Wereldreis recap maand #1

Reismeisje 28 oktober 2015

Nu we op wereldreis zijn, probeer ik natuurlijk zo veel mogelijk ‘live’ te bloggen en jullie van onze avonturen op de hoogte te houden. Het lijkt me echter ook een leuk idee om elke maand een soort recap van de afgelopen 4 weken te geven. Over momenten die me vooral zijn bij gebleven, wat me is opgevallen, wat me heeft verrast en wat ik misschien wel vreselijk vond. Aangezien we vandaag zo’n beetje een maandje op pad zijn, trap ik vandaag dus af met wereldreis recap #1!

Wereldreis recap capibara

Lachen De eerste keer dat ik capibara’s zag in de Pantanal. Die had ik nog nooit gezien! Wat een superleuke grote cavia’s zijn dat!

Lachen ’s Avonds een biertje drinken in de wijk Lapa in Rio de Janeiro en je beseffen dat je in RIO DE JANEIRO bent. Toch een beetje de stad der steden of zo.

Lachen In Paraty verse vis scoren bij een visboertje, die we zelf op de barbecue hebben geroosterd en die nog lekker smaakte ook. Topavondje!

Lachen In Uruguay zaten we lichtelijk vast in Salto en ineens was daar Ana met haar man. Zij reden toch naar Montevideo en konden ons wel een stuk mee nemen. Bleek dat hun zoon ook nog eens in Nederland woont! We hadden een supergezellig ritje en waren heel blij met hun hulp.

Lachen 4 heerlijke nachten in Bonito. Binnenkort volgt daar nog een artikeltje over, maar in Bonito heb ik echt het gevoel van vakantie gehad. We zaten in een fijne accommodatie, het was lekker weer, zwembadje er bij en we besloten heerlijk 4 nachtjes te blijven. Fijn!

Wereldreis recap vliegtuig

Lachen In een vliegtuigje over de Pantanal vliegen. Het was maar kort, maar ow my; wat was dat gaaf zeg!

 

Roepen 36 uur lang in bussen zitten, op verlaten busstations hangen en weer te horen krijgen dat de bus toch niet rijdt. Dat gebeurde toen we vanuit Brazilië via Argentinië naar Uruguay wilden reizen en daar een wat afgelegen route wilden gaan volgen. Zucht.

Wereldreis recap favela

Roepen Ons bezoek aan de favela’s in Rio. Niet zo zeer iets wat tegenviel, helemaal niet zelfs, maar ik vond het wel erg indrukwekkend op een schokkende manier. Het verschil tussen extreem rijk en ontzettend arm is in Rio zo goed zichtbaar…

Roepen De jaguar hebben we helaas niet gespot in de Pantanal. Hoewel er zo veel meer te zien en te doen is dan dat alleen, hadden we daar natuurlijk wel erg op gehoopt. Helaas. Komt hopelijk nog.

Ik kan nog wel even door gaan met allerlei leuke momentjes vooral, maar het is de bedoeling dat het een recap blijft natuurlijk. We zitten nu in Uruguay, waar we de komende 1.5 week nog wel blijven. Ik vind het tot nu toe helemaal leuk en weer heel anders, maar daarover later meer! Wat zijn reismomenten die jou het meeste zijn bij gebleven tot nu toe?

#wereldreis #RTW #backpacken

6 reacties

 • Margreet Pruis

  28 oktober 2015 om 13:59

  Lijkt me heel bijzonder om in zo'n klein vliegtuigje te zitten ! En vooral Pantanal lijkt me me schitterend ! Mijn mooiste reismomenten ? Ik denk die week varen bij de Galapagoseilanden, het bezoek aan de pygmeeen in Kameroen en de safari's in Zuid-Afrika ! Veel plezier in Uruguay !

  Beantwoorden

  • Reismeisje Margreet Pruis

   28 oktober 2015 om 14:19

   Owwwww, de Galapagos! Ik ga zeker nog bij je komen voor handige tips Margreet :-)!

   Beantwoorden

 • Jessica

  28 oktober 2015 om 14:00

  Leuk om te lezen, blijven doen! :) Ik mis soms ook wat artikelen omdat ik ze vooral via Bloglovin' lees :( Het is zo te zien in ieder geval een goede maand geweest voor jullie!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Jessica

   28 oktober 2015 om 14:20

   Ow shit :-(. Dat is balen...Ik heb inderdaad wat probleempjes met Bloglovin sinds de nieuwe site live is gegaan. Ik moet eerlijk zeggen dat ik er ook nog niet echt diep in gedoken ben, maar ik zal er snel naar kijken zodat daar de updates ook weer verschijnen!

   Beantwoorden

 • Debby

  28 oktober 2015 om 14:07

  Oooo wat leuk dit, doorgaan zo! Ik ben heel benieuwd naar Uruguay! Mijn surf- en mijn duikweek zijn echt <3 herinneringen

  Beantwoorden

  • Reismeisje Debby

   28 oktober 2015 om 14:21

   Leuk om te horen :-). Tot nu toe voelt Uruguay erg leuk. Heel anders weer dan Brazilië. Ik hoop morgen iets te kunnen posten over de eerste dagen hier!

   Beantwoorden

   • Edith | [travel.create.repeat] Reismeisje

    28 oktober 2015 om 14:54

    Ooooooohhh I <3 capibara's! :-)

    Beantwoorden

    • Reismeisje Edith | [travel.create.repeat]

     28 oktober 2015 om 18:11

     ;-) Ja, te leuk zijn die he <3.

     Beantwoorden

 • GoYvon

  28 oktober 2015 om 15:02

  Overzichten zijn tof!! Ben heel benieuwd naar de volgende maand.

  Beantwoorden

  • Reismeisje GoYvon

   28 oktober 2015 om 18:11

   Ah thanks! Ga ik daar lekker mee door :-).

   Beantwoorden

 • Sigrid | My Travel Secret

  28 oktober 2015 om 17:37

  Is er al een maand voor bij? Time flies! Ik ga duimen dat jullie die jaguar toch nog ergens gaan spotten tijdens deze trip. Wat zou dat gaaf zijn!! Maare....die capibara's zijn ook heel leuk

  Beantwoorden

  • Reismeisje Sigrid | My Travel Secret

   28 oktober 2015 om 18:12

   Thanks Sigrid, hoop dat 't helpt ;-). Zou me zo gaaf lijken! Maar inderdaad, die capibara's waren ook superleuk en we hebben verder al veel wild gezien. Wat vliegt de tijd he?!

   Beantwoorden

   • Daphne | www.foodandflipflops.com Reismeisje

    28 oktober 2015 om 22:50

    Ah lief die reuze cavia's! Zijn ze in het echt ook zo knap? Idd is de maand nu al voorbij? Jeetje. Wat gaat dat hard maar fijn dat jullie zo onwijs genieten! Heeerlijk!

    De Galapagos zijn toch wel erg mooi en bijzonder! Zo bizar dat je tussen al die mooie beesten kunt rondlopen, valt wel onder mooie reisherinnering! En die gaan jullie ook super veel maken .... Enjoy

    Beantwoorden

    • Reismeisje Daphne | www.foodandflipflops.com

     28 oktober 2015 om 23:24

     Thanks voor je lieve reactie Daphne <3. Ja, die capibara's zijn zoooooo leuk in het echt! Te schattig. De Galapagos staan echt hoog op ons lijstje. Zijn we zeker van plan te gaan bezoeken.

     Beantwoorden

 • Ria Harleman

  29 oktober 2015 om 18:16

  Leuk om zo een beetje mee te reizen

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.