Waarom Ecuador op je bucketlist moet staan

Reismeisje 30 maart 2017

Ecuador 1

Ecuador. Waarschijnlijk niet het eerste land waar je aan denkt bij het kiezen van een bestemming in Zuid-Amerika Knipogen. Landen als Argentinië, Peru en Brazilië voeren meestal de Zuid-Amerikaanse lijstjes aan. Hoe gaaf die landen ook zijn, Ecuador is het land dat mij het meeste heeft verrast toen we over land door Zuid-Amerika reisden. Ik had er weinig verwachtingen bij, misschien speelde dat ook mee, maar feit is wel dat ik Ecuador echt al aan heel veel mensen heb aangeraden. Waarom? Dat vertel ik je vandaag!

1. Diversiteit in combinatie met lekker makkelijk reizen. Dit is misschien wel de belangrijkste reden waarom Ecuador zo de moeite van het bezoeken waard is. De enorme diversiteit die je er vindt, gemixt met het makkelijke reizen. Ze zeggen dat je in Ecuador alle 4 seizoenen op 1 dag kunt ervaren en dat is ook echt zo! Je vindt er intens dichte jungle, massieve bergen, koloniale steden, authentieke stammen, pittige vulkanen en een ruige kustlijn. Waar je reishart ook naar uit gaat, je vindt het eigenlijk wel in Ecuador. En dat allemaal op relatief korte afstanden. Voor ons Nederlanders zijn afstanden natuurlijk al snel groot Tong uitsteken, maar binnen Zuid-Amerika is er geen (kleiner) land waar je makkelijker kunt reizen en tegelijkertijd zo'n diversiteit vindt. Super!

Ecuador Galapagos

2. Galapagos eilanden. Echt een reden die apart genoemd moet worden. My ow my, wat zijn de Galapagos te gek en magisch. Een bestemming die wat mij betreft nergens anders mee te vergelijken is. Dagelijks gaan er verschillende vluchten vanaf het vaste land van Ecuador naar Santa Cruz; het hoofdeiland van de Galapagos. Vanaf Santa Cruz kun je vervolgens de andere eilanden ontdekken, waarbij een soort busboot de meest voor de hand liggende optie is. Wij zijn uiteindelijk een kleine 3 weken op de Galapagos eilanden geweest en hebben 3 eilanden bezocht. Elk eiland is weer anders, maar wat ze allemaal delen is een ongereptheid en het gevoel dat jij op bezoek bent bij de inheemse dieren die deze eilanden al eeuwen bewonen. Je ligt letterlijk op je handdoekje tussen de zeeleeuwen, snorkelt met pinguïns en duikt met de grootste manta roggen die je je in kunt denken. Do I need to say more Knipogen?

Ecuador Amazone

3. Prachtige en authentieke Amazone. De Amazone is immens en ligt verspreid over meerdere landen, waarvan Ecuador er eentje is. Het ligt een beetje aan wat je zoekt, maar als authenticiteit en kleinschaligheid je aanspreken zou ik zeker overwegen de Amazone in Ecuador te bezoeken. Wat een onwijs gave ervaring vond ik dat! We zijn op 2 verschillende plekken geweest; Cuabeno, wat aan de rand van de Amazone ligt en daarna zijn we de Huaorani stam diep in de Amazone gaan bezoeken. Voor deze laatste hebben we echt een volle dag moeten reizen per bus, vliegtuigje en boot. Ik vond het echt een heel bijzondere ervaring. De Huaorani leven over het algemeen nog heel authentiek en delen dat graag met anderen. Absoluut een reden waarom ik Ecuador ook zo te gek vond!

4. Heerlijk backpacken. Alles in Ecuador is goed geregeld. Toen wij vanuit Peru de grens overstaken naar Ecuador, was het contrast meteen heel erg duidelijk. Waar je in Peru erg veel armoede ziet, de wegen lang niet altijd goed zijn en bepaalde plekken lichtelijk schimmig aanvoelen, voelt het in Ecuador meteen een stuk 'lichter' en relaxter aan. Het openbaar vervoer is er goed geregeld, hostels zijn er top, het barst er van de lokale tourbureautjes (ook op minder toeristische plekken) en de wegen zijn meer dan prima. Het is niet het allergoedkoopste land in Zuid-Amerika, maar ook zeker niet het duurste. Kortom, een perfect land om met je rugzak rond te reizen Lachen.

En zo kan ik nog wel eventjes door gaan. Ecuador is gewoon een heerlijk land om rond te reizen. Trek zeker 3 weken uit voor het vaste land en eigenlijk nog ietsje langer als je diep de Amazone in wilt. De Galapagos zou ik daar nog bovenop tellen, want ook daar wil je echt wel 2-3 weken blijven. Zo gaaf! Ik ben benieuwd of Ecuador een bestemming is die jou aanspreekt? Waarom wel of niet?

 

@Ecuador @Zuid-Amerika #reizen #backpacken #zuid-amerika #bucketlist #ecuador #galapagos

4 reacties

 • Dominique || dominiquetravels.com

  30 maart 2017 om 20:02

  Oh, zal ik dan toch volgend jaar naar Ecuador en de Galapagos gaan? Het lijkt me echt zo'n ontzettend leuk land om te bezoeken en ik hoor er voornamelijk positieve verhalen over!

  Beantwoorden

 • Laura Smit

  02 april 2017 om 00:12

  Wij gaan in september... ticket is er en nu een beetje internet afstruinen naar mooie verhalen. We hebben vier weken totaal, inclusief galapagos. Budget/ backpacken is het doel. Maar niet de hoogtepunten willen missen, dus toch enige voorbereiding. Leuk jullie ervaringen te lezen!

  Beantwoorden

 • Nicol

  27 december 2017 om 21:46

  Over een aantal weken gaan wij naar Ecuador! Ben op zoek naar tips welke kleding het beste mee te nemen, wil jij mij daar misschien mee helpen :-)

  Beantwoorden

 • sammy tempels

  14 augustus 2018 om 19:48

  Na vorig jaar dankzij deze blog een onwaarschijnlijk mooie reis door Uganda te hebben gemaakt gaan we nu weer je goeie raad opvolgen. Ecuador en de Galapagos eilanden dus. Spijtig genoeg moeten we het doen met een kleine 4 weken maar we kijken er toch weer enorm naar uit.

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.