Guatemala

Klimaat

De gemiddelde temperatuur en neerslag in Guatemala

De beste reistijd voor Guatemala is van november tot en met april. In de overige maanden heb je eigenlijk altijd wel kans op flinke regenbuien. 

Guatemala

Reisadvies

Guatemala is relatief veilig om door in te reizen. In de regio Péten in het Noorden is extra waakzaamheid geboden in verband met het voorkomen van redelijk wat criminaliteit. Aangezien de veiligheidssituatie kan wijzigen, is het verstandig voor vertrek het meest actuele reisadvies over Guatemala te checken.

Visa zaken

Als Nederlander mag je 3 maanden door Guatemala reizen zonder visum. Wil je een langere periode door Guatemala reizen? Neem dan contact op met de ambassade in Den Haag.

Inentingen

De volgende vaccinaties worden aangeraden: DTP en Hepatitis A. Daarnaast komt malaria voor en worden malariatabletten en anti-muggenmaatregelen aanbevolen. Check voor vertrek de meest actuele vaccinaties voor Guatemala

Feestdagen & festivals

1 januari Nieuwjaarsdag
15 september Onafhankelijkheidsdag
12 oktober Columbusdag
20 oktober Dag van de Revolutie
25 en 26 december Kerstmis

Vliegtickets

Vliegen naar Guatemala Stad kan niet rechtstreeks vanaf Amsterdam Schiphol. Inclusief tussenstop bedraagt de vliegtijd minimaal 15 uur. Een retour ticket boek je vanaf €550 per persoon via KLM, WTC of Vliegtickets.nl.

Dagbudget

Guatemala is geen dure bestemming. Zeker als je backpackt en wat op de kosten probeert te letten, hoef je niet heel veel uit te geven. Onderstaande bedragen zijn reëel als dagbudget.

Backpacker €25 - €35
Backpacker+ €€ €35 - €45

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.