Tips voor Kathmandu

Reismeisje 12 november 2013

Kathmandu 1

Kathmandu klinkt als een sprookje toch? Ik had er in elk geval altijd een soort duizend-en-één-nacht gevoel bij ;-). Helaas bleek dat niet helemaal te kloppen met de werkelijkheid. Mijn eerste blik op Kathmandu was er eentje van enorme bergen, stinkend vuilnis waar arme zwerfkinderen tussen liepen te scharrelen. Weg naïef sprookjesbeeld. Hoewel het zeker geen stad is die ik op zich aan zou bevelen, zijn er wel genoeg dingen te doen en te zien voor een dag of wat. En Kathmandu is nu eenmaal ook een soort hub in Zuidoost Azië; dan kun je er net zo goed even rond neuzen toch? Hier wat tips voor een verblijf in de hoofdstad van Nepal.

Kathmandu 2

Bekijk de apentempel. Supertoeristisch, maar met een reden! De Swayambhunath alias apentempel is één van de grotere Boeddhistische tempels in Kathmandu. Om bij de tempel te komen, moet je eerst 365 treden klimmen en heel wat roedels apen trotseren. Tja, ’t heet niet voor niets apentempel ;-). Boven wacht je een fantastisch uitzicht over Kathmandu met in de verte de besneeuwde toppen van de Himalaya. Dat alleen al is de moeite waard! Klein tipje: neem geen eten mee naar dit apen bolwerk. Die gekke brutale beestjes grissen het letterlijk uit je handen!

Slenteren over Durbar Square. Het kan zijn dat je als toerist wat rupees neer moet tellen om dit grote, traditionele plein op te mogen, maar dat is wel de moeite. Durbar Square bevat verschillende tempels en je kunt er het Nepalese leven aan je voorbij zien trekken. En, wat ik zelf wel bijzonder vond; je kunt er het paleisje van de Kumari bekijken. Ooit van de Kumari gehoord? Dat is een jong meisje dat op basis van allerlei rituelen wordt geselecteerd als zijnde de reïncarnatie van een godin. Ze groeit afgezonderd van de buitenwereld op in ’t paleis in Kathmandu tot ze gaat menstrueren. Dan wordt ze afgezet en dient de volgende reïncarnatie zich aan. Beetje triestig verhaal toch? Ik vond ’t wel bijzonder om haar huis te zien en te weten dat zij zich achter één van die ramen schuil hield.

Chillen in Thamel. Thamel is een wijk in Kathmandu waar je als backpacker je hart op kunt halen. Het barst er van de winkeltjes, hostels, restaurantjes en souvenir shops. Persoonlijk vond ik ’t wat te veel van het goede, maar best leuk om even rond te lopen.

Kathmandu 3

Fietsen door de vallei. Rondom Kathmandu ligt een mooie vallei met prachtige dorpjes en schilderachtige natuur. Je kunt over al in Kathmandu fietsen huren, waarmee je een dagje de stad uit kunt. Echt heel erg de moeite waard!  

 

@Azië @Nepal #reizen #backpacken #nepal #stedentrip #reistips #kathmandu

1 reactie

  • Reismeisje | Roadtrip van Lhasa naar Kathmandu | Reismeisje

    01 september 2014 om 06:44

    […] wel meer dan 1000 kilometer! Hoewel Kathmandu zelf erg druk is, is er veel te zien en beleven. Kijk hier voor tips in […]

    Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.