Thailand

Klimaat

De gemiddelde temperatuur en neerslag in Thailand

Thailand is een langgerekt land. Je zult er daarom ook niet raar van te staan kijken dat dit land niet te vangen is in één klimaattabel. Daarom vind je onderstaand een onderscheid tussen Noord-, Midden-, en Zuid-Thailand.

De beste reistijd voor het Noorden van Thailand is in de maanden oktober tot en met april. Wel kan het in de maanden februari, maart en april erg heet worden. De regentijd heerst er van mei tot en met september.

De beste reistijd voor het midden van Thailand is in de maanden november tot en met april. Buiten die maanden om valt er redelijk wat regen. Toch is reizen met name in de maanden mei, juni en juli ook prima te doen.

De beste reistijd voor het Zuiden van Thailand is in de maanden december tot en met april. Daarna begint de regen flink te vallen. 

Noord-Thailand

Midden-Thailand

Zuid-Thailand

Reisadvies

Thailand is een veilig land om doorheen te reizen. Er geldt voor bijna het hele land een positief reisadvies. Toch kent ook Thailand enige onrust. Er zijn regelmatig grootschalige demonstraties tussen voor- en tegenstanders van de regering die het land volledig lam leggen. Het komt hierbij soms tot botsingen waarbij het leger genoodzaakt is in te grijpen. Zo lang je hierbij uit de buurt blijft, zul je er relatief weinig last van ondervinden als toerist. Verder wordt aangeraden op te passen met reizen in de vier Zuidelijke provincies Yale, Narathiwat, Pattani en Songkhla, het grensgebied met Cambodja in de staat Sisaket, het grensgebied met Cambodja in de staat Surin en de Noordelijke en Noordwestelijke Thaise grens met Myanmar. Aangezien de veiligheidssituatie kan wijzigen, is het verstandig voor vertrek het actuele reisadvies voor Thailand te checken.

Bekijk het actuele reisadvies voor Thailand hier

Extra tip: de koning in Thailand is heilig en wordt door iedereen vereerd. Op het beledigen van de koning staan dan ook zware straffen. Haal het dus niet in je hoofd negatieve dingen over de koning te roepen in het openbaar! Daarnaast is het verstandig contact met de politie te vermijden. Thaise politie kiest vaak de kant van locals, of dat nu terecht is of niet. Mocht er toch onverhoopt iets voorvallen; probeer de situatie dan te sussen, desnoods door het af te kopen. 

Visa zaken

Als Nederlander mag je on arrival een visum aanvragen. Dit visum is 30 dagen geldig; zorg dat je binnen die periode het land weer uit reist. Extra tip: als je in Bangkok op het vliegveld aan komt, is het verstandig een bewijs bij je te hebben dat je binnen 30 dagen Thailand weer uit reist. 

Inentingen

De volgende vaccinaties worden aangeraden voor een verblijf van minder dan een maand: DTP en Hepatitis A. Ben je in de week voorafgaand aan een bezoek naar Thailand in een land geweest waar gele koorts voorkomt, dan is ook een vaccinatie voor gele koorts verplicht. Ook heb je mogelijk malariatabletten nodig, afhankelijk van waar je exact heen reist. 

Regel hier je vaccinaties voor Thailand

Feestdagen & festivals

6 april Chakri Dag
13 tot en met 15 april Sonkran
23 oktober Chulalonkorn Dag
5 december Verjaardag Koning Bhumibol

Vliegtickets

Vliegen naar Bangkok kan rechtstreeks vanaf Amsterdam Schiphol. De vliegtijd bedraagt dan rond 11 uur. Een retour ticket naar Bangkok boek je vanaf €430 per persoon.

Vergelijk hier de beste vliegtickets naar Thailand

Dagbudget

Mensen die al eens in Thailand geweest zijn, weten dat dit een erg goedkoop land is om in te reizen. Het is zo ongeveer de standaard voor het prijsniveau in Zuidoost-Azië. Uiteraard zijn de grote steden een stuk duurder dan het platteland en bepaalde uithoeken van het land. Een eenvoudig hotel of hostel boek je voor €3 á €5. Een wat luxer hotel, vergelijkbaar met een middenklasse hotel in Nederland, kost je ongeveer €10. Het eten is lekker en doe je al vanaf €1. Ook lokaal transport kost nagenoeg niets en er zijn in Thailand legio bureautjes die tickets voor bus of trein voor je regelen voor een kleine toeslag.

Onderstaande bedragen zijn reëel om aan te houden als dagbudget.

Backpacker €10 - €20
Backpacker+ €€ €20 - €25

FOX rondreizen door Thailand

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.