals :-P . Als je wel eens in Azië hebt gereisd, ken je dit concept misschien wel. Het principe is eigenlijk heel simpel: lokale mensen koken bij hen thuis een heerlijke, lokale maaltijd voor je en je geniet er samen van. Zo krijg je een echt authentieke ervaring, leer je wat over de bijbehorende cultuur én je eet over het algemeen fan-tas-tisch. Klinkt goed toch? De organisatie ‘Withlocals’ is afgelopen maanden ook in Nederland gestart. Nu klinkt dat misschien in eerste instantie niet voor de hand liggend, maar ow my wat is het een leuk concept. Via de website van Withlocals kies je een regio, keuken en datum en off you go! Een beetje locals eten bij locals ;-) . Wij kozen voor een Surinaams etentje in Amsterdam. Bij de zussen Eurdice en Rachel. Ik neem je mee op een heerlijke, Surinaams getinte avond!


With locals 2

We hadden geen idee waar we precies heen gingen ;-) . Een adres in Amsterdam Osdorp in elk geval. Leuk om niet precies te weten wat je te wachten staat!


With locals 3

En daar waren ze: Eurdice en Rachel. Je wordt al blij als je ze ziet toch :-P ?! Ze stonden al de hele dag in de keuken om ons Surinaamse etentje voor te bereiden. Dat beloofde wat! Het bleek uiteindelijk in een oud buurtcentrum te zijn; een gezellig, huiselijk sfeertje.


With locals 4

De eerste gang! Een pasteitje gevuld met kip, ei, doperwtjes, maïs en die ‘geheime’ Surinaamse touch. Daarbij een soort koolsalade met kousenband en licht pittige saté saus. Lekker lekker.


With locals 5

En door naar de tweede gang. Moksi alesi met kip, zoetzure komkommer en gebakken banaan. Moksi alesi is wel een bekend Surinaams gerecht, maar op deze manier had ik het zelf nog niet eerder gehad. Rijst gemengd met bonen, garnaaltjes en kip. En dat dan heel lang laten trekken in kruiden. Mmmm. Maar de kip die er bij werd geserveerd sloeg voor mij alles. Zo lekker! Geen idee wat het precies was, maar ze hadden het vlees lang ergens in laten marineren waardoor het een zoet pittige smaak had gekregen. Echt superlekker!


With locals 6 Ondertussen begon Eurdice aan het toetje. Surinaamse fruitcocktail, waarvan we al snel concludeerden dat deze naam to-taal geen recht doet aan het gerecht. Het bestaat uit vers fruit, yoghurt, gecondenseerde melk, verse kokos en een beetje pina colada. Een top afsluiter! Lang verhaal, maar we hebben het uiteindelijk omgedoopt tot ‘smatje’. In het Surinaams is dat een niet zo heel vleiend woord voor een knappe dame ;-) . Maar goed, het smatje was heeeeeeeeeerlijk!   Het lijkt me wel duidelijk hè, het was een superleuke avond met fijn gezelschap en heerlijk eten. We zijn zeker van plan dit nog eens vaker te gaan doen! Als je een keer een leuk avondje uit wilt, anders dan anders en geïnteresseerd bent in andere culturen, zou ik zeker eens een etentje via Withlocals boeken. Erg de moeite! Ik ben benieuwd of dit jou aanspreekt?

#Inspiratie #eten #blog

4 reacties

 • Sieds | Sieds My Travels

  08 juli 2015 om 07:48

  Wat leuk zeg, mooi concept wat ik zeker een keer wil gaan uitproberen. Naast heerlijk eten ook veel gezelligheid, wat wil een mens nog meer!! :-D

  Beantwoorden

 • Lizette

  08 juli 2015 om 08:23

  Vind het een super leuk concept! Heb er een hele leuek avond mee beleefd in Eindhoven. En ben erg nieuwsgierig naar een ervaring met With Locals in Barcelona of Azië. Geweldige kopfoto trouwens.

  Beantwoorden

 • Kimber - Reisgenie

  08 juli 2015 om 09:03

  Ik vind Withlocals ook ontzettend leuk. In Sri Lanka heb ik er voor het eerst kennis mee gemaakt en dat smaakte naar meer!

  Beantwoorden

 • Jessica

  09 juli 2015 om 21:47

  Withlocals is inderdaad een erg leuk concept! En Surinaams eten is heerlijk <3 Ik ben geen foodie, maar alleen voor de diverse keukens zou ik al terug naar Su gaan. Dawet drinken bij de Indonesische warungs, de beste roti rollen oppeuzelen en baka bana met pindasaus eten aan de Waterkant wanneer de zon naar de horizon zakt. Pfff ik krijg al honger als ik eraan denk hihi!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Jessica

   10 juli 2015 om 06:38

   Aiaiai, ik krijg er spontaan trek van ;-).

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.