Klimaat

De gemiddelde temperatuur en neerslag in Verenigde Arabische Emiraten

De beste reistijd voor de Verenigde Arabische Emiraten is van oktober tot en met april. Het is warm, maar handelbaar. Regen valt er niet of nauwelijks. In de maanden mei tot en met september is het eigenlijk te warm om fijn door dit land te kunnen reizen. Tenzij je de hele dag in shoppingmalls en airco bushokjes wilt hangen. Langer dan een uur houd je het buiten eigenlijk niet uit. De maand juli is nog eens extra af te raden aangezien het dan Ramadan is. Ook als toerist betekent dit dat je niet op straat kunt eten en/of drinken en alle restaurants en cafés zijn gedurende de dag gesloten.

Verenigde Arabische Emiraten

Reisadvies

De VAE zijn veilig om doorheen te reizen. Omdat het ligt in een onrustige regio gelden bepaalde veiligheidsrisico’s. Aangezien de veiligheidssituatie mogelijk kan wijzigen, is het verstandig voor vertrek het meest actuele reisadvies voor de Verenigde Arabische Emiraten te checken.

Visa zaken

Voor de Verenigde Arabische Emiraten heb je als Nederlander een visum nodig. Je ontvangt bij aankomst in het land een entry-permit stempel waarmee je maximaal een maand in het land mag verblijven.

Inentingen

De volgende vaccinaties worden aangeraden: DTP en Hepatitis A. Als je geen mazelen of een vaccinatie tegen mazelen hebt gehad, wordt een BMR-inenting aanbevolen. Aangezien de gezondheidssituatie kan veranderen, doe je er goed aan een aantal weken voor vertrek de meest actuele vaccinaties voor de Verenigde Arabische Emiraten te checken.

 

Feestdagen & festivals

3 januari Id-ul-Maulid (geboortedag Mohammed)
18 juni tot en met 17 juli Ramadan
18 tot en met 20 juli Id-al-Fitr (Suikerfeest)
21 tot en met 26 september Id-ul-Hadj (Bedevaart naar Mekka
23 tot en met 26 september Eind-al-Adha (Offerfeest)
15 oktober Muharram (Islamitisch Nieuwjaar)
2 december Ontstaan Verenigde Arabische Emiraten

Vliegtickets

Vliegen naar Dubai kan rechtstreeks vanaf Amsterdam Schiphol. De vliegtijd bedraagt dan 6.5 uur. Een retour ticket boek je vanaf €250 per persoon via WTC, Tix of rechtstreeks via Emirates

Dagbudget

Zoals je misschien wel zou verwachten is de Verenigde Arabische Emiraten geen super goedkoop land. Als reisbestemming is het voor backpackers zelfs snel al wat aan de dure kant. Toch wil dat niet zeggen dat je hier prima on a cheapskate kunt reizen. Want hoewel je natuurlijk zo veel geld uit kunt geven als je wilt, kun je er toch ook redelijk goedkoop verblijven. Zoek een goedkoop hotel of hostel, eet bij shabby eettentjes en reis met het openbaar vervoer en een weekje Verenigde Arabische Emiraten kost je zeker niet heel veel meer dan een ander land in het Midden-Oosten.

Hieronder vind je een gemiddeld dagbudget voor een die-hard backpacker en een backpacker die van ietsje meer luxe houdt, maar nog steeds eenvoudig reist. 

Backpacker €40 - €50
Backpacker+ €€ €50 - €60

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.