Afrika voor avonturiers

Reismeisje 27 mei 2014

Als je aan Afrika denkt, denk je waarschijnlijk aan dieren, stammen en nationaal parken. Ik ook :-) . Met als voorbeeldlanden Tanzania, Kenia of Zuid-Afrika. Ethiopië is ongetwijfeld niet de eerste bestemming die in je op komt, terwijl het wel meer dan de moeite waard is! Juist als je van wat authentieke en meer avontuurlijke bestemmingen houdt. Waarom Ethiopië het overwegen waard is? Nou, hierom!

Ethiopie Simien

Supermooie natuur.
Dat verwacht je niet bij Ethiopië toch? Ik dacht tenminste dat Ethiopië voor 90% gort- en grotdroog is. Think again! Zeker in het Noorden waar één van de grootste bergketens in Afrika loopt, is het een groot deel van het jaar supergroen. Dit deel heet het Simien gebergte en is echt zo adembenemend mooi! Je kunt er treks doen van een aantal dagen waarbij je onderweg kampeert midden in de natuur. Een beetje avontuurlijk moet je er wel voor zijn, maar ik weet zeker dat je er geen spijt van krijgt. Heel gaaf!


Authentieke mensen & cultuur.
Het is wel duidelijk dat Ethiopië niet over loopt van de toeristen. De mindere kant daarvan is dat vrijwel niets op toeristen is ingericht. Of het nou gaat om openbaar vervoer, eettentjes of gidsen; het kan wel wat geregel zijn. De fijne kant is echter dat Ethiopië in al haar rauwheid zo heerlijk puur en authentiek voelt. Ik houd daar juist wel van, maakt je reis toch extra bijzonder.

Ethiopie Galeda

Gelada baviaan.
In Ethiopië leeft een fantastische inheemse bavianensoort: de Gelada baviaan. Ik denk dat deze foto wel voor zich spreekt ;-) . Wat een imposante beesten zijn dat zeg! In het Simien gebergte lopen er echt duizenden rond. Ze leven in grote groepen en kunnen je in één keer helemaal omcirkelen. Geen angst. Ze doen niets, op wat gegraaf in de bodem na. Deze bavianensoort is uniek voor Ethiopië en kun je dus alleen daar zien.

Ethiopie geloof

Bijzondere vorm van Christendom.
Ik vind het altijd wel mooi en interessant om te zien hoe mensen in een compleet ander land religie beleven. In Ethiopië hangt het Noorden de koptisch Christelijke traditie aan. Dat merk je over al; iedereen loopt met een houten kruisje om, je vindt er kerkjes op de meest vreemde plekken en de rotskerken van Lalibela zijn een waar pelgrimsoord voor de Ethiopiërs zelf. Bijzonder om te zien!

Ik weet niet of ik je heb over gehaald ;-) , maar mocht je een andere bestemming in Afrika zoeken, denk dan zeker eens aan Ethiopië. Het zal geen heel relaxte of traditionele reis worden, maar het land zal je altijd op een bijzondere manier bij blijven! Lijkt het jou wat of juist helemaal niet?

#reizen #backpacken #Afrika #ethiopie

1 reactie

 • Karbonkel

  28 mei 2014 om 14:15

  Wauw, Ethiopië klinkt echt perfect! En dat gebergte, echt super mooi..

  Beantwoorden

  • Reismeisje Karbonkel

   29 mei 2014 om 11:25

   Ja he?! Het is echt heel erg de moeite!

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.