Klimaat

De gemiddelde temperatuur en neerslag in Polen

De beste reistijd voor Polen is tijdens ons voorjaar en de zomer. Dus van ongeveer mei tot en met september. Ook buiten deze perioden om kan er prima gereisd worden. Als je op zoek bent naar sneeuw, zijn de maanden december tot en met februari de beste periode.

Polen

Reisadvies

Voor Polen geldt een positief reisadvies.

Visa zaken

Voor Polen heb je als Nederlander geen visum nodig. 

Inentingen

Voor Polen zijn geen vaccinaties verplicht. Wel wordt een vaccinatie tegen teken encefalitis aanbevolen als je in de maanden maart tot en met november drie dagen of langer in de natuur gaat wandelen of kamperen. Check voor vertrek de actuele vaccinaties voor Polen.

Feestdagen & festivals

1 januari Nieuwjaarsdag
3 april Goede Vrijdag
5 en 6 april Pasen
14 mei Hemelvaart
24 en 25 mei Pinksteren
11 november Onafhankelijkheidsdag
29 november Nationale Dag
25 en 26 december Kerstmis

Vliegtickets

Vliegen naar Warschau kan rechtstreeks vanaf Amsterdam Schiphol. De vliegtijd bedraagt dan 1 uur en 50 minuten. Een retour ticket boek je vanaf €50 per persoon via Vliegtickets.nl, LOT of vanaf Eindhoven met Wizz Air

Dagbudget

Polen kent een welvaartsniveau dat iets lager ligt dan in Nederland, maar het land is de laatste jaren een stuk welvarender geworden. Met name in de steden. Reken dus op iets lagere prijzen, maar reken niet op prijzen zoals je die verder naar het Oosten misschien kent. Reizen is hier iets minder dan de helft goedkoper dan in Nederland. Voor wat betreft een dagbudget zijn de volgende bedragen reëel

Backpacker €30 - €40
Backpacker+ €€ €40 - €50

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.