Laos

Klimaat

De gemiddelde temperatuur en neerslag in Laos

De beste reistijd voor Laos is van oktober tot en met april . Dit is de periode waarin het weer relatief koel is en je geen of minder last hebt van de moesson. Alleen in de maand februari kun je wat meer regen verwachten en in de maanden maart en april loopt de temperatuur weer wat op. In het regenseizoen is reizen met het openbaar vervoer soms lastig omdat veel wegen onbegaanbaar worden door de modder.

Laos

Reisadvies

Laos is zonder meer een land om veilig in te reizen. Er zijn geen enkele beperkingen en er geldt dan ook een positief reisadvies. Wel wordt gewaarschuwd voor bepaalde regio’s aan de grens met Myanmar. In de regio Xien Khouang liggen nog veel niet-ontplofte mijnen. Check voor vertrek altijd het meest actuele reisadvies voor Laos.

Bekijk het reisadvies voor Laos

Visa zaken

Voor Laos heb je als Nederlander een visum nodig. Je kunt dit aanvragen via een visumbureau of je doet dit bij de ambassade in Brussel. Ook het aanvragen van een visum voor Laos in een verre bestemming is een mogelijkheid. Reis je bijvoorbeeld vanuit Thailand of Cambodja, dan kun je een visum aanvragen bij de ambassade of het consulaat in Bangkok of Phnom Penh. Als je vanuit Nederland naar Laos reist, is het verstandig je visum vanuit hier te regelen. Houd er rekening mee dat je paspoort nog minimaal 6 maanden geldig dient te zijn bij aanvraag. 

Regel je visum voor Laos hier

Inentingen

De volgende vaccinaties worden aangeraden voor een verblijf van minder dan een maand: DTP, Hepatitis A en buiktyfus. Ben je in de week voorafgaand aan een bezoek naar Laos in een land geweest waar gele koorts voorkomt, dan is ook een vaccinatie voor gele koorts verplicht. Ook heb je mogelijk malariatabletten nodig. Als je geen mazelen of een vaccinatie tegen mazelen hebt gehad, wordt een BMR inenting aanbevolen.

Regel hier je vaccinaties voor Laos

Feestdagen & festivals

20 januari Dag van de Strijdkrachten
19 februari Chinees Nieuwjaar
13 tot en met 15 april Laotiaans Nieuwjaar
12 oktober Bevrijdingsdag
2 december Nationale Dag

Vliegtickets

Vliegen op hoofdstad Vientane kan niet rechtstreeks vanaf Amsterdam Schiphol. Inclusief tussenstop bedraagt de vliegtijd tussen 13.5 en 20 uur. Een retourvlucht boek je vanaf €750 per persoon retour. Een goedkoper alternatief is een rechtstreekse vlucht van Amsterdam Schiphol naar Bangkok. Vanuit Bangkok kun je dan de nachttrein pakken, die je naar de grens met Laos brengt.

Vergelijk hier de beste vliegtickets naar Vientane

Dagbudget

Laos behoort tot de goedkoopste landen binnen Zuidoost-Azië. Het prijsniveau is vergelijkbaar met landen als Cambodja, delen van Thailand en India en Nepal. Er zijn weinig landen waar je voor minder geld kunt reizen. Een eenvoudig hotel boek je rond €5. Voor €10 heb je relatieve luxe. Eten doe je al vanaf  €1 á €2 voor een hoofdmaaltijd. Onderstaande bedragen zijn reëel om aan te houden als dagbudget.

Backpacker €10 - €15
Backpacker+ €€ €15 - €25

Tenzing Travel - Laos

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.