Klimaat

De gemiddelde temperatuur en neerslag in Kenia

Kenia kent verschillende klimaten, waardoor je bij een rondreis door het land waarschijnlijk niet alleen maar goed weer zult treffen. Doorgaans is de beste reistijd voor heel Kenia van december tot en met februari; dan is het er lekker warm en valt er relatief weinig regen. Een goed alternatief is de periode juni tot en met september; hoewel het dan op de hoogvlakten en rond het Victoriameer flink kan regenen, is dit verder een prima tijd en bovendien lekker rustig.

Kenia

Reisadvies

Anno 2015 geldt er voor Kenia een negatief reisadvies. Hoewel het absoluut mogelijk is naar Kenia te reizen, zorgt de Somalische terroristische organisatie Al-Shabab voor behoorlijk wat onrust. Het is daarom ook sterk aan te raden het meest actuele reisadvies voor Kenia goed te checken voor je besluit naar Kenia af te reizen. En dan met name de gebieden in het Noorden en Noordoosten van het land. 

Visa zaken

Voor Kenia is een visum vereist. Sinds 2015 geldt dat voor visa die langer dan 3 maanden geldig moeten zijn en/of multi entry visa, toestemming vereist is van de ambassade in Nairobi. Mocht één van beide redenen op jouw reis door Kenia van toepassing zijn, houd dan rekening met 6 tot 8 weken verwerkingstijd. In het geval van een standaard single entry visum ben je binnen 5 werkdagen klaar. Je kunt dit via een visumdienst regelen of rechtstreeks met de ambassade. De kosten bedragen €40. Een East Africa visum kost €80 en is geldig voor Kenia, Rwanda en Oeganda.

 

Inentingen

Ongeacht verblijfsduur worden vaccinaties voor DTP, hepatitis A en gele koorte aangeraden. Daarnaast komt in geheel Kenia, met uitzondering van Nairobi, malaria voor. Anti-muggen maatregelen en het gebruik van malariapillen worden dan ook sterk aangeraden. Check voor vertrek de meest actuele vaccinaties voor Kenia.

Feestdagen & festivals

1 januari Nieuwjaarsdag
3 april Goede Vrijdag
5 en 6 april Pasen
1 mei Dag van de Arbeid
1 juni Madaraka Day
10 oktober Moi Day
20 oktober Kenyatta Day
12 december Onafhankelijkheidsdag
25 en 26 december Kerstmis

Vliegtickets

Vliegen naar Nairobi kan rechtstreeks vanaf Amsterdam Schiphol. De vliegtijd bedraagt dan rond 8 uur. Een retourticket boek je vanaf ongeveer €500 per persoon via Schiphol Tickets, WTC of rechtstreeks via KLM

Dagbudget

Kenia is niet bepaald goedkoop om in te reizen. Met name de wildparken kunnen een reis door Kenia duur maken. Onderstaande bedragen zijn reëel om aan te houden als dagbudget.st. 

Backpacker €50 - €60
Backpacker+ €€ €60 - €70

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.