Bestemmingen én reistips voor dit najaar

Reismeisje 13 september 2020

Najaar bestemmingen

Deze week schreef ik al even over de mini reisjes die komende maand voor ons op de planning staan. Zuidwest Friesland en Zeeland; twee regio’s die ik zelf nog niet ken. Met bestemmingen als Malta, Kroatië, bepaalde departementen in Frankrijk en de Griekse eilanden die ondertussen weer code oranje hebben gekregen, verwacht ik dat we voor dit najaar sowieso weer meer op Nederland gericht zullen zijn. Of eventueel met de auto de grens over naar een dichtbij gelegen (buur-)land, zodat je sneller kunt anticiperen op wijzigingen. Het is wat het is. Ondanks dat het bij mij echt wel begint te kriebelen en ik dolgraag een (verre) reis zou willen maken, zoals ik in dit artikel schreef, merk ik ook dat ik daarin geen risico’s wil nemen. Met name voor wat kwetsbare mensen om me heen. Plus dat het ook iets prachtigs heeft om je ogen weer te openen voor wat er om de hoek ligt. Dus vandaag dit artikel met de leukste bestemmingen én aanbiedingen voor dit najaar. Dit bijzondere najaar waarin je er lekker op uit wilt en waarschijnlijk óók meer voor the save side wilt kiezen. Komen ze!

De Bollekamer

#1 Waddeneiland Texel

Tja. Hier kan ik gewoon niet omheen Knipogen. Als je vaak op de blog bent te vinden en/of me via Instagram volgt, weet je wel dat we iets met Texel hebben. Vanaf de allereerste keer jaren geleden dat ik er voet aan wal zette. Ik weet niet goed wat het is, het is lastig beet te pakken. Een gevoel wat ik bij dat mooie eiland heb. Meteen. Wat Texel echter sowieso een superleuke bestemming maakt, of je nu dit bijzondere gevoel bij het eiland hebt of niet, is dat het zo divers is. Texel is de grootste van alle Waddeneilanden en dat merk je dus in die diversiteit vind ik. Landschappelijk vind je er dichte bossen, eindeloze heidevelden, een ruig duinlandschap en veel beschermde natuurgebieden. Nog steeds ontdekken wij er nieuwe stukjes. Daarnaast heeft Texel mooie, oude stadjes als Den Burg, Den Hoorn en het pittoreske Oudeschild. Superleuk om doorheen te wandelen! En dan het eten. Och och. Texel heeft echt een aantal fantastische restaurants en te gekke strandtenten, waar je meteen een vakantiegevoel bij krijgt. Heerlijk! Texel dus; een absolute aanrader voor dit najaar.

Favoriete accommodaties: Boutique Hotel Texel en de vakantiehuisjes van Landal Sluftervallei

Favoriete restaurants: visrestaurant ’t Pakhuus, tapas restaurants Casa Molero en Gastropaviljoen XV aan het strand

Ruedesheim

#2 Rüdesheim am Rhein

Duitsland! Een land waar je misschien niet 1-2-3 aan denkt als je er een aantal dagen op uit wilt. En toch vind ik Duitsland prachtig. Vooral als je wat dieper Duitsland in rijdt; richting het Zuiden. Daar wordt het landschap glooiend en de dorpjes steeds authentieker. Een Duitse bestemming, die op maar een paar uurtjes rijden van onze grens ligt en ikzelf superleuk vind, is Rüdesheim. Het lijkt op bepaalde plekken alsof de tijd hier stil heeft gestaan. De vakwerkhuizen, kinderkopjes en typisch Duitse restaurantjes. En dan de ligging; Rüdesheim ligt aan de Rijn en wordt omringd door heuvelachtig groen. Niet voor niets behoort dit stadje tot Unesco Werelderfgoed! Een echte aanrader als je er dit najaar een aantal dagen op uit wilt naar een bestemming die toch goed aan te rijden is. Kleine tip nog: proef de lokale wijn in Rüdesheim. Dit is één van de gebieden in West-Duitsland waar ze echt goede (witte, met name Riesling) wijn verbouwen. Superleuk om hier een proeverijtje te doen!

Favoriete accommodatie: B&B Altes Rathaus

Favoriete restaurants: Weinhaus Drosseleck (ook voor wijnproeverijen) en Breuer’s Rüdesheimer Schloss (dit is ook een hotel)

Vlaamse Adennen

#3 Vlaamse Ardennen

België ken ik redelijk goed. De steden, de natuur. Ik houd van de sfeer, het bourgondische karakter en de prachtige landschappen. En het bier, ook niet te vergeten. Één van de mooiste regio’s in België vind ik zelf de Vlaamse Ardennen. Het landschap is hier al behoorlijk glooiend en in de dorpjes lijkt de tijd stil te hebben gestaan. Je kunt er supermooi wandelen (júist in het najaar!) en in allerlei dorpen en stadjes vind je lokale bierbrouwerijen, waar je een rondleiding en proeverij kunt krijgen. Als uitvalsbasis kan ik je onderstaande accommodatie aanraden, in het dorpje Oudenaarde. Echt een pareltje en een heerlijke plek om 3-4 dagen te verblijven Lachen! Gent ligt om de hoek en verder ben je omringd door de natuur.

Favoriete accommodatie: B&B ’t Huys van Enaeme

Favoriete restaurants: Stadsbrouwerij Gruut in Gent (ook voor een bierproeverij), restaurant Robuust in Waregem

Den Haag2

#4 Stedentrip Den Haag vanuit Kijkduin

Eerlijk? Ik ben geen stedenliefhebber. Doe mij maar eerder de natuur als uitvalsbasis Knipogen. Juist daarom wil ik je dit tippen: een stedentripje Den Haag, waarbij je als uitvalsbasis een huisje in Kijkduin hebt. Bij het strand en de zee. Het beste van twee werelden; iets wat ik zelf ook heb gedaan op deze manier. Persoonlijk vind ik Den Haag één van de mooiste steden in Nederland. Het gezellige centrum en de oude buurten waar je de historie van de stad nog écht voelt. De contrasten ook tussen enerzijds de koninklijke allure die Den Haag uitstraalt, anderzijds het ruige en rauwe van de oude zeemanscultuur. Mocht je Den Haag nog niet zo goed kennen, kan ik je dit echt aanraden voor een aantal dagen!

Favoriete accommodatie: vakantiehuisjes Kijkduin

Favoriete restaurants: Hortus in Den Haag (vegetarisch, Guyaanse keuken, aanrader!!) en Little V in Den Haag (Vietnamees in China Town)

Ik hoop dat ik je hiermee wat inspiratie heb kunnen geven voor dit komende najaar Lachen. Verder heb ik gezien dat één van mijn favoriete reisaanbieders (Eliza was Here), is gestart met het aanbieden van práchtige, kleinschalige hotelletjes binnen Nederland. Ik heb er zelf nog geen bezocht, maar het lijken me stuk voor stuk aanraders:

Bekijk hier de Nederlandse adresjes van Eliza

Vertel, heb jij nog plannen voor dit najaar? Of nog aanvullingen op deze tips? Ik ben benieuwd!

@België @Europa @Duitsland #nederland #texel #den haag #belgië #ardennen #vlaanderen #Duitsland

4 reacties

 • Roos

  13 september 2020 om 08:12

  Grappig dat je Den Haag noemt, toch momenteel een van de Corona-hotspots. Zelf zou ik er dus niet zo snel naar toe gaan voor een weekendje weg, maar het is wel te gek daar!

  Beantwoorden

 • Berkenbos

  24 september 2020 om 16:12

  Ik vind het ook vervelend dat mijn reisplannen voor dit jaar werden geannuleerd. Uiteindelijk besloot ik om vakantie in eigen land met mijn gezin te doen. Natuurlijk zijn we ook niet overal gegaan, dus leuk dat je deze tips deelt. We zullen al die avonturen zeker toevoegen aan onze lijst.

  Beantwoorden

 • BLANK ATM CARD

  06 september 2022 om 21:16

  GET RICH WITH BLANK ATM CARD ... Whatsapp: +18033921735

  I want to testify about Dark Web blank atm cards which can withdraw money from any atm machines around the world. I was very poor before and have no job. I saw so many testimony about how Dark Web Cyber hackers send them the atm blank card and use it to collect money in any atm machine and become rich. {DARKWEBONLINEHACKERS@GMAIL.COM} I email them also and they sent me the blank atm card. I have use it to get 500,000 dollars. withdraw the maximum of 5,000 USD daily. Dark Web is giving out the card just to help the poor. Hack and take money directly from any atm machine vault with the use of atm programmed card which runs in automatic mode.

  You can also contact them for the service below

  * Western Union/MoneyGram Transfer

  * Bank Transfer

  * PayPal / Skrill Transfer

  * Crypto Mining

  * CashApp Transfer

  * Bitcoin Loans

  * Recover Stolen/Missing Crypto/Funds/Assets

  Email: darkwebonlinehackers@gmail.com

  Text & Call or WhatsApp: +18033921735

  Website: https://darkwebonlinehackers.com

  Beantwoorden

 • Jean Delon

  07 november 2023 om 23:02

  Legitimate Cryptocurrency Recovery Company 2023// Lost Recovery Masters

  Hello, my name is Jean Delon .
  I'm 37 years old from the United Kingdom.
  My family and I were left with nothing after falling prey to a cryptocurrency investment fraud that took $807,000 in USDT and Bitcoins from us. We were quite fortunate to stumble across a post about LOST RECOVER MASTERS, a cryptocurrency and funds recovery organization with extensive cybersecurity knowledge. Recovery Masters were able to recover all of our cash, and they were tracked down and reported to the right authorities using the information we gave. In my opinion, you should use Lost Recovery Masters to recover your cryptocurrency.

  Email: Support@lostrecoverymasters.com
  Whatsapp: +1(204)819-5505
  Learn more: https://lostrecoverymasters.com/

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.