Het leven van een reisblogger

Reismeisje 21 maart 2015

Tikal Wendy

Nu we door Belize en Guatemala reizen, houd het bloggen voor Reismeisje niet op. Dat is natuurlijk deels mijn eigen keuze, maar hey; ik kan vervelendere plekken bedenken om aan het werk te zijn ;-) . Bovendien vind ik het veel te leuk om mee bezig te zijn! Daar komt bij dat ik door Reismeisje ook andere opdrachten binnen krijg. Sommigen zijn structureel en andere opdrachten eenmalig. Ik krijg regelmatig de vraag wat ik naast bloggen op Reismeisje verder nog doe. Vandaag dus maar eens een artikel over de andere schrijfklussen die ik naast mijn eigen blog doe.


FAB Magazine.
Ruim een jaar geleden kwam ik voor het eerst met Ebru Umar van FAB Magazine in contact. Ik kende de naam nog van de tijd dat FAB nog een ‘gewoon’ tijdschrift was. Een leuk blad vond ik, maar blijkbaar niet leuk genoeg want het ging failliet. Ebru besloot FAB toen als een online magazine voort te zetten met de hulp van bekende en onbekende schrijvers en bloggers. Voor het reisgedeelte zochten ze nog iemand en BAM! Daar was de klik :-) . Inmiddels schrijf ik tweewekelijks voor FAB online en is daar sinds een half jaartje ook het tweemaandelijkse fysieke tijdschrift bij gekomen. Inderdaad, het is er weer, maar dan beter, leuker en anders. Ik ben heel blij met de kans die Ebru mij hiermee heeft gegeven, want het is mijn eerste, structurele schrijfklus voor een landelijk magazine.


Vakantiediscounter.
Dit lijkt in eerste instantie misschien een wat vreemde eend in de bijt, maar dat valt eigenlijk best mee ;-) . Via Twitter kwam ik vorig jaar in contact met de Vakantiediscounter; een partij die ik vooral associeerde met goedkope all inclusive reizen. Ze bleken echter veel meer te doen dan dat alleen en van daaruit ook te gaan starten met hun eigen reisblog. Er bleken behoorlijk wat overeenkomsten te zijn tussen hun aanbod en de bestemmingen waar ik ben geweest. Een samenwerking was geboren. Op dit moment blog ik wekelijks voor de Vakantiediscounter over leuke bestemmingen en gave hotspots. En aangezien de Vakantiediscounter aardig aan de weg timmert en zelfs in de race is voor een Zoover award, denk ik dat er nog heel veel mooie ideeën voor de toekomst bij gaan komen!


Reisjunk.
Als je regelmatig op reisblogs te vinden bent, ken je Reisjunk ongetwijfeld ook ;-) . Oprichter Greg heeft allerlei reislustige mensen om zich heen verzameld, die allemaal regelmatig een artikel schrijven op Reisjunk. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet heel structureel schrijf voor Reisjunk, maar er staan al zeker een aantal artikelen van mij live. Met name over Afrika.


Losse opdrachten.
En dan zijn er nog heel veel losse opdrachten. Een artikeltje hier, een interview daar, het kan van alles zijn. Als het maar bij Reismeisje past  :-) en ik er natuurlijk helemaal achter sta. Want los wat de toekomst verder gaat brengen op blogvlak, ik wil echt alleen maar dingen doen waar ik voor de volle 100% achter sta.   Wil je me volgen tijdens mijn huidige reis door Guatemala en Belize? Volg me dan via Instagram of Twitter voor de meest up to date informatie en foto’s!

#Inspiratie #reizen #bloggen #reisblog

2 reacties

 • Chris

  22 maart 2015 om 14:16

  Hi! ah, ja als je ergens bent is bloggen voor mij altijd wat "moeilïjker". Ik probeer altijd wat dingen te schedulen maar vaak werk ik savonds nog wel eens aan een post. Tja, als het een mooie omgeving is inderdaad geen probleem :-) bloggen kan overal zolang er maar connectie is. Volg zeker je reis .....

  Beantwoorden

  • Reismeisje Chris

   25 maart 2015 om 22:22

   Helemaal eens. Het is soms een beetje zoeken naar de balans, omdat ik het bloggen zo superleuk vind om te doen ;-).

 • Sandra

  26 maart 2015 om 07:34

  Heel herkenbaar! Ik heb voor de komende reis (als ik mag vliegen vanwege long) besloten om geen algemene artikelen te schrijven, maar dagverslagen met foto's. Dat vind ik het allerleukste om te doen. Meereizen zeg maar. FAB Magazine is wel super tof trouwens!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Sandra

   26 maart 2015 om 16:43

   Leuk idee! Dan kunnen mensen echt je reis helemaal mee volgen inderdaad. Ik hoop voor je dat het snel beter gaat!!

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.