Chili

Klimaat

De gemiddelde temperatuur en neerslag in Chili

Chili is qua lengte een erg groot en uitgestrekt land, waardoor je er verschillende klimaten vindt. In het Noorden kun je eigenlijk het gehele jaar prima reizen, hoewel november tot en met maart qua temperatuur dan het meest prettig zijn. In zowel het midden als Zuiden van Chili kun je het beste niet van juni tot en met september reizen, omdat er dan relatief veel regen en/of sneeuw valt waardoor veel plekken onbereikbaar zijn. Ook hier geldt dat het van november tot en met maart de beste reistijd is. Let wel op dat de Chilenen zelf vakantie hebben in december en januari, dus dat zijn echt de drukkere (en duurdere!) maanden.

Noord-Chili

Midden-Chili

Zuid-Chili

Reisadvies

Je kunt veilig reizen door Chili. In met name de grotere steden en specifiek de hoofdstad Santiago is het verstandig alert te zijn op diefstal. Verder is Chili een vulkanisch land en is het aan te raden de actuele situatie met betrekking tot de actieve vulkanen in de gaten te houden.

Bekijk hier het actuele reisadvies voor Chili

Visa zaken

Als Nederlander heb je voor een reis naar Chili geen visum nodig. Je mag maximaal 90 dagen zonder visum in het land verblijven. Wil je langer in Chili verblijven? Neem dan contact op met de Chileense ambassade in Den Haag.

Inentingen

Voor Chili zijn geen vaccinaties verplicht. Ongeacht verblijfsduur worden echter wel inentingen tegen DTP en hepatitis A aanbevolen. 

Regel hier je vaccinaties voor Chili

Feestdagen & festivals

1 januari Nieuwjaarsdag
24 januari Feria de la Alasita
5 en 6 april Pasen
21 mei Dag van de marine
24 en 25 mei Pinksteren
18 september Onafhankelijkheidsdag
19 september Dag van het leger
12 oktober Columbusdag
25 en 26 december Kerstmis

Vliegtickets

Vliegen naar de hoofdstad Santiago kan niet rechtstreeks vanaf Amsterdam Schiphol. Inclusief tussenstop bedraagt de vliegtijd minimaal 17-18 uur. Een retour vliegticket boek je vanaf €530 per persoon retour.

Vergelijk hier de beste vliegtickets naar Santiago

Dagbudget

Reizen door Chili is niet heel goedkoop, maar de prijzen liggen er lager dan in buurland Argentinië. Onderstaand vind je een reëel dagbudget voor backpackers. 

Backpacker €40-50
Backpacker + €€ €50-70

Meer weten?

Wil je graag georganiseerd reizen naar Chili? Neem dan een kijkje bij één van de volgende reisaanbieders:

Bekijk hier de diverse en uitgebreide rondreizen door Chili van Baobab

Bekijk hier de actieve, individuele rondreizen door Chili van SNP

De webshop voor backpackers

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.