De leukste selfies uit Iran

Ow ow, wat was Iran een fan-tas-ti-sche afsluiting van onze wereldreis! Serieus. We reisden gedeeltelijk samen met Midden Oosten Reizen door dit te gekke land. Een land dat al heel lang op onze bucketlist stond en ons echt totaal niet heeft teleurgesteld. In tegenstelling zelfs! De mensen, de historie, rijke cultuur, prachtige moskeeën en de heel eigen keuken maken Iran echt tot een van mijn favoriete bestemmingen Lachen. Zoals je misschien wel weet, maakten Gerben en ik tijdens onze wereldreis elke dag een selfie. Zo ook in Iran, wat soms grappige plaatjes vanuit een ander perspectief opleverde. Het leek me leuk je die eens te laten zien! Hier komen dus onze leukste selfies gemaakt in Iran!

Iran Shiraz shrine

Ha! Een echte, die hard Iran foto in vol ornaat Knipogen. Zo hoef je er als vrouw echt niet altijd bij te lopen hoor. Ik draag hier een hijab, wat verplicht is in de meeste moskeeën en shrines. Deze foto is gemaakt in een voor de Iraniërs heel belangrijke shrine in de prachtige stad Shiraz. Mannen mogen in gewone, bedekkende kleding naar binnen, maar vrouwen moeten dus verplicht een grote doek om slaan. Die krijg je overigens gratis en voor niets bij de ingang en de lokale vrouwen helpen je met alle liefde.

Iran Yazd

In de oude binnenstad van het bijzondere woestijnstadje Yazd. De binnenstad is bijna helemaal opgetrokken uit een soort leem, wat het een gevoel van een sprookje uit duizend-en-een-nacht geeft. Yazd is een van de weinige plekken in Iran waar je trouwens best veel toeristen ziet. Backpackers ook vooral. 

Iran ijsje

Een lekker ijsje in de auto met onze driver Mahmoud. Heerlijk! Toen we in Iran waren was het er hoogzomer met gemiddeld zo'n 40 graden Celsius midden over dag Roepen! Een ijsje is dan best lekker...

Iran Shiraz

In een van de moskeeën die Shiraz rijk is. Check dat prachtige mozaïek! In het echt spatten de kleuren echt van de steentjes af. Prachtig!

Iran Teheran

Dit geeft supergoed weer hoe Iraniërs zijn; hartelijk, open, gastvrij en gewoon supervriendelijk. Met deze jongens in Teheran raakten we aan de praat toen we verse noten bij ze kochten. Ze wilden meteen een foto maken met ons Lachen.

Iran woestijn

Oeps. Zonder hoofddoek! We waren midden in de woestijn in the middle of no where en onze gids interesseerde het allemaal niet veel Knipogen. Heerlijk om even de wind langs m'n haren te voelen gaan. Al was het hier toen wel ruim 50 graden Celsius. Not kidding!

Iran Shiraz 2

Een typische setting in Iran. In restaurantjes of hostels staan overal van deze stellages met tapijten en kussens er in. Je hangt er een beetje of drinkt een kopje thee. Gezellig!

Dat waren een aantal van de selfies die we in Iran hebben gemaakt. Als je ook maar ergens getriggerd wordt door deze foto's, ga dan zeker. Het is een prachtig en uniek land, waar je als toerist echt met open armen wordt ontvangen! Vertel, spreekt Iran als reisbestemming jou aan? Waarom wel of niet?

Alle reacties

 • Michel - 16 november 2016, 07:58

  Zoals jullie wellicht nog weten ík heeeeeel graag, maar helaas heb ik mijn vriendin nog niet mee. Hopelijk helpt dit verslag me weer een stukje verder op weg haha. Maar ze hikt nog te veel aan tegen de beperkingen voor vrouwen (de hoofddoek is 1 onderdeel daarvan, maar zijn er nog meer?).

  • Reismeisjenl - 16 november 2016, 09:02

   I know en ik hoop zooooooo dat je haar over kunt halen ;-). Het is echt heel erg de moeite! Als vrouw mag je in principe een man niet de hand schudden en vice versa, maar verder gaat 't eigenlijk allemaal heel ontspannen.

 • Sander - 16 november 2016, 08:00

  Wij reisde in 1998 door Iran. Het enige visum wat toen mogenlijk was was een transit visum voor 5 dagen wat je alleen kreeg als je eerst een visum voor Pakistan had geregeld. Eenmaal in Iran hebben we er 10 dagen bij geregeld. Prachtig land met een gastvrije bevolking. Regelmatig bij mensen thuis uitgenodigd om zo met handen en voeten een gesprek te voeren. Aanrader!

  • Reismeisjenl - 16 november 2016, 09:03

   Heel herkenbaar inderdaad! En wat een groot avontuur zeg, in 1998. Fantastisch!

 • Tessa - 16 november 2016, 13:59

  Hoi Reismeisje! Allereerst; wat geiet ik toch altijd van jou/jullie mooie verhalen over de wereldreis! Zeker Iran boeit mij erg.. mijn vriend en ik willen over 1,5 jaar ook een wereldreis maken en Iran staat zeker in een van de bestemmingen! Dat gezegd hebbende.. ik zou graag van je willen weten wat jij op de wereldreis allemaal hebt meegenomen.. vooral qua kleding! Je doet natuurlijk de meest uiteenlopende landen aan, maar je kan natuurlijk niet oneinig veel meenemen in je backpack.. ;) ik zou het super vinden als je hier een blog over zou maken! Keep up the good work!!!

  • Reismeisjenl - 17 november 2016, 08:43

   Dank Tessa! Wat een superleuke en lieve reactie :-). Daar word ik blij van! En wat een gave plannen joh. Te gek! Ik zal er binnenkort een artikel over schrijven, qua spullen.

 • Louise - 16 november 2016, 16:12

  Iran was een bestemming die nou niet heel hoog op mijn bucketlist stond... Ziet er wel heel gaaf uit zeg!!

  • gerben - 18 november 2016, 10:56

   Hoi Louise, Iran is echt een topbestemming. Heeeeel leuk en zeker het overwegen waard. Vooral de mensen zijn er super vriendelijk!

 • Judie - 16 november 2016, 17:39

  Gaaf! Mijn vriend wil graag de zijderoute fietsen. Deze gaat dwars door Iran natuurlijk.
  Voor mij onbekend en niet gelijk enthousiast maar na me wat verdiept te hebben lijkt het me een erg mooi land! :)
  Evenals Tadzjikistan en Kirgizstan..

  • Reismeisjenl - 17 november 2016, 08:44

   Ja, dat lijken mij ook mooie bestemmingen. Bijzonder en anders. Maar fietsen hey, dat lijkt me echt pittig! Ik ben reuze benieuwd! Iran is in elk geval een dikke aanrader, sowieso :-).

   • Judie - 18 november 2016, 15:14

    Wij reizen sinds een tijdje altijd op onze mountainbikes. Bikepacking heet het. (backpacken op je bike :) ) Zouden niet meer zonder bike weg willen.
    Voor ons de gaafste manier van reizen, je ziet ZOveel! En je komt op plekken waar je zonder fieten niet gemakkelijk komt.. Afgelopen september zijn we naar Macedonië geweest voor 3 weken, zo mooi! Veel bergen, aardige mensen en nog echt een 'reis'land (nog niet zo europees/rijk).
    MTB's gaan heel gemakkelijk mee in een doos en net zoals je koffer gewoon mee in het ruim!

  • gerben - 18 november 2016, 10:57

   Heel gave trip lijkt me dat Judie! Zou ik zelf ook nog wel eens willen doen. Mits ik reismeisje mee zou kunnen krijgen :-)

 • Yalou - 17 november 2016, 17:23

  Oh ik wil zo graag naar Iran! De zomer lijkt me alleen zo ontzettend warm! Dus ik dacht ik ga eind januari, omdat ik dan geen college heb. Alleen kan er dan niemand met me mee en is het ook weer erg koud. Dilemma's. Wat denk jij; als alleenreizende 20 jarige, in januari naar Iran of Israël?