Brazilië

Klimaat

De gemiddelde temperatuur en neerslag in Brazilië

Brazilië heeft het gehele jaar door heerlijke temperaturen, maar er is ook sprake van een flink regenseizoen waarin je liever niet naar Brazilië reist. Omdat het zo'n groot land is, zit er aardig wat verschil in het klimaat. Vanaf Rio de Janeiro richting het Zuiden van Brazilië is de beste reistijd mei tot en met september. Uitzondering hierop vormt het Noorden, waar je het beste van augustus tot en met januari heen kunt gaan.

Noord-Brazilië

Midden-Brazilië

Zuid-Brazilië

Reisadvies

Reizen naar Brazilië is over het algemeen veilig. Wel is het aan te raden in grote steden zoals Rio de Janeiro, Sao Paulo en Brasilia extra waakzaam te zijn voor overvallen en niet met dure spullen (of duur ogende spullen) over straat te gaan. Criminaliteit komt hier veelvuldig voor, ook in relatie tot toeristen. Voor het overige gelden de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen en kun je prima als toerist naar Brazilië reizen. Check voor vertrek altijd even het actuele reisadvies voor Brazilië.

Reizen door Brazilië kun je prima met een eigen huurauto doen. De wegen zijn er relatief goed en het geeft je meer flexibiliteit in de route die je af wilt leggen. 

☛ Boek hier een huurauto in Brazilië vanaf €35 per dag

Visa zaken

Voor Brazilië heb je geen visum nodig. Als je het land binnenkomt, krijg je een stempel waarmee je 30 dagen aaneengesloten in het land mag blijven. Wil je graag langer blijven? Dan kun je dat het beste meteen bij aankomst aangeven en krijg je een stempel met een geldigheid van 90 dagen. Let even op dat je paspoort bij aankomst in Brazilië nog minimaal 6 maanden geldig dient te zijn.

Inentingen

Voor Brazilië zijn er geen vaccinaties verplicht. Wel worden inentingen tegen DTP, hepatitis A en gele koorts sterk aanbevolen, ongeacht verblijfsduur. 

Regel vaccinaties voor Brazilië hier

Feestdagen & festivals

1 januari Nieuwjaarsdag
20 januari Stichtingsdag Rio de Janeiro
25 januari Stichtingsdag Sao Paulo
15 tot en met 17 februari Carnaval
3 april Goede Vrijdag
5 en 6 april Pasen
1 mei Dag van de Arbeid
7 september Onafhankelijkheidsdag
15 november Uitroeping van de Republiek
20 november Black Conscience Day
25 en 26 december Kerstmis

Vliegtickets

Vliegen naar diverse steden in Brazilië is direct mogelijk vanaf Amsterdam Schiphol. De vliegtijd naar Rio de Janeiro bedraagt 11 uur en 45 minuten, Sao Paulo is een stukje langer met 12.5 uur vliegen. Een retour ticket boek je vanaf €600 per persoon. Last minute vliegtickets worden vanaf €450 per persoon aangeboden. 

☛ Vergelijk hier de beste vliegtickets naar Brazilië

 

Dagbudget

Brazilië is geen heel goedkoop land om doorheen te reizen. Hoewel het over het algemeen wel goedkoper is dan een aantal andere landen in Zuid-Amerika, zal je met een beperkt budget echt keuzes moeten maken. Onderstaand vind je een gemiddeld dag budget per dag per persoon op basis van een overnachting, eten/drinken en transport per openbaar vervoer.

Backpacker 30-40
Backpacker+ €€ 40-60

Rondreizen door Brazilië | FOX.nl

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.