Klimaat

De gemiddelde temperatuur en neerslag in Marokko

De beste reistijd voor Marokko is in het voorjaar, vanaf half maart tot en met juni. De temperatuur is dan erg aangenaam en de natuur is prachtig groen. September is ook een goede maand voor een reis naar Marokko; de extreme zomerhitte is dan voorbij. Als je van plan bent het Atlasgebergte op te zoeken, check dan altijd de actuele weersomstandigheden. Zowel in de zomer als de winter kunnen de temperaturen extreme vormen aannemen. 

Marokko

Reisadvies

Marokko is een veilig land om in reizen. Check voor vertrek het meest actuele reisadvies voor Marokko.  

Visa zaken

Voor Marokko heb je als Nederlander geen visum nodig. 

Inentingen

Voor Marokko zijn geen inentingen verplicht. Er wordt echter wel aanbevolen ingeënt te zijn tegen DTP (difterie, tetanus en polio) en hepatitis A, ongeacht de verblijfsduur. Check voor vertrek de meest actuele vaccinaties voor Marokko.

Feestdagen & festivals

1 januari Nieuwjaarsdag
11 januari Onafhankelijkheidsmanifest
1 mei Dag van de Arbeid
30 juli Feest van de Troon
14 augustus Oued-Eddahab
20 augustus Dag van de koning en de revolutie
21 augustus Dag van de jongeren
6 november Dag van de groene mars
18 november Onafhankelijkheidsdag

Vliegtickets

Vliegen op Marrakech of Fez kan rechtstreeks vanaf Amsterdam Schiphol of Eindhoven. De vliegtijd bedraagt dan 4 respectievelijk 4.5 uur. Een retourticket boek je al vanaf €85 per persoon via Ryan Air of Transavia

Dagbudget

Marokko is geen heel duur land om in te reizen. Met uitzondering van de grotere steden is het een prima backpacker bestemming. Onderstaande bedragen zijn reëel om aan te houden als dagbudget.

Backpacker €30 - €40
Backpacker+ €€ €40 - €50

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.