Favoriete bestemmingen en reistips in Jordanië

Reismeisje 25 maart 2019

Het Midden-Oosten. Het heeft me altijd aan getrokken. Heel. Een fascinerende regio vind ik het. Historie die doorwerkt in vandaag. Magisch, mystiek en soms sprookjesachtig. Tegelijkertijd het podium voor spanning. Internationale conflicten. Getouwtrek om diplomatieke partners in een regio vol corruptie. En dan dat eten. Man man, wat een záligheid Lachen. Van de landen die ik in deze regio heb bezocht is er nog geen één die me tegen is gevallen. Of het nu ging om Israël, Iran of de Emiraten. En natuurlijk Jordanië. Prachtig mooi Jordanië. Één van de meest stabiele landen in het Midden-Oosten. Mocht je een reis naar die regio overwegen, zou ik zeker Jordanië in gedachten houden. Vandaag deel ik mijn favoriete bestemmingen in dit cultureel rijke land met je. Komen ze!

Petra Jordanie

Oude beschaving Petra

Onwijs toeristisch en onmogelijk om niet mee te beginnen ♥. Je kent vast de fotogenieke plaatjes op Instagram wel. Petra is supermooi. De plek waar eeuwen geleden een oude beschaving zich vestigde. Het lag op een strategische plek, langs een veel gebruikte handelsroute. Rond het begin van onze jaartelling woonden er maar liefst 25.000 mensen. Op deze gortdroge plek. Toen de scheepvaart op gang kwam en de oude route niet langer gebruikt werd, verdween de beschaving ook. Petra werd een spookstad. Verdween zelfs bijna. Niemand wist van haar bestaan af tot begin 19de eeuw. Toen werd Petra weer ontdekt. Vandaag de dag is het één van de hoogtepunten om te bezoeken in Jordanië. Eindeloos, groots en mysterieus. Je kunt er met gemak een volle dag rond lopen. Genieten van de uitzichten, prachtige rotskerken of gesprekken voeren met locals. Ik zou je in elk geval aanraden 's ochtends vroeg of aan het einde van de dag er rond te lopen. Het licht is dan mooi zacht en de grote groepen toeristen zijn weg. Het maakt Petra extra magisch. Toegang tot Petra kost je, inclusief gids, rond €65. Niet goedkoop, wél de moeite.

Wadi Rum Jordanie

De woestijn van Wadi Rum

Wadi Rum is een grote vallei bestaande uit rotswanden en zand. Veel zand Knipogen. Het ligt in het Zuidwesten van Petra, op een kleine 2 uur rijden van Petra. Dé highlight van Wadi Rum is te overnachten in een bedoeïenenkamp. Eerlijk is eerlijk, er is weinig authentieks meer aan. De locals hebben uiteraard hun wortels liggen in een nomadenbestaan en dat verhaal is echt. Alles er om heen is echter gecreëerd voor toeristen. En toch is het de moeite meer dan waard om een nacht in zo'n kamp te overnachten. De fonkelende sterrenhemel zien. Gezelligheid bij een kampvuur. De intense stilte die je bijna voelt. Maak overdag ook zeker een tocht met een jeep door Wadi Rum. Achter in de bak, wind door je haren. Niets geeft me een vrijer gevoel ♥. Denk er wel aan dat het overdag bloedheet kan worden in Wadi Rum. Zorg dat je daar op berekend bent.

Amman Jordanie

De hoofdstad Amman

Amman bruist en zindert. Net als zo veel van dit soort grote steden doen. Er wonen ruim 4 miljoen inwoners. Een enorm aantal. Op zich heb ik het niet zo op steden. Het is me er té druk en te veel van alles. En toch zou ik je Amman wel aanraden om voor 2 dagen te bezoeken. Het is vooral het contrast wat me zo fascineert aan deze stad. Aan de ene kant een hypermoderne stad vol mensen die vooruit willen. Gericht zijn op het Westen en zich bewegen in allerlei hippe kringen. Aan de andere kant een stad vol historie, oude gebruiken en mensen die dat hoog willen houden. Daar komt bij dat mijn favoriete restaurant in Jordanië in Amman te vinden is Lachen. Sufra. Als je ooit in Amman bent, ga-daar-eten. Serieus. Reserveer wel even van tevoren, want het is een gewilde tent.

Feynan Jordanie

Dana National Reserve

Een plek die me vóór mijn reis naar Jordanië niets zei en daarna één van mijn favorieten werd. Dana ligt in het Zuiden van Jordanië en was van origine een gebied waar nomaden leefden. Nog steeds vind je er her en der rondreizende families. Verder van de moderne beschaving kun je bijna niet komen. Ik ben zelf in een gebied geweest dat Feynan heet. Je kunt er mooi hiken en de eindeloosheid van het Jordaanse landschap ervaren. Alleen op de wereld. Zo voelt het. Met het handje vol locals dat je er tegen komt en die je met alle gastvrijheid zullen uitnodigen voor de thee. Als je in Jordanië bent en echt even iets totaal anders en authentieks wilt, is dit de regio die ik je zeker aan kan raden. Eco Hotel Feynan is een fantastische accommodatie, gerund door locals.

Jordanië. Een land waar ik zeker nog eens naar terug wil keren. Het oude en het nieuwe. Een worsteling ook wel om dat te combineren. Zo kwam het op mij over. Ik hoop dat ze zo veel mogelijk tradities en originele cultuur behouden. Het is dát wat Jordanië juist zo bijzonder maakt... Spreekt Jordanië jou aan?

 

@Jordanië @Midden-Oosten #jordanië #midden-oosten #reistips #wadi rum #amman #petra

2 reacties

 • Denise

  25 maart 2019 om 09:36

  Voor mij is het alweer 5 a 6 jaar geleden dat ik er ben geweest. Ik vond het echt fantastisch. Herkenbare dingen die je schrijft. Als ik terug denk aan mijn tijd daar denk ik ook terug aan Petra en de overnachting in de wadi rum woestijn én aan het drijven in de dode zee, dat vond ik ook erg bijzonder! Fijne herinneringen aan.

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Denise

   25 maart 2019 om 12:47

   Ja! Dat vond ik inderdaad ook een bijzondere ervaring, de Dode Zee.

 • ZACK RICHARD

  31 oktober 2023 om 23:31

  Investment is one of the best ways to achieve financial freedom. For a beginner there are so many challenges you face. It's hard to know how to get started. Trading on the Cryptocurrency market has really been a life changer for me. I almost gave up on crypto at some point not until saw a recommendation on Elon musk successfully success story and I got a proficient trader/broker Mr Bernie Doran , he gave me all the information required to succeed in trading. I made more profit than I could ever imagine. I'm not here to converse much but to share my testimony; I have made total returns of 3.6BTC from an investment of just 0.6BTC. Thanks to Mr Bernie I'm really grateful,I have been able to make a great returns trading with his signals and strategies .I urge anyone interested in
  INVESTMENT to take bold step in investing in the Cryptocurrency Market, you can reach him on WhatsApp : +1(424) 285-0682 or his Gmail : BERNIEDORANSIGNALS@GMAIL.COM, bitcoin is taking over the world, tell him I referred you

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.