Reizen die ik de komende maanden ga maken

Reismeisje 01 november 2018

Reizen4

Vorige week schreef ik over de sprong in het diepe die ik ga maken. Ik ga me helemaal op Reismeisje richten ♥. Eigen ondernemer. Een spannende stap en tegelijkertijd voelt het onwijs natuurlijk. Logisch en passend bij waar ik nu in mijn leven sta. De eerste maanden ga ik me vooral richten op het creëren van content. Meer artikelen schrijven, me verder verdiepen in fotografie en het blog nóg rijker maken. De maanden die daarna komen ga ik gebruiken voor twee andere pijlers. Mijn ambitie ligt namelijk niet alleen maar mij het blog. Reismeisje kan zo veel meer zijn Ík ben zo veel meer. En dat is precies waar die andere twee pijlers mee te maken zullen hebben. Met die verbreding gebaseerd op wat bij mij past. Natuurlijk hebben ze beiden zeker met reizen te maken Knipogen . Alleen in een andere vorm dan tekst of beeld. Binnenkort meer daar over. Over welke pijler ik het ook heb, het is wel duidelijk dat er lekker gereisd moet gaan worden. Moeten is misschien niet het woord. Er kleeft natuurlijk geen enkele negatieve connotatie aan. Ik mag de wereld verder gaan ontdekken!

Op mijn eigen manier. In mijn eigen tempo. Om de hoek en verder weg. Culturen opsnuiven, prachtige landschappen bewonderen, oog in oog staan met wild life, genieten van zálig eten. 

Ondanks dat ik veel gereisd heb en in veel landen ben geweest, valt er nog veel méér te zien. De komende maanden gaan al vast een beginnetje zijn van hoe ik het voor de toekomst voor me zie. Een stevige, fijne basis als thuis. In Nederland. Waar ik me by far toch het meeste thuis voel. En daaromheen allerlei uitstapjes. Soms een langere reis die me verder weg zal brengen en regelmatig ook iets dichter in de buurt. Ergens in Europa. Want als ik iets ben gaan waarderen door al dat gereis, is het wel ons Europese continent. De diversiteit er van. De combinatie met een compleet andere wereld ergens ver weg lijkt me heerlijk ♥. En dat dus in mijn eigen tempo, op mijn eigen manier. Hoe dat er ook precies uit gaat zien. Voor de komende maanden staan er in elk geval al een aantal reizen en uitstapjes gepland. Waarin ik natuurlijk weer volop inspiratie op ga doen voor Reismeisje en mijn fotografie skills verder wil gaan ontwikkelen. Komen ze:

Egypte. Oké, deze telt niet geheel binnen dit verhaal. Ik ga er namelijk niet zelf heen. Dit is een reis die vaste gastblogster Stefanie zal gaan maken. En ze zal er uitgebreid verslag van gaan doen op Reismeisje. Een nieuwe bestemming op het blog. Daarom noem ik 'm wel eventjes Knipogen.

Goes of Middelburg. Há! Halverwege december staat er een leuk uitstapje van 4 dagen naar één van deze stadjes gepland. Welke het gaat worden is nog een verrassing, maar Zeeland zal het in elk geval zijn. Jaren geleden kwam ik er vaak. Een vakantiehuisje dat we vast konden huren. In de buurt van Middelburg. Ik herinner me dat ik het een leuke stad vond. En ideaal als uitvalsbasis voor een bezoekje aan Antwerpen, Gent of Brugge.

Texel. Mijn Nederlandse liefde. Ik kom er graag. Heel graag. Het moment dat je de boot af rijdt op Texel. Dát specifieke moment. Het gevoel dat je in een compleet andere wereld bent aangekomen. De rust, stilte en ruigheid van de natuur. Ik hou er enorm van. De dag na kerst zit ik in de auto die kant op om er een heerlijk lange week te relaxen, schrijven en fotograferen. 

Thailand. Voor het eerst sinds 10 jaar ga ik weer terug naar Thailand. Bangkok daar gelaten. Daar kijk ik zó naar uit. Het was eerst de bedoeling hier halverwege januari naar toe te gaan. Voor een week of 4. Het kan echter zijn dat ik in die maand een gave opdracht te doen heb, waarvoor ik in Nederland moet zijn. Dan wordt het een maandje of wat later. 

Oostenrijk. Wintersport Lachen. Ik denk dit jaar wellicht wel 2x. Misschien een keer in januari, afhankelijk van die opdracht, en in maart/april een lang weekend met mijn vader. 

Dat zijn de tripjes die voorlopig gepland staan. Er is meer. Veel meer. Ik wil ontzettend graag een roadtrip maken door Ierland. De ruigheid op de Faroer Eilanden met eigen ogen zien. Dominica of één van de andere, minder drukke Caribische eilanden ontdekken. Pasta eten langs de Amalfi kust. Genoeg te dromen. We gaan het zien.

Het maakt niet uit wat het uiteindelijk wel of niet zal gaan worden. Ik probeer niet te ver vooruit te kijken. Te genieten van wat er is. En dat maakt me op dit moment al ontzettend blij.

Dank voor jullie ontzettend leuke reacties op mijn sprong in het diepe. Dat betekent veel voor me. Als je nog tips hebt voor één van de bestemmingen die ik op de planning heb staan, laat het gerust in een comment achter. Leuk!

#reizen #reismeisje #backpacken #Thailand #nederland #texel #belgië #ierland

7 reacties

 • Dorine

  01 november 2018 om 07:26

  Heel gaaf en veel succes! Ik ga volgende maand naar Guadeloupe, een Frans departement in het Caribisch gebied. Duiken in het Jaques Cousteau Marine Reserve, wandelen in het National Park en genieten van de mooie stranden..

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Dorine

   01 november 2018 om 16:01

   Owwwww! Dat lijkt me ontzettend mooi zeg. Al vast heel veel plezier!

 • Laura

  01 november 2018 om 07:36

  Supertof! Mocht ik iets voor Reismeisje kunnen betekenen doe ik dat ook heel graag :) ik ga in december een paar dagen naar Budapest. En vanaf eind januari maak ik weer voor 2 maanden een langere reis naar Australië en Azië. Eerst 2 weken Sydney om een studerende vriendin van mij te bezoeken, daarna 4 weken Bali om daar aan mijn business te werken (ik blijf 4 weken op één plek dus echt reizen zal daar niet veel gebeuren) daarna 2 dagen naar Singapore en daarna 3.5 week naar de Filipijnen om wel echt te reizen. Mocht je mij willen joinen ben je welkom!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Laura

   01 november 2018 om 16:03

   Jee, wat een fijne plannen Laura. Heerlijk dat je doet wat je overduidelijk leuk vindt. In de nabije toekomst ben ik waarschijnlijk nog op zoek naar gastbloggers dus ik houd je zeker in gedachten!

 • Lillian

  01 november 2018 om 07:39

  Ik heb afgelopen september een dagtrip vanuit Dublin gemaakt, naar glendalough valley. Super mooi! Wij waren echt even stil van de uitzichten. Ben benieuwd naar je ervaringen!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Lillian

   01 november 2018 om 16:04

   Daar heb ik mooie verhalen over gehoord ja. Ben benieuwd!

 • Michel

  01 november 2018 om 07:55

  Jaaa briljant. Je weet dat ik gek ben op de meer onbekendere reisbestemmingen. Die zijn er nog zat, dus waarom idd de meute achterna lopen? Faroer Eilanden, Dominica: super. Ik las inderdaad ook al in de reacties de Franse Caraïbische eilanden. Hoor/lees je zelden wat van. Volgens mij onterecht. Ik zou je ook landen in Centraal Azië aanbevelen. Azoren lijkt me ook nog geweldig en wat te denken van Buthan. :)

  Beantwoorden

  • Reismeisje Michel

   01 november 2018 om 16:07

   Houd maar op haha. Bhutan! Hoog op mijn wensenlijstje ook. Centraal Azië wil ik ook zeker nog eens heen. Dat uitgestrekte landschap ❤️. En het Caribisch gebied heeft mij echt verrast. Vandaar Dominica. Genoeg te reizen nog

 • Jan

  01 november 2018 om 17:01

  Ik ben in Zuid Amerika

  Beantwoorden

 • Wilhelm

  03 november 2018 om 11:37

  Hoi Wendy,

  Het watersnoodmuseum is erg interessant als je in zeeland ben. En Thailand Khao sok national park.

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Wilhelm

   04 november 2018 om 11:14

   Dank voor je tips Wilhelm!

 • Jiska

  04 november 2018 om 09:05

  Dat klinkt allemaal weer heel gaaf! Voor Goes of Middelburg heb ik nog wel een tip: je kunt denk ik beter naar Middelburg gaan en vanaf daar een dagje (of dagdeel) naar Goes (andersom kan natuurlijk ook). Maar als Goesenaar kijk ik natuurlijk anders naar Goes, haha.

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Jiska

   04 november 2018 om 11:15

   Haha, thanks Jiska. Dat kan ik me voorstellen. Ik ga 't volgende week beslissen!

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.