Zuid-Afrika rules

Reismeisje 06 mei 2014

Advertorial

Wist je dat?

1…Zuid-Afrika eigenlijk drie hoofdsteden heeft? Kaapstad is wettelijk gezien de hoofdstad, Pretoria fungeert als bestuurlijke hoofdstad en Bloemfontein is de juridische hoofdstad van het land. Beetje vreemd is ’t wel toch?


2…er maar liefst 11 (!) verschillende officiële talen zijn in Zuid-Afrika? Naast het meer bekende Engels, Zuid-Afrikaans en Zulu worden er ook allerlei lokale stamtalen officieel als taal erkend.


3…dat Zuid-Afrika het enige land ter wereld is waar twee Nobelprijs winnaars in dezelfde straat hebben gewoond :-) ? Nelson Mandela en Desmond Tutu woonden ooit in dezelfde straat in Soweto.


4…er op de fantastisch mooie Tafelberg alleen al meer dan 1.500 verschillende planten groeien? Dat is meer dan er in heel Engeland groeien!


5…de langste wijnroute ter wereld in Zuid-Afrika ligt? Love South African wine!


6…Zuid-Afrika in de zomer geen tijdverschil kent met Nederland? Ideaal! Alleen in de winter is het er een uurtje later dan bij ons.


7…De (Zuid-) Afrikaanse olifant wel 70 jaar kan worden?


8…Zuid-Afrika zo’n 30x groter is dan Nederland en bijna 3x zo veel inwoners heeft? Kun je na gaan hoe dun bevolkt ’t is!


9…de oudste sporen van de mensheid in Zuid-Afrika zijn gevonden? Men schat in dat deze voetsporen van de homo sapiens zo’n 117.000 jaar oud zijn. Ongelofelijk hè?


10…Ruim 1/5 van de Zuid-Afrikaanse bevolking zonder elektriciteit leeft? En dat terwijl Zuid-Afrika de grootste producent van elektriciteit is!

Reisje naar Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is zeker een bestemming die nog op mijn bucketlist staat! De fantastische landschappen en veelzijdigheid aan dieren spreken me heel erg aan. Natuurlijk zou ik ’t liefste gaan backpacken :-) , maar als je wat minder avontuurlijk bent of gewoon lekker relaxed in een jeep wil kunnen stappen, zijn er tal van andere mogelijkheden voor een rondreis door Zuid-Afrika. Ben jij al eens in Zuid-Afrika geweest? Dan ben ik superbenieuwd wat jij er van vond en of je ’t zou aanbevelen!

Dit is een gesponsord artikel. Het artikel is door mij geschreven en gebaseerd op mijn eigen mening en ervaringen.

#reizen #backpacken #Afrika #weetjes #Zuid-Afrika

10 reacties

 • Patricia

  06 mei 2014 om 06:39

  Leuk artikel! Ik ben druk bezig met het uitzoeken van mijn vakantie van dit jaar: een georganiseerde rondreis door Zuid Afrika, in mn eentje! Spannend! Daarna wil ik ook nog graag twee weken vrijwilligerswerk doen.. Ik kijk er nu al naar uit :)

  Beantwoorden

  • Reismeisje Patricia

   06 mei 2014 om 17:42

   Klinkt gaaf zeg! Veel plezier met de voorpret ;-)!

 • Laura

  06 mei 2014 om 08:56

  Zonder enige twijfel een aanrader. We zijn er in september geweest en ik zou zo weer teruggaan. Waarom? Niet in een paar woorden te zeggen. Op mijn blog vind je wel al mijn persoonlijke reisverhalen: http://www.laurapics.nl/blog/tag/zuid-afrika/

  Beantwoorden

 • Kim

  06 mei 2014 om 17:38

  Gaan! Ik ben vorig jaar geweest en het is echt een supermooi land. Het is zeker aan te bevelen.

  Beantwoorden

  • Reismeisje Kim

   06 mei 2014 om 17:41

   Ah goed te horen!

 • Marcella

  07 mei 2014 om 08:01

  De natuur lijkt me er super bijzonder, dus ik word er eigenlijk steeds enthousiaster over. Nu mijn lief nog ;-)

  Beantwoorden

 • Moniek

  07 mei 2014 om 16:06

  Echt een aanrader. Ik heb van augustus t/m december 2013 in Zuid-Afrika gezeten. Eerst 10 weken stage gelopen in Pretoria, daarna nog 6 weken rondgereisd met de backpack richting Kaapstad! We zijn met de BazBuz gegaan, erg leuk, je leert veel mensen kennen en het is goedkoop! Er is zoveel te zien, dat ik zeker nog een keer terug wil om de rest te bekijken!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Moniek

   08 mei 2014 om 06:42

   Oeeeeee, ik word er helemaal enthousiast van!!

 • Lisanne

  08 mei 2014 om 09:16

  Doen!!!! De mooiste reis van mijn leven tot nu toe geweest! Ik heb drie maanden in Kaapstad gewoond en ik ben er helemaal verliefd op geworden. ( lisannekramer.wordpress.com )
  Kaapstad zelf is een geweldige mix van cultuur en backpackers of jetsetters. Het is een moderne stad met ook westerse invloeden. De wijnlanden van Stellenbosch en Paarl zijn fantastisch, zo mooi!!! Met Wineflies kan je een hele dag op pad voor weinig geld. Je gaat naat vijf wijnboerderijen om wijn te proeven en krijgt er nog een lekkere braai bij ook! Handig met een busje de hele dag want zelf kan je dan natuurlijk niet meer rijden. Natuurlijk is dat normaal wel het geval. Een huurauto is erg goedkoop en ideaal! De wegen zijn goed en de roadtrips zijn geweldig! Maak een mooie trip langs de Garden Route en vergeet niet walvissen in Hermanus te spotten. Voor safari's zijn er verschillende mogelijkheden. Een game drive ( laten we zeggen een sport Beekse Bergen maar dan groter ) zijn erg leuk als dit je enige mogelijkheid is. Maar voor de echte safari moet je naar het Kruger park! Het verschilt qua prijs niet zoveel en zeker als je in Johannesburg bent dan is het echt de reis waard! Rijdt dan ook gelijk de Panorama Route met prachtige uitzichtpunten en het Moholoholo rehabilitation center. Wildlife van heel dichtbij bekijken en Cheetah's aaien. Leuke dag en voor het goede doel! De Drakensbergen liggen daar ook in de buurt. Ik ben nog lang niet klaar met vertellen maar dit lijkt mij een goed begin! Mocht je nog vragen hebben dan kan je mij altijd mailen!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Lisanne

   08 mei 2014 om 12:22

   Ow echt?! Je enthousiasme straalt er van af joh! Krijg er helemaal zin van om in 't vliegtuig te stappen :-)!

 • Yvon

  11 mei 2014 om 02:28

  Sinds ik in 2008 in Finland studeerde en daar Zuid-Afrikaanse vrienden had wil ik er naar toe!

  Beantwoorden

 • Nathalie

  13 mei 2014 om 17:52

  Yep, was er 4 jaar geleden en maakte er onlangs een themaweek over met verschillende posts. Vind het een prachtig, veelzijdig land.

  Beantwoorden

 • sanne

  19 mei 2014 om 18:36

  Jaaa super mooi land! Heb er 5 weken rondgereisd met de Bazbus, vanaf Durven rondje gedaan langs Johannesburg en daar 5 dagen met een eigen hoor auto door het Krugerpark onze eigen gamedrives gereden. Daarna weer vanaf Durban langs de kist naar Kaapstad, mooie natuurparken tegen gekomen, in Gansbaai sharkcage diving gedaan (super tof!) En natuurlijk tripje naar Kaap de goede hoop! Dikke vette aanraders!

  Beantwoorden

 • Afrika voor avonturiers | Reismeisje

  27 mei 2014 om 06:49

  […] aan dieren, stammen en nationaal parken. Ik ook . Met als voorbeeldlanden Tanzania, Kenia of Zuid-Afrika. Ethiopië is ongetwijfeld niet de eerste bestemming die in je op komt, terwijl het wel meer dan de […]

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.