Klimaat

De gemiddelde temperatuur en neerslag in Fiji

Fiji kent het gehele jaar door een redelijk stabiele temperatuur van rond 30 graden Celsius. Hoewel het er ook hele jaar wel regent, heeft Fiji wel een duidelijk regenseizoen. Dat loopt van november tot en met april. Dat is ook meteen de periode waarin er een gerede kans is op orkanen en cyclonen. De beste reistijd voor Fiji is dan ook tussen mei en oktober.

Fiji

Reisadvies

Reizen naar Fiji is veilig, al zijn er wel regelmatig cyclonen en zware stromen in de wateren rondom Fiji te vinden. Check daarom voor vertrek altijd het meest actuele reisadvies voor Fiji.

Visa zaken

Als Nederlander heb je voor een reis naar Fiji geen visum nodig. Let wel op dat je paspoort bij aankomst op Fiji nog minimaal 3 maanden geldig dient te zijn.

Inentingen

Er zijn geen vaccinaties verplicht voor een reis naar Fiji. De uitzondering hierop vormt een verblijf in een land waar gele koorts voorkomt, gedurende 7 dagen voor je bezoek aan Fiji. In dat geval is een vaccinatie tegen gele koorts verplicht. Verder worden, ongeacht verblijfsduur, vaccinaties tegen DTP en Hepatitis A aanbevolen. Check voor vertrek de actuele vaccinaties voor Fiji

Feestdagen & festivals

1 januari Nieuwjaarsdag
16 februari Nationale Jongeren Dag
30 mei Ratu Sakuna Day
18 juni Queen's Birthday
23 juli Dag van de Grondwet
10 oktober Onafhankelijksdag
30 oktober Divali
12 december Id-ul-Maulig
25 en 26 december Kerstmis

Vliegtickets

Vliegen naar Nadi of Suva op Fiji kan niet rechtstreeks vanaf Amsterdam Schiphol. Inclusief tussenstop(s) bedraagt de vliegtijd minimaal 29 uur. Een retour ticket boek je vanaf ongeveer €1.500 per persoon via WTC, Tix of Kilroy

Dagbudget

Reizen op Fiji is niet goedkoop, maar er zijn zeker opties om als backpacker voor een beperkt budget het eiland te verkennen. Onderstaand vind je een reëel dagbudget, waarbij je af en toe ook een leuk uitstapje, tourtje of een gave duik kunt doen.

Backpacker €60-65
Backpacker+ €€ €65-75

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.