Maleisië

Klimaat

De gemiddelde temperatuur en neerslag in Maleisie

De beste reistijd voor het vasteland van Maleisië is van juni tot en met september. Ook de periode december tot en met maart is niet slecht om in te reizen. Je loopt het hele jaar door kans op een flinke regenbui, maar dit zal, met uitzondering van het regenseizoen, je vakantie niet heel erg beïnvloeden.

De beste reistijd voor Maleisisch Borneo is van  april tot en met september. Al loop je in de maanden april tot en met mei en september nog meer dan in de andere “droge” maanden, kans op een flinke regenbui.

Maleisië

Maleisisch Borneo

Reisadvies

Maleisië is een veilig land om in te reizen. Op het vasteland zijn geen beperkingen, hiervoor geldt dan ook een positief reisadvies. Op Maleisisch Borneo wordt gewaarschuwd voor ontvoeringen door criminelen in de meest Oostelijke kuststrook van Sabah en andere Oostelijke eilanden. Aangezien de veiligheidssituatie kan wijzigen, is het verstandig voor vertrek het meest actuele reisadvies te checken.

Bekijk het actuele reisadvies voor Maleisië

Visa zaken

Als Nederlander mag je 90 dagen in Maleisië verblijven zonder visum.

Inentingen

De volgende vaccinaties worden aangeraden voor een verblijf van minder dan een maand: DTP en Hepatitis A. Ben je in de week voorafgaand aan een bezoek naar Maleisië in een land geweest waar gele koorts voorkomt, dan is ook een vaccinatie voor gele koorts verplicht. Ook heb je mogelijk malariatabletten nodig, afhankelijk van waar je precies naar toe reist.

Regel hier je vaccinaties voor Maleisië

Feestdagen & festivals

3 januari geboortedag Mohammed
19 februari Chinees Nieuwjaar
1 mei Dag van de Arbeid
3 augustus Nationale feestdag
15 oktober Islamitisch Nieuwjaar
11 november Divali

Vliegtickets

Vliegen op Kuala Lumpur kan rechtstreeks vanaf Amsterdam Schiphol. De vliegtijd bedraagt dan ruim 12 uur. Een retour ticket boek je vanaf €475 per persoon retour.

Vergelijk hier de beste vliegtickets naar Kuala Lumpur

Dagbudget

Maleisië is een redelijk ontwikkeld land, maar is qua prijsniveau vergelijkbaar met veel andere landen in Zuidoost-Azië. Het is niet zo goedkoop als Laos, Cambodja of Nepal, maar ook zeker niet zo duur als bijvoorbeeld Hong Kong. Een eenvoudig hotel boek je voor €5 á €7 per nacht. Een wat luxer hotel, vergelijkbaar met een middenklasse hotel in Nederland, kost je ongeveer €15 á €20. Eten kost je tussen de €2,50 en €5 voor een hoofdmaaltijd. De kosten van transport zijn vergelijkbaar met die van de rest van Zuidoost-Azië.

Onderstaande bedragen zijn reëel om aan te houden als dagbudget.

Backpacker €20 - €25
Backpacker+ €€ €25 - €30

Tenzing Travel - Maleisië

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.