4 tips voor een stedentrip Marrakech

Reismeisje 28 juli 2015

Marrakech 1

Een jaar of 5 geleden was ik voor het eerst in Marokko. Een stedentrip naar Marrakech. 3,5 uur vliegen en je stapt in een compleet andere wereld uit! Dat maakt Marrakech voor mij als stedentrip bestemming zo te gek; je bent er eigenlijk zo, maar het voelt alsof je echt ver van huis bent. Arabisch en als een sprookje uit duizend-en-één-nacht :-) . Hoewel je zeker niet de enige toerist in Marrakech zult zijn, zou ik het absoluut aanraden. Mocht je een reisje naar deze Koningsstad gaan maken, denk dan wel even aan de volgende tips.


Kleed je gepast. Marokko is een Islamitisch land met bijbehorende cultuur en omgangsvormen. Hoewel Marrakech daarin wel wat atypisch is, zul je ook hier merken dat de meeste vrouwen gesluierd over straat gaan en de mannen in hun witte djaballah’s rond lopen. Je hoeft je echt niet helemaal te kleden zoals de locals doen, maar een beetje aanpassen is natuurlijk wel zo netjes. Dus geen blote benen of onbedekte schouders. Je zult met name op het Djemaa el Fna plein in Marrakech veel, vooral Engelse, toeristen zien die er nogal schaamteloos bij lopen. Uiteindelijk moet iedereen dat natuurlijk zelf weten, maar ik vind het niet meer dan normaal dat je je aanpast aan het land waar je te gast bent.

Marrakech 2

Heb wat cash op zak. In het oude centrum van Marrakech vind je wel wat pinautomaten, maar die accepteren niet allemaal buitenlandse pinpassen…Dan kun je natuurlijk altijd nog een bank inlopen en op die manier cash opnemen, maar houd er in elk geval even rekening mee dat je dus wat contanten mee neemt. Euro’s worden op veel plekken wel geaccepteerd, maar zorg dat je in de soukhs wat Dirhams bij je hebt. Sowieso is het normaal om daar cash te betalen en bovendien krijg je voor je euro’s meestal een belabberde wisselkoers.


Kies voor een authentieke riad. Marrakech heeft de laatste jaren flink aan populariteit gewonnen, waardoor het aanbod aan hotels en B&B’s ook een stuk groter is geworden. Het allerleukste is echter te kiezen voor een zogeheten riad. Een riad is een wat kleiner B&B, gerund door locals en veelal gelegen in het oude centrum van Marrakech. De inrichting is meestal heel oriëntaals en prachtig kleurrijk, echt te gek! Als je op zoek bent naar zo’n mooie, authentieke riad, zou ik eens een kijkje nemen bij Bebsy. Via Bebsy kun je allerlei soorten reizen en accommodaties boeken; van dichtbij tot zonvakanties en verre reizen. Je vindt er echter ook een uitgebreid aanbod aan stedentrips, waaronder dus ook Marrakech. Ze hebben een aantal erg mooie riads in hun assortiment, die de moeite waard zijn!


Zie de zon onder gaan bij Djemaa el Fna. Het centrale plein in Marrakech, Djemaa el Fna, verandert ’s avonds in een groot openlucht kooktheater. Vanaf het einde van de middag komen families met hun potten en pannen naar het plein toe en bouwen hun eigen kookstalletje op. Superleuk om vanaf een afstandje te bekijken. Langzamerhand verandert het plein in een groot restaurant en zie je de zon onder zakken. Een heel mystiek sfeertje krijg je dan. Zorg dat je minimaal één avond vanaf één van de dakterrassen rondom het plein uitzicht hebt op het opbouwen. En ga er ook zeker eten! Voor een paar Dirham kun je van de lekkerste, Marokkaanse gerechten proeven. Heerlijk!  

Ben jij al eens in Marrakech geweest of ben je misschien van plan er binnenkort heen te gaan? Wat spreekt je aan?  

Dit is een gesponsord artikel. Het artikel is door mij geschreven en gebaseerd op mijn eigen mening en ervaringen.

@Afrika @Marokko #reizen #stedentrip #Marrakech #Marokko

4 reacties

 • Lisette | Travellust

  28 juli 2015 om 07:43

  Leuk! Ik ga in oktober waarschijnlijk 2 weken naar Marokko maar ik ben nog wat huiverig voor Marrakesh. Mijn vriend heeft het niet zo op opdringerige mensen en discussies over geld (afdingen etc) :') Hoe heb jij dat ervaren? Ik hoop voor hem dat het in de rest van Marokko wat minder is.

  Beantwoorden

 • Yvonne

  28 juli 2015 om 09:33

  Ik ben vorig jaar februari een midweek naar Marrakesh geweest. Inderdaad een compleet andere wereld! De avonden op het marktplein zijn heel bijzonder, maar doe niks los in je zakken, want je wordt gerold wanneer je bij shows staat te kijken.

  Ook zeker een aanrader: met een groepsexcursie een nacht slapen in de woestijn!

  Beantwoorden

 • Sigrid | My Travel Secret

  28 juli 2015 om 11:32

  Ik vond Marrakech echt vreselijk!! Onvriendelijke en opdringerige mensen en veel te druk. De kans is klein dat ik ooit nog terug ga. Essaouira vond ik als plaatsje veel leuker, maar de mensen waren minstens zo onbeschoft.

  Beantwoorden

 • Kisha

  28 juli 2015 om 16:00

  Hoi,
  Ik ga in oktober een week naar Marokko. Ik ga dan naar Marrakech en naar de Sahara. Dus bedankt voor de tips. Ik heb er echt zin in om de cultuur daar op te snuiven.

  Beantwoorden

  • Reismeisje Kisha

   29 juli 2015 om 06:49

   Leuk Kisha! Heel veel plezier al vast!

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.