The story behind: de Samburu in Kenia

15 november 2015

Achter iedere foto zit wel een verhaal. Klein of groot. Spectaculair of onopvallend. In “The story behind” schets ik het verhaal achter de de reisfoto’s die ik maak. En hoewel niet alle verhalen even spannend of boeiend zijn, zit er dus achter iedere foto wel een verhaal. Daarin wil ik jullie graag meenemen. En misschien doe je er nog wel inspiratie of tips door op Lachen. Hopelijk vinden jullie het een leuke serie! In deze editie het verhaal achter deze prachtig geklede vrouw, behorend bij de Samburu stam in Kenia.

 Kenia GvdW 3439

The story behind. Het is midden op de dag, ergens in augustus 2009. We zitten op de “camping” in het plaatsje Isiolo, vlakbij Samburu National Park. We hebben die ochtend net een game drive gedaan en zitten te wachten op de volgende rit, ergens aan het begin van de avond. In de middag, op het heetst van de dag, zit er weinig beweging in het wild en gaat het leven op de savanne in een slakkengangetje. En omdat ik moeilijk stil kan zitten Knipogen, besluit ik een eindje te gaan wandelen. Op naar het dorp. Het zandpad er naartoe blijkt droog en stoffig, ik heb het zelfs nog nooit ergens zo droog gezien! Het heeft er al anderhalf jaar niet geregend en wolkjes van stof dwarrelen op wanneer je je voet ergens neer zet. In het dorp is het rustig, de mensen die er zijn zitten wat te sukkelen in de schaduw. Achter het dorp staat de kerk. Daar is iets meer beleving, want er zit een hele batterij oude vrouwtjes druk te kwebbelen. Ik betwijfel of ze het over het weer hebben, aangezien de zon hier zo ongeveer altijd schijnt Lachen. Ik raak met enkele vrouwen aan de praat en besluit uiteindelijk ook te gaan zitten. Na een poosje begin ik langzaam wat foto’s te nemen. Het duurt niet lang voordat ze me vragen te laten zien hoe de camera werkt. Dat doe ik natuurlijk met plezier. Prachtig vinden ze het. En zelf op het knopje drukken is natuurlijk helemaal het summum. Dat levert ondertussen best een aantal leuke foto’s op, welke ik uiteindelijk dus niet eens zelf gemaakt heb Tong uitsteken. Ik besluit een foto te maken van de vrouw met wie ik het meeste contact. De vrouw naast wie ik zit eigenlijk. Dat is de vrouw op de foto.

Normaal gesproken zijn mensen al deze vrouw vrij cameraschuw. Eén van de redenen waarom ik vind dat deze foto goed gelukt is, is dan ook omdat het niet makkelijk is een dergelijke close-up te maken. Verder zijn het haar gave, prachtige, zwarte huid, de gaten in haar oren, de vele kleuren en de scherptediepte verhouding die de foto interessant maken. Voor mij een van mijn favoriete foto's die ik in Kenia heb gemaakt.

De moraal van dit verhaal is wat mij betreft dan ook wel dat het kan lonen om geduldig te zijn en eerst een band op te bouwen met je 'onderwerp'. Ik had deze foto nooit kunnen maken wanneer ik enkel en alleen was langsgelopen. Heb jij nog tips om goede close-ups te maken van mensen?

 

@Afrika @Kenia #reizen #backpacke #fotografie #reisfotografie #kenia

7 reacties

 • Agnes

  15 november 2015 om 19:42

  Leuk om zo mee te beleven Gep!

  Beantwoorden

  • gerben Agnes

   15 november 2015 om 20:15

   Thanks Aggie :-)

   Beantwoorden

 • Jeroen

  16 november 2015 om 08:35

  Ah top verhaal!
  Geduld word vaak beloond en dat is hier erg duidelijk te zien.

  Beantwoorden

 • Adi

  16 november 2015 om 15:31

  Mooie foto en prachtig verwoord!

  Beantwoorden

 • Vida

  06 mei 2018 om 18:09

  These companies have nevertheless be a flash point
  for people being affected by evictions and
  mortgage payments, regardless of how involved they may be in forcing
  harsher terms onto tenants. Wells fargo login in account wells fargo
  bank login online wells fargo login mobile It would take many years of investigation, defections and admissions by conspirators prior to complete picture emerged:
  Acting on the long-held grievance over what he considered the continuing colonial exploitation of Puerto Rico
  from the U. Wells Fargo customers already are able to use their Wells Fargo
  credit and atm cards as payment sources - in addition to cards issued by other finance
  institutions, whenever they choose - whenever they use Apple Pay,
  Android Pay along with other providers to generate a purchase.
  Wells fargo identity theft protection login [url="https://loginto.us.com/"]wells fargo bank login[/url] wells
  fargo login mortgage payment According towards the Justice Department, the shortfalls generated substantial losses for taxpayers when the FHA was forced to pay
  for insurance claims as defective loans soured.

  Beantwoorden

 • TonyaRor

  26 december 2019 om 11:34


  <a href=https://anticancer24.ru/shop/460/desc/sofoxen-daclaxen>софосбувир +и даклатасвир дженерики</a>

  Beantwoorden

 • Jeremyacivy

  07 januari 2020 om 23:21

  Приветствую всех! класный у вас сайт!
  Нашел прикольную базу кино: <a href=http://kinofly.xyz/>Лучшая фантастика список 2018</a>
  Тут: онлайн сериал меч хорошего качества http://kinofly.xyz/serialy/ рейтинг 2019
  Тут: http://kinofly.xyz/13296-emma-stoun-stala-samoy-vysokooplachivaemoy-aktrisoy-goda.html <b> Эмма Стоун стала самой высокооплачиваемой актрисой года смотреть онлайн бесплатно </b>
  Здесь: <a href=http://kinofly.xyz/1351-vyshel-pervyy-treyler-chetvertyh-transformerov.html> Вышел первый трейлер четвертых «Трансформеров» </a> <b> Вышел первый трейлер четвертых «Трансформеров» смотреть онлайн бесплатно </b>

  Beantwoorden

 • Heatheracicy

  10 januari 2020 om 18:22

  Обратились в аптеку по рекомендации врача и не прогадали, препарат прекрасно действует!


  <a href=https://india-express.net/shop/63/desc/ahabir>зитига абиратерон</a>

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.