Klimaat

De gemiddelde temperatuur en neerslag in Ethiopië

Qua temperatuur is Ethiopië een redelijk stabiel land; het is er altijd zo tussen de 20 en 25°C. Tussen met name juli en september kan het echter flink regenen, waardoor dat geen goede tijd is om een reis naar Ethiopië te plannen. Van november tot en met april is het er mooi groen, is de temperatuur op haar hoogst en valt er relatief weinig regen. Check van tevoren wel even wat de weersomstandigheden in het Simiën-gebergte en de Danakil regio zijn, mocht je van plan zijn die kant op te gaan. In het Simiën-gebergte kan het ’s avonds nogal afkoelen en de Danakil kan juist weer extreem hoge temperaturen kennen.

Ethiopië

Reisadvies

Ethiopië staat niet bekend als het meest veilige land, maar verreweg het grootste deel ervan is goed en veilig bereisbaar. Een uitzondering hierop is Oost-Ethiopië, richting buurland Somalië en de Noordelijke grens met Eritrea. Aangezien de veiligheidssituatie in Ethiopië kan snel veranderen, doe je er goed aan voor vertrek het meest actuele reisadvies voor Ethiopië te checken. 

Visa zaken

Voor reizen naar Ethiopië is een visum vereist. Een single entry visum voor één maand kost €34, Voor 3 maanden €51. Je kunt het visum van tevoren regelen via de Visumdienst of on-arrival bij aankomst op het vliegveld van Addis Abeba.

Inentingen

Ongeacht verblijfsduur worden vaccinaties voor DTP, hepatitis A en geelzucht aangeraden. Daarnaast komt in Ethiopië in gebieden lager dan 2.500 meter malaria voor, met uitzondering van Addis Abeba. Anti-muggen maatregelen en het gebruik van malariapillen worden dan ook sterk aangeraden. Check voor vertrek de meest actuele vaccinaties voor Ethiopië

Feestdagen & festivals

7 januari Ethiopisch Kerst
19 januari Timkat
2 maart Overwinning op keizer Menelik II
5 mei Patriots Victory Day
28 mei Dag ter herdenkening van de val van de Derg
11 september Ethiopisch Nieuwjaar
27 september Meskal

Vliegtickets

Vliegen op Addis Abeba kan rechtstreeks vanaf Amsterdam Schiphol, waarbij de vliegtijd rond 7-8 uur bedraagt. Een retourticket boek je vanaf €450 via onder meer Vliegtickets.nl, WTC of rechtstreeks via KLM

Dagbudget

Ethiopië is een goedkoop land om in te reizen. Onderstaande bedragen zijn reëel om aan te houden als dagbudget.

Backpacker €15 - €25
Backpacker+ €€ €25 - €35

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.