4x Dubai off the beaten track

Reismeisje 09 oktober 2015

Dubai 1

Dubai en off the beaten track lijken misschien niet heel goed samen te gaan. Bij Dubai denk je toch al snel aan luxe, blingbling en een weinig authentiek sfeertje. En hoewel Dubai qua inwoners inderdaad een mix is van de meest uiteenlopende nationaliteiten en het enkele decennia geleden nog één grote zandbak was, durf ik toch wel te zeggen dat Dubai een eigen hart heeft. Een soort eigen cultuur en compleet eigen sfeer. Vorig jaar was ik er op een stop over tijdens een reis naar Oeganda. Vóór die tijd had ik er niet snel een reis naar toe geboekt, maar nu ik er geweest ben wil ik zeker nog eens terug! Naast de meer voor de hand liggende bezienswaardigheden als de Burj Khalifa, de Burj al Arab en Dubai Mall, zijn er ook genoeg leuke dingen te zien en te doen die wat minder on the beaten track liggen.

Ga picknicken in Creekside Park. Je zou het misschien niet verwachten, maar Dubai beschikt over verschillende parken! Met zo’n 95 hectare is het Creekside Park het tweede grootste park in Dubai City. Het is gelegen in het oude centrum, langs de Dubai Creek. Vandaar de naam Knipogen. In het voor- en najaar barst het in Creekside Park van de locals. Ze verzamelen met familie en vrienden voor een lekkere lunch of uitgebreid avondmaal. Superleuk om te zien en tussen te zitten. Je zult er bijna geen toerist tegen komen. De entree voor Creekside Park bedraagt ongeveer €1.25 per persoon.

Dwaal door de straten van Bastakiya. Nog zo’n fijne plek, dichtbij Dubai Creek; de wijk Bastakiya. Bastakiya stamt uit 1890 en is daarmee één van de oudste wijkjes in Dubai. Van origine was het de bedoeling dat dit een woonwijk zou worden voor expats, maar gaandeweg de jaren zijn er kantoorgebouwen, galerijen, musea en restaurantjes bij gekomen. Het Dubai Museum vind je daar ook en is, zeker om even aan de soms extreme hitte te ontsnappen ;-), een bezoekje waard. Hoewel een tikkeltje overdreven, doorloop je hier de hele geschiedenis van Dubai; van zandbak tot aan de rijke status die het nu heeft. Verder is Bastakiya vooral een intiem, gezellig wijkje om door heen te slenteren. Zeker aan het einde van de middag als het licht prachtig zacht op de relatief oude gebouwen schijnt.

Go Chinese in Dragon Mart. Ow my. Dragon Mart. De naam klinkt misschien niet heel aantrekkelijk, maar wat een zaligheid vind je hier. Dragon Mart is de grootste Chinese ‘markt’ buiten China. En dan bedoel ik ook echt groot. 15.000 vierkante meter en bijna 4.000 winkels om precies te zijn. Niet te doen toch?! Dubai bestaat qua inwoners grotendeels uit expats, waarvan Aziaten verreweg het grootste deel uit maken. Wat dat betreft zou er dus geen beter plaats voor Dragon Mart kunnen zijn dan in Dubai. Je vindt er weinig toeristen en verwacht ook zeker geen posh look-a-like van Dubai Mall, maar het is superleuk om rond te lopen en je te vergapen aan al die bizarre Chinese etenswaren en producten. Een aanrader!

Dubai 2

Een middagje Kite Beach. Dat Dubai fijne stranden heeft, blijkt wel uit het enorme aanbod strandvakanties dat je naar deze Emiraat kunt boeken. Veel hotels hebben ook hun eigen privé strand. Kan prettig zijn, maar je krijgt natuurlijk weinig van het ‘echte’ leven in Dubai mee. Één van de leukste, openbare stranden in Dubai is toch wel Kite Beach. Zoals de naam al doet vermoeden, vindt je hier veel kite surfers. Een te gek gezicht vind ik zelf! Vanaf Kite Beach heb je bovendien een mooi uitzicht op de Burj al Arab, wat het een bijzondere plek maakt om een middagje te relaxen. Kleine tip: neem genoeg te eten en te drinken mee, want er zijn verder geen voorzieningen bij Kite Beach.

Reizen naar Dubai. Lijkt een reisje naar Dubai en/of één van de andere Emiraten je ook wel iets, maar heb je liever dat alles iets georganiseerd is zónder dat je meteen de hoofdprijs betaalt? Neem dan eens een kijkje bij het aanbod van middenoostenreizen.com. Hier vind je verschillende reizen naar Dubai; van heerlijk relaxte strandvakanties tot aan volledig georganiseerde groepsreizen of individuele reisjes op maat. Voor iedereen wat wils! En van november tot en met maart kun je zelfs speciale paardenrace reizen boeken naar Dubai. Gaaf toch?!

Ben jij al eens in Dubai geweest? Wat vond je er van? 

Dit is een gesponsord artikel. Het artikel is door mij geschreven op basis van mijn eigen mening en ervaringen.

@Midden-Oosten @Verenigde Arabische Emiraten #dubai #reistips #emiraten

4 reacties

 • margreet pruis

  09 oktober 2015 om 07:30

  Ik vond Dubai verrassend mooi ! Zoveel gezien en gedaan daar ! Ik ga zeker nog eens terug !

  Beantwoorden

  • Reismeisje margreet pruis

   09 oktober 2015 om 12:04

   Ja he. Ik ook! Ik had er dus zelf niet echt een voorstelling van, behalve rijkdom en geen cultuur. Dat bleek echt anders te zijn!

 • Jeroen

  09 oktober 2015 om 07:38

  Het enige wat ik van Dubai gezien heb is de skyline uit het vliegtuigraampje nadat ik eerst 8 uur in het midden van de nacht heb zitten wachten op mijn aansluitende vlucht.
  Hoewel ik zoveel uur op het vliegveld niet zou willen aanraden vond ik de skyline wel indrukwekkend en wil het ook nog wel een keer van dichterbij gaan bekijken. Je artikel heeft me in elk geval wel nieuwsgieriger gemaakt.

  Beantwoorden

  • Reismeisje Jeroen

   09 oktober 2015 om 12:05

   Leuk om te horen Jeroen! Het zal je verrassen :-). Ik wil echt nog graag een keertje terug, ook om het te combineren met Abu Dhabi.

 • Sandra | Travel by San

  09 oktober 2015 om 14:26

  Ha wat grappig! Je noemt toch ook weer andere dingen dan ik in mijn off the beaten track artikel! Die Chinese markt heb ik niet bezocht bijvoorbeeld. Grappig!

  Beantwoorden

 • Dennis

  10 oktober 2015 om 01:13

  Je beschrijft een hoop dingen die wij nog hadden willen zien. Wij hebben een stop over gemaakt van 3 dagen op weg naar Australië. In die 3 dagen begin je het net een beetje door te krijgen hoe alles werkt in het land. Bij aankomst op het vliegveld hebben we een taxi gepakt naar het hotel, maar dit was een prijzige taxi en bleek achteraf de exclusieve taxi te zijn. Later kwamen we er pas achter hoe goedkoop de gewone stads taxi's (met de gekleurde daken) waren wat we graag eerder hadden geweten, dan hadden we er al veel eerder gebruik van gemaakt. Wat wij een aanrader vonden was het dune bashing. Je wordt door een ervaren chauffeur in een 4x4 landcruiser door de woestijn gereden op een ruige manier en vervolgens ga je naar een camp in het woestijn waar dans en eten is. Hier kun je ook nog op een kameel rijden. Je wordt rond 15:00 bij je hotel opgehaald en rond 21:00 wordt je weer af gedropt. Dit was een hele leuke ervaring en koste maar €35,- p.p. We zijn ook nog een dag gaan zwemmen in het waterpark bij het Alantis hotel op het palm eiland. Erg gaaf om te doen.

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.