3x favoriete wellness & yoga bestemmingen

Reismeisje 09 december 2019

Wellness yoga reizen

Wellness. Het is een ware hype. Al jaren, maar ik heb het idee dat het alleen maar groter wordt. Qua aanbod. Ik weet nog dat ik jaren geleden zin had om een weekje te ontspannen in de zon en ook de optie te hebben de dag te starten met yoga. Het aanbod was toen nog beperkt. Ik moest écht zoeken. Toegegeven, we praten over zeker 10 jaar geleden. Maar toch. Vandaag de dag is dat heel anders. Er zijn zelfs specifieke reisorganisaties, die niets anders doen dan wellness reizen aanbieden; van yoga tot ayurveda en detox. Met dat laatste heb ik zelf niet zo veel, maar jezelf af en toe onderdompelen in ontspanning en je focus bewust naar binnen verleggen juich ik, in onze hectische maatschappij, alleen maar toe. Ik kies zelf vaak voor een combinatie van yoga, massages, meditatie, lekker eten en vooral ook een open programma. Nu we de donkere, koude tijd weer in gaan, leek het me leuk om mijn 3 favoriete wellness en yoga bestemmingen met je te delen. De geografische locaties én de ‘oorden’ waar je je helemaal in ontspanning onder kunt dompelen. Komen ze!

Algarve

#1 De Algarve in Portugal

De Algarve is een gebied dat ik een paar jaar gelegen ontdekt heb. Dit jaar ben ik er met Maurice geweest. We maakten een prachtige roadtrip door de Algarve. Hoewel deze regio ten dele bekend is vanwege het massa toerisme in en rondom Albufeira, is de Algarve een ontzettend authentiek stukje Portugal. Buiten de grotere steden is het leven simpel. Rustig. Volgens een bepaald ritme. Mooi om te zien! In het Westen van de Algarve, op zo’n 20 kilometer gelegen van Lagos, vind je Vale Da Lama; een supermooi en kleinschalig eco resort. Het wordt gerund door een Zweeds-Spaans koppel, die hun gasten mee nemen in een bijzondere levensstijl. Met aandacht en respect voor de natuur. Ze bieden te gekke yoga en surf retreats aan, waarbij je het rustige van yoga combineert met de actie van het surfen. Én ze beschikken over een eigen zout water zwembad! Je kunt er trouwens ook voor kiezen te overnachten bij Vale Da Lama, zónder meteen een complete retreat te boeken. Je boekt een double vanaf €85 per nacht, inclusief ontbijt.

Bekijk hier Vale Da Lama in de Algarve

Thailand

#2 Ko Chang in Thailand

Voor mij is Azië verbonden met yoga. In India ligt de bakermat er van, dus dat is op zich ook niet vreemd. Maar het gaat voor mij verder dan dat. Het heeft te maken met de boeddhistische levensvisie, die je er veel ziet. Het leven in het hier en nu. Op jezelf gericht zijn in plaats van geluk extern te zoeken. Het zachtaardige karakter van de locals. En dan dat zalige, pure eten. Alle ingrediënten om er te genieten van een heerlijke, ontspannen wellness reis zijn voor mij Azië aanwezig. Meer specifiek in Thailand en dan vooral in het Zuidoosten. Ko Chang. Een plaatje van een eiland! Anders dan veel andere Thaise eilanden, vanwege het weelderig groene binnenland. Jungle. Afgewisseld met de zo kenmerkende paradijselijke strandjes. Op Ko Chang zit een accommodatie met de naam ‘The Spa’. Ik heb er gewoon geen woorden voor. Het is precies de juiste balans tussen comfort en authenticiteit. Je kunt er losse lessen yoga boeken en je laten masseren, maar je kunt ook kiezen voor een speciaal detox programma of een aantal dagen een yoga retreat doen. Alles is er mogelijk. Een onwijze aanrader, waar je al vanaf €65 per nacht in een double verblijft, inclusief heerlijk ontbijt.

Bekijk hier The Spa op Ko Chang

Andalusie

#3 Andalusië in Spanje

Het prachtige Zuiden van Spanje. Andalusië. Ten onrechte is de associatie bij dit deel van Spanje vaak veelal zon, zee en strand. De costa’s. Massa’s toeristen en enorme appartementengebouwen. Dat is zeker een kant die Andalusië heeft. En het is tegelijkertijd zo veel méér. Vooral het Zuidwestelijke deel vind ik prachtig; rondom Cádiz. Je voelt het échte Spanje hier. De mensen zijn er enorm vriendelijk en gastvrij, het eten is er puur en vol zon en het landschap is er heel ongerept. Heuvelachtig. Fris groen in het voorjaar, schraal en dor na de zomerhitte. En ook dát heeft iets moois. Door het klimaat kun je in Andalusië vaak buiten yoga doen, iets wat ik zelf altijd graag doe. Zelf verbleef ik in deze regio in een kleinschalige accommodatie, The Yoga Bubble, waar ik elke dag begon én eindigde met yoga. Af en toe een interessante workshop tussendoor, zálig eten en poedelen in het zwembad. Ontspanning ten top! Mijn twee favoriete wellness accommodaties in Andalusië:

Bekijk hier The Yoga Bubble in Vejer

Een complete wellness reis boeken

Ik houd er persoonlijk van om gewoon losse overnachtingen en eventuele behandelingen of lessen te boeken. Dat maakt wat flexibeler. Tegelijkertijd ben je dan wel vaak duurder uit en wil je soms ook gewoon even helemaal geen gedoe of geregel. Zelf heb ik twee keer een yogaweekend geboekt via Puur & Kuur; dat is één van die specifieke wellness reisorganisaties die er tegenwoordig zijn. Eerlijk is eerlijk; je moet wel een beetje je best doen om iets kleinschaligs te vinden. Veel aanbod bij Puur & kuur bestaat uit de wat grotere hotels. Het is echter wel altijd perfect voor elkaar en absoluut een aanrader als je even volledig wilt ontspannen

Bekijk het aanbod van Puur & Kuur

Tot zo ver mijn favoriete wellness en yoga bestemmingen! Er zijn er uiteraard veel meer. Meer alternatieve plekken ook, zoals IJsland en Costa Rica. Hoe dan ook, als je toe bent aan tijd voor jezelf: pak die! Laad jezelf op en doe even níets anders dan dat wat jou blij maakt. Ik weet uit eigen ervaring dat dat onwijs belangrijk is in hoe wij hier gemiddeld leven.

Ben jij wel eens op een wellness of yoga reis geweest? Of zou je dat graag willen, maar vind je het misschien wat spannend? Ik ben benieuwd!

@Azië @Europa @Thailand @Portugal @Spanje #Thailand #portugal #algarve #Spanje #andalusië #yoga #wellness #reistips

0 reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.