Wintersport plannen voor 2020

Reismeisje 24 januari 2020

Wintersport

Wintersporten. Ik ben er mee opgegroeid. 4 jaar was ik, toen ik voor het eerst op de lange latten stond. Geen angst. Zoevend van die berg. Zoals alleen kinderen dat kunnen doen. Ik weet nog dat ik het superleuk vond om in een skiklasje te zitten. De hele dag buiten zijn met andere kinderen en tussen de middag een bord spaghetti met Oostenrijkse Spezi. Heerlijk. Toen ik ouder werd, veranderde dat in tourtochten met mijn ouders. Vaak rond oud & nieuw. Dan zaten we een week in zo’n kneuterig huisje. ’s Ochtend broodjes aan de deur en ’s avonds uitgeput van de buitenlucht in slaap vallen. Ik vond het geweldig!

Toen ik zelf ouder werd, ging ik voor het eerst met een vriendin op wintersport. We studeerden. Weinig geld, waar we álles voor wilden beleven. We gingen naar Flaine; zo’n typisch Frans skidorp. Eindeloze pistes en bakken met sneeuw, maar ik miste de Oostenrijkse gezelligheid. De jodelmuziek, de oubollig houten huisjes met dito inrichting en een bordje Kaiserschmarrn. Jeugdsentiment. In de jaren die volgden koos ik dus weer voor Oostenrijk. Daar spaarde ik serieus voor. Tot ik het verre reizen ontdekte. Toen veranderde er iets. Ik werkte ondertussen ook en had maar een beperkt aantal vrije dagen. Die begon ik meer en meer in te zetten voor die verre reizen. Het wintersporten verdween naar de achtergrond. Ik ging nog ergens een keer een weekendje met vrienden en daarna niet meer. Jarenlang niet.

Wintersporten met mijn vader

Tot 3 jaar geleden. Toen ik privé in een moeilijke periode zat. Mijn vader stelde voor samen op wintersport te gaan. Met z’n tweetjes. Hij was zelf al die jaren wel blijven gaan. 2, 3 keer per jaar zelfs. En dus reden we 3 jaar geleden voor het eerst met z’n tweeën naar Oostenrijk. Sankt Anton. Een plek waar mijn vader graag komt. Ik liet me verrassen gedurende die 5 dagen. Ondanks dat ik jaren niet op wintersport was geweest, was ik meteen weer om. Het buiten zijn, de tintelende kou, die Oostenrijkse gezelligheid. Heerlijk. Vanaf dat moment besloot ik het wintersporten niet meer los te laten. Het náást het reizen te laten bestaan. Maurice houdt bovendien ook enorm van Oostenrijk. Snowboarden. Sneeuw. Superleuk om dat samen met elkaar te delen!

Oostenrijk2

Wintersporten dit jaar

En hoe zit dat dan dit jaar? Over een paar weekjes ga ik weer 5 dagen met mijn vader die kant op. Naar Oostenrijk. Sneeuw happen. Maurice wil ook nog supergraag die kant op. Samen. En ik natuurlijk ook. Onze focus ligt op dit moment echter ook bij onze bedrijven. Februari tot en met april zijn daarin druk en belangrijk. Voor ons allebei. Ik weet dus niet helemaal of het er van gaat komen. Deze eerste maanden van 2020. Mocht dat niet het geval zijn, zie ik ons sowieso later dit jaar wel gaan wintersporten. Eind van dit jaar. Kerst. Oud & nieuw. Die periode. We gaan het zien!

Ik ben benieuwd of jij van wintersporten houdt? En zo ja; waar ga je dan het liefste heen?

@Europa @Oostenrijk #Wintersport #Oostenrijk #europa

1 reactie

  • Hester

    25 januari 2020 om 14:40

    Wat ontzettend leuk dat je weer met je vader op wintersport gaat. Dat zijn de dierbare momenten die je bij blijven. Veel plezier! Hester

    Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.