Jungle trek in Nepal

Reismeisje 01 juni 2014

Bardia 1

Ik schreef al eerder over hoe gaaf Nepal is en hoe dol ik ben op dit stukje Azië. Naast de fantastisch mooie bergen, lieve mensen en authentieke cultuur kun je als dierenliefhebber ook zeker je hart op halen in Nepal. Er zijn verschillende plekken waar je allerlei dieren kunt spotten en toffe treks kunt maken. Mijn favoriet is Bardia National Park!

Bardia National Park.
Bardia is het iets minder bekende zusje van Chitwan National Park. De meeste toeristen kiezen voor deze laatste, omdat Bardia wat minder makkelijk te bereiken is. Toch zou ik Bardia juist daarom niet over slaan! Je vindt er een supermooie, soms behoorlijk dichte jungle en veel water, waardoor je een enorme diversiteit aan dieren kunt spotten. Naast verschillende aapsoorten, olifanten en neushoorns kun je er zelfs tijgers zien. Het is mij helaas niet gelukt, maar de kansen schijnen best behoorlijk te zijn!

 Bardia 2

Homestays.
In Bardia kun je heel betaalbaar meerdaagse treks doen, waarbij je slaapt bij de lokale bevolking. Je slaapt dan wel letterlijk bij de kippen op stok  ;-) en het zal vast niet je beste nacht worden, maar het is de ervaring dubbel en dwars waard. In het dorpje waar wij terecht kwamen, hadden ze nog bijna nooit een buitenlander gezien. Gaaf toch?!

 Bardia 3

Accommodatie in Bardia.
Aan de rand van Bardia heb je verschillende accommodatie opties. Ik kan Jungle Base Camp van de flamboyante Hukum zeker aanbevelen! Hukum runt samen met zijn gezin deze supermooie mini lodge. De huisjes zijn helemaal opgetrokken uit klei en ook van binnen is alles vrij basic. 3x per dag kun je eenvoudige, voedzame Nepalese maaltijden krijgen die de vrouw van Hukum bereidt. En ’s middags kun je met zijn kids gaan zwemmen in de nabij gelegen beek. Je hebt echt het gevoel voor eventjes onderdeel uit te maken van hun gezin. Hukum kan je trouwens ook helpen met het vinden van een goede gids. Vraag naar Prem! Prem is the best 8-) . Hij weet alles van het wild in Bardia, spreekt goed Engels en is heel behulpzaam. Topper!!

Ben jij al eens in Nepal geweest? Wat vond je er van?

@Azië @Nepal #reizen #backpacken #nepal #jungle #trek #reistip

5 reacties

 • Miriam

  01 juni 2014 om 16:09

  Ik ben ook helemaal fan van bardia national park. Het is nog niet zo bekend als bijvoorbeeld chitawan dus weinig toeristen. Ik vond het heerlijk rustig en had het idee dat ik echt ver weg van de bewoonde wereld was. Ik ben door de dorpjes heen gelopen, echt prachtig hoe de mensen daar leven! Helaas ook geen tijger gezien, wel verse voetafdrukken.. Dus hij heeft mij wel gezien denk ik :)

  Beantwoorden

 • Karbonkel

  01 juni 2014 om 22:55

  Nepal lijkt me zeker super leuk om een keer te bezoeken, staat op mijn lijstje :)

  Beantwoorden

 • Lisette | Travellust.nl

  02 juni 2014 om 17:48

  Nepal is waarschijnlijk de eerstvolgende Aziatische bestemming die ik ga bezoeken. Ik ben ZO benieuwd naar dit land! Ik voeg dit park even toe aan mijn Nepal-lijst!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Lisette | Travellust.nl

   03 juni 2014 om 06:38

   Ow leuk Lisette! Als ik jouw bestemmingen zo een beetje volg, denk ik dat je Nepal fantastisch gaat vinden! Mocht je concrete plannen hebben, heb ik nog wel wat leuke tips voor je.

 • Reizen waar ik van droom | Reismeisje

  09 juli 2014 om 06:39

  […] trail. Ik heb al vaker geschreven over mijn liefde voor Nepal. Supermooi en authentiek land. Wat ik daar echter nog niet heb gedaan is de Annapurna trail. Of […]

  Beantwoorden

 • Monique

  07 mei 2020 om 18:10

  Heerlijke herinneringen aan Nepal..
  Wat heb ik daar lieve mensen ontmoet, genoten van de tempels en het lopen in de natuur, de besneeuwde Himalaya en de heerlijke dorpen en Kathmandu (ik mediteer graag op ohm mani padme hum en dat brengt mij terug in de Swayambunath temple (en ook in Dharamshala India). Omdat ik al verpleegkundige vooral met de dood te maken heb , kon ik uren kijken naar de crematies overal in het openbaar en uiteraard is Pashupatinath zeker bijzonder
  Ondanks dat ik zo van andere culturen houd waar alles anders is, heb ik wel genoten van de goede koffie overal. Chitwan wel geweest maar niet in het Bardia maar zag wel een nieuw Kumari meisje worden geïnstalleerd .
  Graag ga ik terug naar dit arme maar bijzonder mooie land

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.