3 bestemmingen voor de komende 3 maanden

Reismeisje 20 maart 2021

Bestemmingen

Laatst schreef ik al even over de eerste voorzichtige reisdromen die we hebben. Verder weg. Misschien dit najaar. Naar Indonesië en Maleisië. Wat zou dát geweldig zijn! Tegelijkertijd is dat nog best ver weg en kun je nu simpelweg nog niets plannen. Het is niet anders. En eerlijk? Afgelopen jaar heb ik ook ontzettend genoten van Nederland. Dat zeg ik niet vanuit een soort politieke correctheid Knipogen maar echt omdat ik dat zo heb ervaren. Mijn focus ligt al jaren op verre reizen. Bijzondere bestemmingen, het liefste zo authentiek en inheems mogelijk. De laatste jaren ontdekte ik Europa ook al weer iets meer. Madeira, Tenerife, Kreta, Oostenrijk, Italië, Schotland. Stuk voor stuk prachtige plekken!

En toen was het vorig jaar en was reizen eigenlijk niet meer mogelijk. Logischerwijs verschoof mijn blik naar Nederland; nieuwe plekken en avontuur horen nu eenmaal bij mij Knipogen. En die vind je ook prima om de hoek. We ontdekten Friesland per boot, genoten aan het Veluwemeer, maakten kennis met Goeree-Overflakkee, zaten in een tiny house en bezochten Texel meerdere keren. Heerlijk was ‘t! Ondertussen staan onze volgende mini reisjes al weer gepland. Grotendeels in Nederland en een kleine blik ook daarbuiten. Vandaag deel ik met je wat er op de planning staat. Tips voor de omgeving zijn altijd welkom!

Waterrijk Oesterdam

#1 Verwennerij bij Waterrijk Oesterdam*

Dit hotel had ik al wat langer op de radar staan. Simpelweg omdat het er zó prachtig uitziet! En de ligging is echt geweldig: Tholen in Zeeland. En nu gaan we er bijna heen. Begin april. We hebben voor twee nachtjes in een luxe kamer met uitzicht over het water gekozen. Kosten: €112 per kamer per nacht. Valt mee toch? Waterrijk Oesterdam serveert ook ontbijt en diner op de kamer en als je wat langer wilt gaan: ze hebben ook supermooie watervilla’s!

Bekijk hier Waterrijk Oesterdam

Landal Duc de Brabant

#2 Verjaardag vieren in de Brabantse bossen*

Halverwege mei ben ik jarig. Ik vind het altijd leuk om mijn verjaardag op een nieuwe, andere plek te vieren. Zo ook dit jaar! Halverwege mei gaan we dus een midweekje naar Brabant. We hebben gekozen voor een lekker vakantiehuisje in de bossen. Vrijstaand, barbecue in de tuin en een sauna in het huisje. Ook dit was trouwens heel betaalbaar; €335 voor een midweek. Ik wilde al wat langer eens naar de Biesbosch, dus dit lijkt ons een mooie uitvalsbasis om daar lekker te gaan wandelen.

Bekijk hier Landal Duc de Brabant

Alpen

#3 Duitsland verkennen

Toegegeven, dit hebben we verder nog niet geregeld, maar ik heb goede hoop dat we in juni naar Duitsland kunnen rijden. Eerst naar het Zuiden, in Beieren. Daar woont familie van Maurice, waar we graag een aantal dagen heen willen gaan. Het idee is om van daaruit rustig weer omhoog te rijden langs het Zwarte Woud en Moezel gebied. Prachtige natuurgebieden die ik nog vanuit mijn jeugd ken. Het lijkt me leuk om daar weer eens heen te gaan en rond te slenteren door die typisch Duitse stadjes. Accommodatie tips voor dit deel van Duitsland zijn erg welkom!

Verder hopen we deze zomer nog weg te kunnen via Eliza was Here. Een kleinschalige reisorganisatie, waarmee we al vaker op prachtige, off the beaten track plekken zijn geweest binnen Europa. Mocht je tegen die tijd op zoek zijn en houden van kleine accommodaties, rust, natuur én per auto de omgeving willen kunnen verkennen: neem dan zeker een kijkje bij Eliza.

Bekijk de pareltjes van Eliza was Here

Vertel, welke bestemmingen staan er bij jou op de planning de komende tijd?

*Beelden Booking.com en Landal

@Europa @Duitsland #Zeeland #Brabant #nederland #Duitsland #europa

0 reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.