Klimaat

De gemiddelde temperatuur en neerslag in Duitsland

De beste reistijd voor Duitsland is tijdens ons voorjaar en de zomer. Dus van ongeveer mei tot en met september. Al kan er buiten deze maanden om doorgaans ook prima gereisd worden.

Duitsland

Reisadvies

Voor Duitsland geldt een positief reisadvies.

Visa zaken

Voor Duitsland heb je als Nederlander geen visum nodig. 

Inentingen

Voor Duitsland zijn geen vaccinaties verplicht. Wel wordt een vaccinatie tegen teken encefalitis aanbevolen als je in de maanden maart tot en met november drie dagen of langer in de natuur gaat wandelen of kamperen. Check voor vertrek de meest actuele vaccinaties voor Duitsland.

Feestdagen & festivals

1 januari Nieuwjaarsdag
3 april Goede Vrijdag
5 en 6 april Pasen
1 mei Dag van de Arbeid
14 mei Hemelvaart
24 en 25 mei Pinksteren
25 en 26 december Kerstmis
31 december Oudejaarsdag

Vliegtickets

Vliegen naar Berlijn kan rechtstreeks vanaf Amsterdam Schiphol. De vliegtijd bedraagt dan 1.5 uur. Een retour ticket boek je vanaf €40 per persoon via Vliegtickets.nl, Easy Jet of Tix

Dagbudget

Duitsland kent een welvaartsniveau dat min of meer gelijk is aan dat van Nederland. Voor het gemak kun je daarom uit gaan van een Nederlands prijsniveau. Voor wat betreft een dagbudget zijn onderstaande bedragen reëel:

Backpacker €50 - €60
Backpacker+ €€ €60 - €70

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.