Winterzon op de Canarische Eilanden: where to go?

Reismeisje 20 december 2017

De Canarische Eilanden. Ze staan niet bepaald bekend als avontuurlijke backpack bestemming Knipogen. Toen we er jaren geleden voor de eerste keer heen gingen, was dat dan ook meer toevallig vanwege een gezellig persreisje, dan dat het een bestemming was waar ik altijd al een keertje heen had gewild. En wat gebeurde er? Ik werd compleet verrast! Door de diversiteit, het ruige landschap en de ontzettend heerlijke, eigen keuken die de Canarische Eilanden zo kenmerkt. Het blijven nog steeds eilanden waar je niet voor groot avontuur heen hoeft te gaan, maar ik zou het zonder meer aanraden als een heerlijke, dichtbij bestemming. Zeker in de winter, als het op de Canarische Eilanden nog altijd heerlijk weer is. Waar je dan heen moet? Ik vertel  't je in dit artikel!

Fuerteventura

Strand en surfen op Fuerteventura. Fuerteventura is een van de meest toeristische eilanden van de Canarische Eilanden. Bij vlagen merk je dat ook echt aan de hoogbouw die je met name in de omgeving van Corralejo vindt. Wat dat betreft is Fuerteventura voor mij dan ook niet het allermooiste eiland. En toch is er een heel goede reden om dit eiland te bezoeken, want je kunt er fan-tas-tisch goed surfen Lachen. Op verschillende plekken vind je surfscholen en elk jaar worden er ook kampioenschappen georganiseerd. Veel van de Canarische Eilanden hebben alleen zwart zandstrand, maar Fuerteventura heeft prachtig mooie, zacht gele stranden waar je de zon romantisch in zee kunt zien zakken. Mocht je van surfen en/of strand houden, is Fuerteventura your call! Leuk ook om te combineren met Lanzarote; er gaan dagelijkse ferry's tussen deze eilanden.

Tenerife zwembad2

Divers landschap en gezelligheid op Tenerife. Ok. Tenerife  is ook niet bepaald onontdekt Knipogen, maar als je het rustige Noorden als uitvalsbasis pakt, in de buurt van het gezellige Puerto de la Cruz, is het er echt genieten geblazen. In het midden van Tenerife ligt vulkaan El Teide van ruim 3.000 meter hoogte, wat maakt dat het eiland gekenmerkt wordt door 2 verschillende landschappen. En dito klimaten. In het Noorden ligt de temperatuur wat lager en vind je meer groen, terwijl het Zuiden qua vegetatie droger is en het een paar graden warmer is. Die combinatie maakt dat ik Tenerife echt een leuk eiland vond. Tel daar de gezellige dorpjes, het heerlijke eten en de vriendelijke mensen bij op en je hebt een heerlijke vakantiebestemming te pakken! Bovendien kun je in de buurt van de zogeheten Los Gigantes vrij gemakkelijk dolfijnen spotten. Superleuk! 

Lanzarote

Intens zwart en rauw Lanzarote. Lanzarote is waarschijnlijk mijn favoriete Canarische Eiland. Simpelweg omdat je hier het duidelijkste ziet dat de Canarische Eilanden vulkanisch van oorsprong zijn. Dat merk je op alle eilanden, maar Lanzarote is wat mij betreft wel het meest rauw daarin. In National Park Timanfaya ruik je de zwavel die diep uit de intens zwarte lava rotsen naar boven dwarrelt. Heel gaaf om rond te lopen! En wist je dat Lanzarote bekend staat om haar geheel eigen wijnen? Je vindt overal wijn'boerderijtjes', waar je heel bijzondere, lokale wijnen kunt proeven. Vond ik ook een leuke plus Lachen. Tot slot hebben de stranden op Lanzarote iets magisch. Ze deden me ergens aan IJsland  denken; de intense zwartheid van het zand en het blauwe water wat daar zo prachtig scherp tegen af steekt. Geen standaard strand bestemming, maar wel heel erg de moeite.

Dat zijn de eilanden die ik je vanuit mijn eigen ervaring aan beveel. Nogmaals, de Canarische Eilanden zijn niet bepaald onontdekt en je zult welk eiland dan ook niet voor jezelf alleen hebben, maar het zijn unieke, geologisch heel interessante eilanden met allemaal een heel eigen sfeertje en altijd een lekkere temperatuur. Kortom, een fijne winterzon bestemming om de hoek! Ik ben benieuwd of jij al eens op de Canarische Eilanden bent geweest? Zo ja, waar en wat vond je er van?

 

 

@Europa @Spanje #canarische eilanden #tenerife #lanzarote #fuerteventura #europa #reistips #Spanje

1 reactie

  • Dominique || dominiquetravels.com

    23 december 2017 om 19:55

    Goede tips want ik weet verrassend weinig van de Canarische eilanden! Het is altijd fijn om te weten dat je snel kan uitwijken van de kou als je dat zou willen :-)

    Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.