On a budget reistips voor prachtig Moorea

Reismeisje 19 april 2016

1d GvdW 3608

Als je me volgt op Instagram, zul je ondertussen wel door hebben gehad dat we sinds een aantal dagen op het prachtige Moorea zijn Lachen. Het onbekende zusje van Bora Bora. Van tevoren had ik eigenlijk weinig beeld bij Moorea, maar ik kan je vertellen: het is hier fan-tas-tisch! Hoewel je hier weinig bountystrandjes vindt, is het water er blauwer dan blauw en heeft het eiland een adembenemende backdrop; weelderige en grillige bergen, helemaal bedekt met tientallen kleuren groen. Bovendien is Moorea een stukje gunstiger voor je portemonnee, niet onprettig in een toch best dure regio...Vandaag geef ik een aantal leuke en praktische budgettips voor een verblijf op Moorea. Komen ze!

1. Kook zelf en sla van tevoren boodschappen in. Bij veel van de accommodaties op Moorea kun je zelf koken. Veelal in je eigen kamer of er is een gedeelde, prima uitgeruste keuken. Ideaal, want dan kun je lekker zelf kokkerellen. Hoewel er zeker budgetopties qua restaurantjes op Moorea te vinden zijn, blijft uit eten gaan relatief duur. Zelf koken is dan een goed alternatief! Boodschappen zijn niet overdreven duur op Moorea, maar goedkoop is ook anders. Wij hebben veel spulletjes in Suriname ingeslagen en daar teren we nu mooi op Lachen. Vers fruit, Franse baguettes en zoete gebakjes zijn trouwens heel goedkoop op Moorea. Het blijft per slot van rekening Frankrijk. Tot slot, als je van alcohol houdt, neem dat dan zelf mee! Wijn, rum, bier; het is allemaal behoorlijk prijzig op Moorea.

Moorea

2. Overnacht bij Club Bali Hai. Moorea heeft als groot voordeel ten opzichte van zusjes Tahiti en Bora Bora dat je er relatief veel budgetopties qua accommodaties vindt. Kleine pensions, een camping en zelfs budget hotelletjes; je vindt het er allemaal. Wij hebben echter gekozen voor een heerlijke accommodatie op een van de mooiste plekken van Moorea: Club Bali Hai in Cook's Bay. Club Bali Hai is een soort mini resort waar je kamers en huisjes in allerlei prijsklassen hebt. Zonder meer de meest betaalbare accommodatie als je aan zee, in Cook's Bay en misschien wel een nachtje in een romantische over the water bungalow wilt slapen Knipogen. De kamers hebben allemaal uitzicht op de baai, beschikken over een volledige uitgeruste keuken en je hebt je eigen balkonnetje. Het kleine zwembad direct aan zee maakt het helemaal af. Wat mij betreft is Club Bali Hai echt een dikke aanrader, al is het maar voor een nachtje. Een double boek je hier vanaf ongeveer €80. En aan de overkant koop je voor €0.50 de heerlijkste baguettes en verse croissantjes!

3. Koop je eigen snorkel uitrusting. Hoewel het onderwaterleven op Bora Bora nog een stukje gaver schijnt te zijn, is Moorea wat mij betreft al de bom! Moeiteloos zie je maanvisjes, roggen en zelfs haaien voor de kust zwemmen. Prachtig! Er worden ontzettend veel tourtjes georganiseerd naar mooie snorkelplekken, maar die kosten ook allemaal behoorlijk wat geld. Ik zou echt aanraden een tourtje uit te kiezen en verder gewoon lekker zelf te gaan snorkelen. Voor €15 koop je een snorkel met een duikbril en ben je klaar om te gaan! Zeker in Cook's Bay en bij Huaru Point kun je zelfstandig moeiteloos van allerlei moois onder water spotten.

4. Ga liften. Het openbaar vervoer op Moorea is niet goed. Of ontbreekt eigenlijk bijna helemaal Roepen. Er is wel geteld 1 bus die op bepaalde tijden rijdt, maar daar is ook alles mee gezegd. Taxi's rijden er voldoende, maar zie zijn schaamteloos duur. Voor een ritje van nog geen 10 minuten betaal je rond €10-15 per persoon, dan gaat de lol er snel af...Liften is echter een heel goed alternatief op Moorea en zeker niet gevaarlijk. Auto's rijden er genoeg en niemand kijkt je vreemd aan als je met je duimpje omhoog langs de kant van de weg staat. Je moet natuurlijk geen haast hebben, maar hey, wie heeft dat op een eiland als Moorea Knipogen?!

1d GvdW 3635

5. Huur een scooter voor een dag of ga wandelen. Nog een goede bespaartip. Zeker als je met z'n tweetjes bent. Er worden veel leuke tourtjes aan geboden, waarmee je het binnenland van Moorea kunt verkennen. Te gek natuurlijk, maar je betaalt zo €50 per persoon voor een tourtje van 4 uurtjes. Duur toch? Een goed alternatief is om Moorea gewoon op eigen gelegenheid te verkennen. Zo kun je voor €40-45 per volle dag een scootertje huren, waarmee je lekker zelf over het eiland kunt crossen. Broodjes mee en gaan met die banaan! Een ander goed alternatief is zelf te wandelen. Mocht je niet in Cook's Bay overnachten, is dat sowieso waar je heen zou moeten wandelen. Echt prachtig! Wij hadden vanochtend (voor jullie ondertussen gisteren Knipogen) het idee om de berg Ranui op te lopen. Met bijna 900 meter hoogte is dit een van de hoogste punten op Moorea. Alleen kwamen we van een koude kermis thuis...Het pad bleek namelijk na genoeg onbegaanbaar en we hebben de top helaas niet gehaald. Bij vlagen was het uitzicht echter al prachtig! Ranui is dus geen al te best idee, maar er zijn echt voldoende alternatieven voor leuke (en gratis!) hikes op Moorea.

Dat zijn de budgettips die ik voor je heb voor een verblijf op Moorea. Het is echt een prachtig eiland, dat je, bij een reis naar Frans Polynesië, zeker niet over moet slaan! Ik ben benieuwd of een eiland als Moorea jou aanspreekt?

 

@Frans Polynesië @Oceanië #moorea #frans polynesie #wereldreis #RTW

4 reacties

 • Margreet Pruis

  19 april 2016 om 06:56

  Nou.. lijkt me niks aan☺☺☺☺ Grapje natuurlijk, ik wou dat ik daar nu zat !

  Beantwoorden

  • Reismeisje Margreet Pruis

   19 april 2016 om 20:57

   Hahaha ;-). Mooi he? Echt een prachtige bestemming!

 • Jeroen

  19 april 2016 om 08:29

  Het ziet er toch wel heel idyllisch uit zeg!
  Ik denk dat ik er ook wel eens tot rust zou willen komen als ik dit zo zie ja.

  Beantwoorden

  • Reismeisje Jeroen

   19 april 2016 om 20:58

   Ja toch? Het is echt een bijzonder eiland. Prachtig groen en de mensen zijn er echt supervriendelijk!

 • Laurens

  19 april 2016 om 08:51

  Aah wat vet... Club Bali Hai <3
  Wat een plek hè! :D

  Beantwoorden

  • Reismeisje Laurens

   19 april 2016 om 20:59

   Jaaaaa! Ben jij er ook geweest? Prachtig daar he?!

 • Leonie

  19 april 2016 om 11:35

  Zal er waarschijnlijk wel nooit komen, maar het is prachtig. ENJOY!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Leonie

   19 april 2016 om 21:00

   Haha, hoezo niet ;-)? Zeker de moeite om op je bucketlist te zetten! En dank, gaan we doen.

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.