5 tips om succesvol te bloggen

Reismeisje 28 maart 2014

Blogtips

Het is nu bijna een jaar geleden dat Reismeisje live stond. Een jaar al weer! Een idee over een reisblog dat al superlang in mijn hoofd zat werd eindelijk concreet en ik heb er geen dag spijt van gehad :-). Ik vind ’t superleuk om elke dag te bloggen over reizen, backpacken en andere dingen waar ik me mee bezig houd. En nóg leuker is het dan om te merken dat Reismeisje nog elke dag groeit in bezoekers. Dank jullie wel!!

Natuurlijk kan ik nog superveel leren en is mijn blog helemaal niet perfect, maar ik heb het afgelopen jaar wel veel geleerd over bloggen en wat wel of juist niet werkt. Ben je zelf net begonnen met bloggen of wil je graag een blog beginnen? Misschien heb je dan iets aan de volgende tips.

1. Passie, passie, passie. Echt. Daar begint en eindigt je blog mee. Als je wilt gaan bloggen omdat je dat op een blauwe maandag bedenkt of omdat je er flink geld mee wilt gaan verdienen, zul je ’t niet vol houden. Dat is niet lullig bedoeld, het is gewoon echt zo. Reismeisje kost mij serieus tijd, maar I don’t care :-). Simpelweg omdat ik bezig ben met mijn passie! Het is trouwens ook belangrijk om iets te doen wat je superleuk vindt, omdat je lezers feilloos door geklets heen zullen prikken :-). Blog gewoon over dat wat jij echt tof vindt en je hebt de basis al staan!

2. Statistieken. Hm, klinkt niet heel boeiend hè. Toch is het dat wel voor bloggers. Als je een beetje serieus met je blog bent en meer wilt weten over jouw bezoekers, moet je echt Google Analytics installeren voor je blog. Dat is makkelijker dan het klinkt en je zult er superveel profijt van hebben. Je kunt tot op de minuut nauwkeurig zien hoeveel bezoekers jouw blog trekt, waar ze vandaan komen en misschien wel het belangrijkste: welke artikelen het meeste worden gelezen. Dat geeft je superveel waardevolle informatie om je blog elke keer een stukje beter te maken.

3. Andere bloggers. In de eerste maanden van mijn blogavontuur heb ik veel gehad aan andere (reis-)bloggers. Niet zo zeer qua onderwerpen, inspiratie heb ik genoeg :-), maar wel qua uitwisseling van linkjes. Zo heb ik bijvoorbeeld andere reisbloggers geïnterviewd en verscheen er ook een stukje over Reismeisje op hun blogs. Op die manier trek je elke keer weer andere en meer lezers. Let wel goed op dat je je blog niet te pas en te onpas gaat spammen op andere blogs. Wees selectief en kijk naar vergelijkbare blogs.

4. Jij bent je eigen publiek. Vind je je eigen stukjes leuk om te lezen? Of vallen je ogen na 5 zinnen al in de slaapstand? In dat geval kun je er wel van uit gaan dat dit ook voor je lezers geldt :-). Mijn credo is altijd: als ik ’t niet leuk vind om over te schrijven, kan ik ook niet verwachten dat mijn bezoekers ’t leuk vinden om te lezen! Zo ga ik ook met merken om die graag op Reismeisje willen adverteren bijvoorbeeld. Als ik ’t zelf geen tof merk vindt, doe ik er niets mee.

5. Ga niet voor ’t snelle geld. Misschien wil je wel graag geld gaan verdienen met je blog. En dat kan tegenwoordig natuurlijk ook heel goed! Laat het echter nooit de reden worden waarom je blogt. En, nog belangrijker, laat je niet verleiden door de eerste aanvragen die binnen gaan druppelen. Zo kies ik er bijvoorbeeld echt voor om niet met van die irritante banners te werken en dus alleen samenwerkingen aan te gaan met partijen waar ik zelf 100% achter sta. Soms kan het verleidelijk zijn om te happen, maar doe het niet! Blijf authentiek en bij jezelf.

Ik hoop dat je hier iets aan hebt! Heb jij nog een goede blogtip? Vul maar aan :-)!

 

#bloggen #blogtips #reisblog

5 reacties

 • Explorista

  28 maart 2014 om 09:19

  Ik sluit me erbij aan :-) Ik denk dat als je succesvol wilt zijn, je ook heel goed moet denken over wat je wilt doen en waarom!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Explorista

   28 maart 2014 om 11:29

   Helemaal waar! En gewoon echt doen wat je leuk vindt!

 • Rianne

  28 maart 2014 om 14:44

  goede tips! Ik ben nog niet zo lang aan het bloggen, maar vind het erg leuk om met m'n blog bezig te zijn.

  Beantwoorden

  • Reismeisje Rianne

   29 maart 2014 om 13:42

   Daar gaat 't om!

 • Mandy

  28 maart 2014 om 15:56

  Fijne blogtips, ze komen precies op het juiste moment. Ben je nu al bijna een jaar online, jeetje wat gaat de tijd snel!!

  Beantwoorden

 • Marcella

  30 maart 2014 om 20:07

  Wat super dat je bezoekersaantallen nog steeds omhoog gaan, goed bezig joh! Je schrijft dan ook erg goed, erg tof om over je avonturen te lezen. Goeie tips!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Marcella

   31 maart 2014 om 06:47

   Lief van je :-)

 • Vanessa

  04 april 2014 om 14:25

  Goede tips, ik sluit me volledig bij jouw mening aan!

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.