Israël

Klimaat

De gemiddelde temperatuur en neerslag in Israël

De beste reistijd voor Israël is van februari tot en met april en oktober/november. De temperaturen zijn dan niet al te hoog, maar zeker lekker te noemen. Regen valt er dan ook nauwelijks. In de maanden juli tot en met september valt er geen enkele druppel regen, maar kan het er ook erg warm worden. In de maanden december en januari kun je overigens ook prima het land bezoeken. Het is er dan iets frisser en je hebt kans op een buitje, maar dan hoeft zeker geen probleem te zijn. 

Israël

Reisadvies

Aan reizen naar Israël kleven bepaalde veiligheidsrisico’s. Het land en de regio zijn constant in ontwikkeling, daarom is het absoluut noodzakelijk voor vertrek de meest actuele situatie te bekijken. Reizen naar gebieden binnen een straal van 40 kilometer vanaf Gaza zijn niet aan te raden en ook voor bepaalde gebieden in het Noorden langs de grens met Syrië gelden risico’s. Reizen met het openbaar vervoer in steden als Jeruzalem en Tel Aviv is ook iets waaraan bepaalde risico' s verbonden zijn. Laat je verder niet afschrikken door berichtgeving in de media en verzamel je eigen informatie via verschillende bronnen. 

Bekijk hier het reisadvies voor Israël 

 

Visa zaken

Voor Israël heb je als Nederlander geen visum nodig. Je krijgt een entry permit stempel in je paspoort bij aankomst. Hiermee mag je maximaal drie maanden in het land verblijven. Aangezien er landen zijn die vanuit politieke standpunt geen vriendjes zijn met Israël, kun je er voor kiezen het stempel op een los inlegvelletje te laten zetten. Op die manier krijg je geen problemen als je, na Israël, landen binnen wilt reizen die het niet op hebben met Israël. 

Inentingen

De volgende vaccinaties worden aangeraden: DTP en Hepatitis A (de laatste alleen wanneer je onder zeer primitieve omstandigheden in het land verblijft). 

Regel hier je vaccinaties voor Israël

Feestdagen & festivals

4 tot en met 10 april Pesach
16 april Holocaust Herdenking
23 april Onafhankelijkheidsdag
14 en 15 september Joods Nieuwjaar
7 tot en met 14 december Chanoeka

Vliegtickets

Vliegen naar Ben Gurion Airport kan rechtstreeks vanaf Amsterdam Schiphol. De vliegtijd bedraagt dan 4.5 uur. Een retour ticket boek je vanaf €130 retour per persoon.

Vergelijk hier de beste vliegtickets naar Israël

Dagbudget

Israël is geen hele goedkope reisbestemming. Het is een land met een Westerse welvaartsniveau en daar betaal je over het algemeen ook voor. Houd dan ook rekening met Nederlandse prijzen, op sommige plekken ietsje lager dan dat. Hieronder vind je een gemiddeld dagbudget voor een échte backpacker en een backpacker die van ietsje meer luxe houdt, maar nog steeds eenvoudig reist. 

Backpacker €50 - €60
Backpacker+ €€ €60 - €70

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.