Klimaat

De gemiddelde temperatuur en neerslag in Jordanië

De beste reistijd voor Jordanië is van maart tot en met mei en oktober en november. Tijdens die maanden is de temperatuur prima en valt er nauwelijks regen. Gedurende de zomermaanden van juli tot en met september kun je ook prima reizen, tenzij je bent voorbereid op de verzengende hitte die deze maanden heerst. 

Jordanië

Reisadvies

Jordanië wordt ook wel het oog in de storm genoemd, ofwel een oase van rust in een regio vol geweld. Er gelden dan ook weinig reisbeperkingen. Toch wordt aangeraden alleen als het noodzakelijk is naar de grensgebieden met Syrië en Irak te reizen. Aangezien de veiligheidssituatie hier snel kan wijzigen, is het verstandig voor vertrek het meest actuele reisadvies voor Jordanië te checken.

Visa zaken

Voor Jordanië heb je als Nederlander een visum nodig. Je kunt dit aanvragen via een visumbureau of je doet dit bij de ambassade in Den Haag. Ook kun je een visum-on-arrival krijgen bij aankomst op de luchthaven en grensovergangen. Met dit visum mag je maximaal drie maanden in het land verblijven. 

Inentingen

De volgende vaccinaties worden aangeraden: DTP en Hepatitis A. Een vaccinatie tegen gele koorts is alleen verplicht als je in de week voorafgaand aan een bezoek aan Jordanië in een land bent geweest waar gele koorts voorkomt. Aangezien de gezondheidssituatie kan veranderen, doe je er goed aan een aantal weken voor vertrek de meest actuele vaccinaties voor Jordanië te checken.

Feestdagen & festivals

3 januari Id-al-Maulid (Geboortedag Mohammed)
29 april Dag van de Arbeid
25 mei Onafhankelijkheidsdag
18 juni tot en met 17 juli Ramadan
18 tot en met 20 juli Id-al-Fitr (Suikerfeest)
21 tot en met 26 september Id-al-Hadj (Bedevaart naar Mekka)
23 tot en met 26 september Eind-al-Adha (offerfeest)
15 oktober Muharram (Islamitisch Nieuwjaar)

Vliegtickets

Vliegen naar Amman kan rechtstreeks vanaf Amsterdam Schiphol. De vliegtijd bedraagt dan 4 uur en 45 minuten. Een retour ticket boek je vanaf €340 per persoon via Vliegtickets.nl, WTC of rechtstreeks via Royal Jordanian

Dagbudget

Jordanië is geen duur land om doorheen te reizen. Het is er ook niet zo goedkoop als Azië, maar reken op een prijsniveau ongeveer de helft van dat in Nederland. Een eenvoudig hotel of hostel kost je ongeveer €25 á €35, meer wanneer je op zoek bent naar iets meer luxe. Gelukkig is het openbaar vervoer goedkoop, net als het eten.

Hieronder vind je een gemiddeld dagbudget voor een die-hard backpacker en een backpacker die van ietsje meer luxe houdt, maar nog steeds eenvoudig reist. 

Backpacker €40 - €50
Backpacker+ €€ €50 - €60

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.