Video: een reis door Iran

Reismeisje 26 januari 2017

wendy iran 2066

Iran. Een land dat al jaren op onze bucketlist stond en waar we afgelopen jaar onze wereldreis mee afsloten. Een beter afsluiter hadden we niet kunnen hebben! Hoewel het er snikheet was en we zelfs nog het staartje van de Ramadan mee pakten, werd het een onvergetelijke reis door een prachtig mooi en cultureel superrijk land. Zoals vaker met reizen, bleek ook Iran in werkelijkheid een tikkeltje anders te zijn en aan te voelen dan de media ons soms willen doen geloven...Ja, het is een land waar je je als westerse toerist aan te passen hebt en ja, veel van de gangbare openbare gebruiken en opvattingen zijn volstrekt anders dan de onze. Maar is dat niet juist waarom reizen je zo veel rijker maakt? Die andere blik op de wereld, dat inkijkje in een compleet ander leven? Hoe dan ook, Iran heeft me geraakt en ik zou het zeker aan iedereen aanraden er heen te gaan. Vandaag wil ik graag een video van de reis die wij door Iran maakten met jullie delen. Ik hoop dat je er enthousiast van wordt!

Vertel, spreekt Iran als reisbestemming jou aan? Waarom wel of niet?

@Midden-Oosten @Iran #Iran #midden-oosten #video #reizen #backpacken

11 reacties

 • Jeroen

  26 januari 2017 om 07:44

  Ja! Alleen wanneer?
  Beetje lastig in te plannen maar het staat zeker hoog op de lijst! En het zijn ook maar gewoon mensen die er wonen. Dan kan de media nog zoveel roepen maar de normale mensen, wat toch 95% is, zijn net zoals jij en ik en willen gewoon een goed leven voor zichzelf en hun naasten.

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Jeroen

   26 januari 2017 om 09:06

   Klopt, helemaal waar Jeroen. Wat een landen heb jij ondertussen op je bucketlist staan he. Hahaha!

   Beantwoorden

   • Jeroen Reismeisjenl

    26 januari 2017 om 09:51

    Tijd voor de jackpot en ongelimiteerd reizen ;-)
    Er staat inderdaad meer als genoeg op. Maar volgens mij komt er hoeveel je ook reist alleen maar meer bij. De wereld is klein geworden maar nog steeds groot in oppervlak. Dus ga gewoon mijn best doen en het blijft helaas keuzes maken wat wel en niet te doen.

    Beantwoorden

 • Jolanda

  26 januari 2017 om 12:15

  Hoi, Iran staat hier hoog op het lijstje. Kun je vertellen op welke manier je hebt rondgereisd? Wij reizen graag zelfstandig met fiets, motor of auto. Is dat mogelijk in Iran? Alvast bedankt voor je reactie.

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Jolanda

   26 januari 2017 om 14:19

   Zeker is dat mogelijk! Wij hebben grotendeels met het OV of een taxi gereisd, in elk geval ook zelfstandig. Je zult overal met open armen worden ontvangen!

   Beantwoorden

 • Dutch Travellers

  26 januari 2017 om 20:01

  Kijk snel op www.dutchtravellers.nl voor de mooiste authentieke, onafhankelijke, lokale bedrijven en de leukste ‘bucketlist’-plekken van Nederland!

  Beantwoorden

 • Diana

  26 januari 2017 om 20:29

  Hoi Wendy, heel leuke sfeerimpressie! Wij gaan eind mei, dan is het ramadan. Ik las dat jij daar ook een staartje van hebt meegekregen. Heb je nog tips?? Groeten Diana

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Diana

   27 januari 2017 om 07:57

   Wat gaaf Diana! Je gaat het er fantastisch vinden :-). Klopt, wij hebben nog een dag of 3 ramadan meegemaakt. Je mag dan in het openbaar echt niets eten en drinken, let daar goed op. Je kunt wel bij je hotel vragen waar restaurantjes en/of winkeltjes zijn waar je achter gesloten deuren wel kunt eten of drinken. Die zijn er vreemd genoeg namelijk wel. En verder, echt een beetje rustig aan doen. In mei is het er ook snoeiheet; tussen 13h en 16h gewoon lekker siesta houden ;-).

   Beantwoorden

 • Dominique || dominiquetravels.com

  26 januari 2017 om 20:35

  Oh wat zou ik graag naar Iran willen! Ik durf het alleen niet aan omdat ik bang ben dat het een gedoetje is met visum naar Amerika te regelen daarna en ik denk dat het in tijdperk Trump niet veel beter gaat worden... What to do, what to do! Ik zou er zo graag heen willen!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Dominique || dominiquetravels.com

   27 januari 2017 om 07:58

   Tja...Daar zit zeker wat in. Dat hebben wij inderdaad ook; een ESTA krijgen we nu echt minder makkelijk. Ik kan alleen maar zeggen dat dit het voor ons dubbel en dwars waard is :-).

   Beantwoorden

 • Nadya

  26 januari 2017 om 23:40

  Staat hoog op m'n lijstje! Is Iran ook OK voor een alleenreizende vrouw?

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Nadya

   27 januari 2017 om 07:59

   Zeker. Ik zou dat wel aanraden ja. Je wordt met veel respect behandeld, zowel door vrouwen als mannen. Let wel extra op dat je je goed bedenkt als je zonder man over straat loopt.

   Beantwoorden

 • Annemiek

  28 januari 2017 om 09:48

  Hallo reismeisje!
  Leuk om te zien. Wij gaan eind feb naar Iran.
  Heb jij nog tips voor een leuke betaalbare sfeervolle overnachtingsplek in isfahan en yazd? Sfeer is voor ons belangrijk en luxe veel minder.

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Annemiek

   30 januari 2017 om 08:10

   Hey Annemiek! Heerlijk zeg. Jullie gaan het vast te gek vinden :-). In Yazd zou ik kiezen voor the Silkroad Hostel. Echt een backpacker ding en heel fijn sfeertje in het oude hart van Yazd. In Esfahan weet ik het eerlijk gezegd niet meer helemaal, maar daar barst het van de leuke hotelletjes!

   Beantwoorden

   • Erik Reismeisjenl

    28 februari 2017 om 06:56

    Of neem het Vali Hotel in Yazd, zelfde sfeer als Silkroad, maar goedkoper, minder druk en meer Iraans.

    Beantwoorden

 • Ingrid

  02 februari 2017 om 10:40

  Wauw wat een mooi filmpje! Ik wil ook heel graag naar Iran, maar ik heb alleen vakantie in de zomer (juli/augustus). Ik twijfel of ik moet gaan in de zomer, omdat het dan echt heel heet is. Rond welke tijd waren jullie er en was de hitte een beetje te doen?

  Beantwoorden

 • Petrus Jacobus

  12 maart 2017 om 18:09

  echt een prachtig bijzonder en fijn land! een van mijn mooiste reizen ooit geweest.

  Beantwoorden

 • Avelyn

  30 maart 2017 om 10:32

  Hoi Reismeisje!

  Iran ziet er echt geweldig uit! Ik geniet echt van alle verhalen en foto's. Ik ben van plan om naar Iran te gaan einde van april. Is het echt veilig als meisje alleen? Ik lees namelijk een niet heel positief reisadvies op internet. En na Iran was het plan om naar Israël te gaan, maar ik lees nu dat ik misschien het land niet in kom met een stempel van Iran. Weet jij hier iets van?

  Cheers!

  Beantwoorden

 • Monique

  18 april 2018 om 20:06

  Mijn dochter 15 jaar is nu op uitwisseling naar Iran. Ze heeft het geweldig. Nog een dagje en dan hoor ik alles LIFE. Ze is zo enthousiast

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.