Reisplannen voor Thailand

Reismeisje 09 september 2019

Thailand

Het is bijna zo ver. Een reis waar ik al zo'n 1.5 jaar mee in mijn hoofd loop. Geboren vanuit verlangen naar Azië. Een continent waar ik 3 jaar geleden nog was, maar waar een leven tussen zit. Er is zó veel gebeurd in de tussentijd. Verwarring, een diep dal en uiteindelijk weer de zon. Die meer dan ooit schijnt. Parallel aan dat persoonlijke proces, werd mijn liefde voor reizen weer aangewakkerd. Opnieuw. Anders. Meer authentiek ook. De regio was voor mij meteen duidelijk. Azië. Thailand volgde al snel. Specifiek het Noorden. Een deel waar ik nog niet eerder ben geweest en waar ik juist zo nieuwsgierig naar ben. Maurice sloot gaandeweg aan. Vanuit zijn eigen passie en verlangen. En zo begonnen we een reis van 6 weken vorm te geven. Een reis die ons naar drie landen gaat brengen: Thailand, Laos en Cambodja. Een mix van wat we allebei graag willen doen, beleven en ervaren. Niets ligt vast, alles is open. Een heerlijk gevoel.

Vliegtickets naar Thailand geboekt

Langere tijd was deze reis iets wat we duidelijk op de radar hadden, maar nog weinig concreet werd. De Lonely Planets lagen op tafel. We droomden over groene rijstvelden en tetterende olifanten. Idyllische strandjes en de heerlijkste Pad Thai Lachen. De periode waarin we zouden gaan reizen wisselde een aantal keren. Door werk. Opdrachten die prioriteit kregen. Uiteindelijk kozen we voor het najaar. Richting de winter. En vorige week was het dan zo ver; we hebben de vliegtickets geboekt! BAM. Dat staat. Een retour vliegticket op Bangkok; eind oktober heen, begin december terug. Langere tijd hield ik de prijzen in de gaten en ik zag aardig goede tarieven voorbij komen. Met Ethiad of Aeroflot voornamelijk. Tussenstop in respectievelijk Abu Dhabi en Moskou. Prijzen van €500 á €550. Vorige week gingen de prijzen ineens omhoog en waren er alleen nog indirecte vluchten met uren tussenstop. Dat veranderde de zaak. En dus hebben we nu een direct vliegticket naar Bangkok gekocht. We vliegen met good old KLM á €620 per persoon. Wat mij betreft nog steeds een heel prima prijs.

Thailand Chiang

Van Bangkok naar Chiang Mai en Pai 

We komen rond lunchtijd aan in Bangkok. Ik denk dat we dan meteen door vliegen naar het Noorden. Vanaf het internationale vliegveld in Bangkok gaan shuttle busjes naar het nationale vliegveld. Daar vertrekken meerdere keren per dag rechtstreekse vluchten naar Chiang Mai. De stad in het Noorden waar we als eerste stop graag heen willen. Sowieso omdat Chiang Mai zelf mooie bezienswaardigheden schijnt te hebben en zeker ook omdat de regio rondóm Chiang Mai zo veel te bieden heeft. Jungle, wildlife, hikes, prachtige tempels. Ik kan niet wachten Knipogen. We hebben trouwens ook een leuke accommodatie in Chiang Mai op het oog: Jaidee Bamboo Huts. De naam zegt het al; bamboe hutjes midden in de stad. 

Meer informatie over Jaidoo Bamboo Huts vind je hier

Na Chiang Mai willen we zo'n 3 uurtjes verder richting het Noorden reizen. Naar Pai. Een typische backpacker bestemming heb ik gehoord. Ik voel eerlijk gezegd niet de behoefte om in een soort veredelde versie van Khao San Road aan te komen, maar op de één of andere manier spreekt Pai me toch wel aan. Ik kan me voorstellen dat het er ook van af hangt waar je precies verblijft. Yoga en natuur zijn de voornaamste redenen waarom Pai me aantrekt.

Thailand Mae Song

Motor rijden bij Mae Hong Son

En er is nóg een reden om die kant op te gaan. We zijn namelijk van plan om in Pai een motor te huren en daarmee een aantal dagen rond te toeren in het gebied rondom Mae Hong Son; een plaatsje ten Westen van Pai. In dit gebied wonen veel authentieke stammen, waaronder de Hmong, Lisu en Lahu. Het lijkt me super interessant om deze stammen te bezoeken. Zo veel mogelijk in hun originele omgeving. Weg van de toeristen en de opgevoerde shows. Maurice rijdt motor en dat maakt dat we heel flexibel overal naar toe kunnen rijden, links kunnen gaan waar de bus standaard rechtdoor rijdt en zelfs naar afgelegen gebieden kunnen rijden, waar je met een auto niet snel kunt komen. Voor mij betekent dit ook weer een nieuwe manier van reizen. Superleuk Lachen.

De grens over richting Laos

Daarna zien we het wel. Sowieso zullen we dan richting het Oosten van Thailand reizen; naar Laos. Misschien vliegen we rechtstreeks vanaf Chiang Mai op Luang Prabang. Wat ons echter het gaafste lijkt, is de oversteek te maken via de rivier de Mekong. Een twee daagse boottocht, die je rechtstreeks vanaf de grens met Thailand naar Luang Prabang in Laos brengt. Ultiem lijkt me dat! Die boottochten zijn echter nog best wel aan de prijs, dus we gaan even bekijken hoe dit gaat lopen.

Tot zo ver onze plannen. Veel leuke ideeën, waarvan nog niets in beton gegoten is. We willen júist ook de vrijheid voelen. Niet te veel regelen en van het moment genieten. Dat levert vaak ook de meest bijzondere momenten en bestemmingen op. Heb je nog tips voor ons qua accommodaties of tourtjes in dit gebied? Graag! Laat je reactie achter in de comments. 

@Azië @Thailand #Thailand #Bangkok #chiang mai #reisroute #reistips #Azië #pai

4 reacties

 • Alinda

  09 september 2019 om 09:21

  Wat een leuke plannen! Ik vond het 'centrum' van Pai echt way too much haha, wat je zegt, een echte backpackerbestemming. Al heb ik in Pai wel de allerlekkerste Khao Soi gegeten in heel Thailand, bij een restaurantje waar alleen dove/slechthorende mensen werken (Duang Restaurant heet het).

  Wat heel leuk is in de buurt van Pai (en absoluut niet toeristisch), is de land split. Dit wordt beheerd door een Thaise familie waar je wordt ontvangen met allemaal lokale hapjes en lekkernijen. Op het land zelf staan allemaal fruit/specerijenbomen en je kunt dus over het gebied struinen waar door een aardbeving een enorme kloof is ontstaan.

  Sowieso is de Mae Hong Son loop (of een gedeelte daarvan) echt een aanrader, die niet heel druk is. Veel plezier!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Alinda

   09 september 2019 om 14:00

   Dank voor je uitgebreide reactie! Super! Ik ga zeker kijken naar de land split, klinkt leuk :-).

 • Dennis

  09 september 2019 om 15:40

  Die boottocht heb ik ook gedaan maar is na een paar uur behoorlijk saai. In Luang Prabang is een waanzinnig mooie waterval de 'kuang si' dit is de mooiste die ik persoonlijk ooit gezien heb.

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Dennis

   09 september 2019 om 15:42

   Ow echt? Hmmmm. Jammer te horen; we gaan er nog eens goed naar kijken. En dank voor de tip in Luang Prabang!

 • Linda

  10 september 2019 om 19:08

  Hoi!
  Ik vertrek eind november voor 5 maanden naar Azië (en Nieuw Zeeland). Ook wij beginnen in Bangkok. Wij zijn van plan in Loas de Gibbon Experience te doen. Deze start op dezelfde plek als waar je op de slow boat naar Luang Prabang kunt stappen. De experience duurt drie dagen en je hiked en ziplined in de jungle naar boomhutten waar je twee nachten slaapt en de kans hebt de zeldzame gibbon te spotten! Het lijkt mij geweldig. Het is ook wel weer best prijzig, maar ik denk dat het een super toffe ervaring zal zijn!
  Wij zijn ook van plan om naar Chiang Rai, Kanchanaburi en Sukhothai te gaan.

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Linda

   11 september 2019 om 13:21

   Daar heb ik veel over gehoord ook ja. Ik twijfel nog, omdat het zo toeristisch lijkt te zijn? Klinkt wel heel erg gaaf! Al vast een mooie reis gewenst!

 • Susan

  19 september 2019 om 15:33

  Chiang Mai is echt een super leuke stad, 5 jaar geleden begonnen we daar ook voor onze reis naar Thailand. We sliepen toen oom bij Jaidee, alleen waren er toen nog geen boomhutten haha
  In Chiang Mai moet je ook zeker de Doi Suthep tempel bezoeken. Beetje toeristisch, maar heel erg mooi!!

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.