Sint en kerst op wereldreis

Reismeisje 03 december 2015

Sint en kerst

Laatst schreef ik al eventjes over de dingen die ik nu op wereldreis van thuis mis. Het zijn vooral van die kleine dingetjes als een boterham met kaas, gezellige avondjes met familie en vrienden en boodschappen doen bij HEMA. En nu het bijna Sinterklaasavond is en ik op Instagram alleen maar pepernoten voorbij zie komen Knipogen, begin ik daar ook wel zin in te krijgen. Van die kneuterige gezelligheid. Hoewel december echt een familiemaand is en het op reis met 31 graden Celsius toch net even anders is, laten we Sinterklaas en Kerst hier natuurlijk niet helemaal voorbij gaan.

Sinterklaas, maar dan een beetje vroeger. Sinterklaas is natuurlijk een typisch Hollands feestje en niet iets wat ze hier in Argentinië vieren. Die pepernoten kan ik dus wel op mijn buik schrijven Tong uitsteken. Toch leek het me leuk om op 5 december een pakje voor Gerben te hebben. Mèt gedichtje. Zoals we thuis ook doen. We zouden rond die datum in Buenos Aires zijn, dus dat leek me een prima bestemming om stiekem op pad te gaan. Nu moet je weten dat ik nogal een open boek ben. Ik ben erg slecht in het ontkennen van dingen die stiekem wel waar zijn…Je voelt ‘m aan komen. I was caught. Shit. Gerben had al snel door dat ik er tussenuit probeerde te knijpen en hey, waar had ik ineens die extra pesos voor nodig? Hm. Ik heb de boel maar bekend en ben alsnog op pad gegaan. De verrassing was er af, maarrrrrrrrr ik ben goed geslaagd bij een te gekke winkel van The North Face in Buenos Aires. Gedichtje er bij en klaar. Ons alternatieve Sinterklaas feestje. We hebben het maar meteen ‘gevierd’, een stukje vroeger dan 5 december, maar wel superleuk om in Buenos Aires te vieren!

Plannetjes voor de Kerst. En dan is het over een paar weekjes al weer Kerst. De tijd gaat snel! De exacte plek kan nog wat wisselen, maar we zullen met de Kerst sowieso in Peru zitten. Ergens in het Zuiden. We willen proberen om in een redelijke stad te zitten tegen die tijd, zodat we op kerstavond lekker ergens kunnen gaan eten. In net even wat meer dan waar we normaal gesproken voor kiezen. Peru staat bekend als culinaire bestemming; er zijn echt superveel goede restaurants te vinden! Op dit moment denk ik dat we in Arequipa zullen zitten; een stad met ruim 700.000 inwoners, op zo’n 2.200 meter hoogte en een fan-tas-tisch mooie omgeving voor hikes en andere outdoor activiteiten. We overwegen zelfs om daar een weekje te blijven hangen en Spaanse les te nemen. Dat wil ik sowieso nog graag ergens doen en misschien is rond de Kerst dan wel een fijn moment.

Tja en na de Kerst komt natuurlijk oud & nieuw. Nog zo’n momentje. Geen idee waar we dan zitten, maar we maken er vast een leuk avondje van. Vertel, vier jij Sinterklaas? Of ben je meer een Kerst type?

@Argentinië @Zuid-Amerika #argentinie #wereldreis #sinterklaas #kerst

5 reacties

 • Jessica

  03 december 2015 om 03:47

  Ik vlieg op eerste kerstdag terug naar Nederland, dus waarschijnlijk slaap ik het merendeel van de dagen (lekker gezellig, ahum)! Hoe gaat het trouwens met jullie Spaans? Lessen zijn sowieso inderdaad wel een aanrader :) Ik gebruik zelf trouwens ook de app Babbel. Je kunt de eerste lessen gratis uitproberen, daarna betaal je 10 euro per maand. Ik probeer bijna iedere dag wel een les te doen en het is ideaal voor lange busreizen ;p Ben benieuwd hoe jullie kerst gaat worden! :)

  Beantwoorden

  • Reismeisje Jessica

   03 december 2015 om 13:44

   Aha! Nou, dan wordt het voor ja in elk geval een gezellige, ''donkere'' kerst ;-). Spaans zijn we echt nog onvoldoende mee bezig geweest moet ik zeggen...Op een beetje bestellen en iets kopen in een winkel na, bak ik er nog weinig van. Daarom wil ik nog graag een goede, intensieve cursus ergens gaan doen. Ik ken die app niet trouwens, ga ik eens naar kijken!

   Beantwoorden

 • Wilco Schoonderbeek

  03 december 2015 om 04:57

  Momenteel Spaanse lessen aan het volgen in Sucre, Bolivia! Ook echt een aanrader, minder dan €6,- voor een uur privéles. Waarschijnlijk Kerst vieren in de jungle van Bolivia vanuit Rurrenbaque. Wat zijn de plekken die jullie op de planning hebben?

  Beantwoorden

  • Wilco Schoonderbeek Wilco Schoonderbeek

   03 december 2015 om 04:59

   De plaatsen in Bolivia bedoel ik dan..

   Beantwoorden

  • Reismeisje Wilco Schoonderbeek

   03 december 2015 om 13:45

   Wauw, dat zijn de plekken inderdaad :-). Hoe is het weer daar nu? We hebben Bolivia voor ergens in maart/april op de planning staan. Morgenavond pakken we de nachtbus naar Salta en van daaruit gaan we door naar Chili, San Pedro de Atacama. Van daaruit door naar Peru. Ik denk dat het dus ergens in Peru gaat worden, dat Spaans.

   Beantwoorden

   • Wilco Schoonderbeek Reismeisje

    06 december 2015 om 01:42

    Cool! Zoooo mooi San Pedro! Hostel aanrader: Hostal Rural.

    Het weer is prima nu, het is regenseizoen maar de laatste 5 dagen is het gewoon korte broek/slipper weer geweest!

    Beantwoorden

  • gerben Wilco Schoonderbeek

   04 december 2015 om 16:22

   Hoi Wilco,

   Heb je nog aanraders? Horen we natuurlijk graag :-)

   Beantwoorden

 • Ruud Kok

  03 december 2015 om 07:27

  6 jaar geleden zaten we rond deze tijd in Nieuw Zeeland. Sowieso raar om kerstversiering in de winkels te zien hangen terwijl je in je korte broek loopt, maargoed. We hadden mazzel dat we op het Zuidereiland toevallig een supermarkt binnen liepen met een Nederlandse eigenaar. Daar hadden ze namelijk een hele meter schappen vol met Hollandse producten. Van drop tot stroopwafels, en van Hak groente tot.... jawel, pepernoten! Daar hebben we toen ook maar direct een zakje van ingeslagen, en die tot 5 december bewaard.

  Beantwoorden

  • Reismeisje Ruud Kok

   03 december 2015 om 13:47

   Ha! Dat is grappig :-). De moeder van Gerben komt in januari onze kant op en ik ga haar zeker vragen een zakje mee te nemen!

   Beantwoorden

  • gerben Ruud Kok

   04 december 2015 om 16:24

   Haha wat lachen is dat zeg!! Leuk om te lezen :-)

   Beantwoorden

 • Jeroen

  03 december 2015 om 09:20

  Afgelopen kerst juist erg afgevallen door zeeziekte op de Drake Passage. Wel met oud en nieuw aan de oliebollen gezeten terwijl de ijsschotsen en pinguïns langs dreven :-)
  Beste kerst en oud en nieuw ever!! Van mij mag het elk jaar wel zo.

  Beantwoorden

  • Reismeisje Jeroen

   03 december 2015 om 13:48

   Ja, dat kan ik me voorstellen ja :-) :-). Wat een te gekke reis was dat! Die kerst en oud & nieuw vergeet je nooit meer!

   Beantwoorden

  • gerben Jeroen

   04 december 2015 om 16:25

   :-) :-) :-) :-)

   Beantwoorden

 • Kirsten | Travelaar.nl

  03 december 2015 om 09:32

  In 2013 waren wij de december maand in Sri Lanka en Nepal. Voor Sinterklaas kregen we beide een klein cadeautje dat Erick zijn moeder had opgestuurd en verder hebben we heerlijk gegeten bij een Srilankaanse familie. Kerst vierden we op het strand en toen zijn we inderdaad iets luxer uit eten gegaan dan we normaal gesproken deden. Verse kreeft etc :)

  O&N in Nepal, maar niets van meegekregen haha, voor 0:00 uur lagen we al in coma ;)

  Met het plannen van onze volgende reis er wel bewust voor gekozen om december hier nog even te zijn en om in januari 2016 weg te gaan.

  Geniet!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Kirsten | Travelaar.nl

   03 december 2015 om 13:50

   Ja, als je dat dan toch een beetje kunt plannen, is het wel net zo gezellig om het thuis te vieren he. Ik moet zeggen dat ik zelf ook niet zo veel heb met oud & nieuw. We zijn zelf dan vaak weg en halen 12 uur ook maar net ;-).

   Beantwoorden

  • gerben Kirsten | Travelaar.nl

   04 december 2015 om 16:26

   Lijkt me een goede keuze Kirsten! Kerst en O&N kunnen natuurlijk ook gewoon super leuke en gezellig dagen zijn in NL. En januari is natuurlijk een prima maand om weg te zijn :-)

   Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.